Gå til indhold
Eske Willerslev og medicinmand
Eske Willerslev og medicinmand

Pressemeddelelse -

Ny sæson af tv-serie om Eske Willerslev går helt tæt på den danske topforsker

Hvordan ser livet som topforsker og eventyrer ud? Det giver anden sæson af tv-serien DNA Detektiven et unikt indblik i. Gennem 10 år har filminstruktør Linus Mørk fulgt den danske genetiker Eske Willerslev, og nu kan seerne igen opleve Eskes videnskabelige eventyr på helt nært hold. Filmtrilogien kan ses på DR2 fra torsdag 10. februar eller streames på dr.dk.

Mange husker første sæson af tv-serien DNA Detektiven fra 2015, som fulgte Eske Willerslevs oplevelser rundt omkring i verden. Nu kommer anden sæson, som i tre afsnit viser, hvordan Eske udsættes for store politiske, etiske og menneskelige spørgsmål i sin stræben efter at skabe banebrydende resultater med sin forskning. En ting er sikkert: De sidste fem år har budt på lidt af hvert for Eske. Han har mødt ånder, jagtet Brasiliens ældste skeletter og ikke mindst havnet i en dyb økonomisk krise, som har fået fatale konsekvenser for hans virke.


Hvis man skal opdage noget nyt, må man først fare vild
Eske Willerslevs jagt på videnskabens gåder fører ham så langt ud hinsides videnskabens grænser, at han i sin jagt på DNA fra amerikanske skeletter involverer sig så meget med indianerne, at han til sidst bliver overbevist om, han er hjemsøgt af deres forfaderånder.

Han viser gang på gang, hvordan han bevæger sig langt ud over videnskabens formelle grænser og tør fare vild. Hans mod og vilje til at gå i nye retninger, gør hans forskning mindre attraktiv i en tid, hvor politikere kræver synlige resultater og såkaldt “anvendt forskning”. Men hvis man skal kende sit mål på forhånd, er det så muligt at skabe de helt store gennembrud i forskningen?

Eske havner i en dyb økonomisk krise. Det viser sig at være svært at skaffe offentlige forskningsmidler til at forfølge de mål, han drømmer om med sin forskning. Han står med valget mellem at lukke sit center i Danmark og tage til udlandet – eller måske helt opgive at forfølge sine mål. Et valg, der har store konsekvenser, ikke kun for Eske selv, men også for alle hans ansatte og potentielt for Danmarks fremtid som et af de førende lande inden for DNA-forskning.


Et sjældent indblik
Instruktør Linus Dahomé Mørk har fulgt Eske Willerslev tæt de seneste 10 år, på hans rejser overalt i verden og gennem hans karrieres største gennembrud og kriser:

“Eske Willerslev har været imponerende åben omkring hans mange problemer og dilemmaer på vejen mod nye opdagelser, og det har været enormt spændende at kunne følge hans karriere så tæt.
Mit fokus har dog aldrig været de videnskabelige resultater, men at invitere seerne ind i nogle af de store etiske, politiske og menneskelige spørgsmål, der udfolder sig omkring Eskes jagt på videnskabelige gennembrud. Og at gøre det i et underholdende format, hvor der er plads til både humor, store følelser og eftertanke,” siger Linus Mørk.

Linus Mørks seks filmiske fortællinger om DNA Detektiven har videnskab, etik, politik og religion som omdrejningspunkt og portrætterer en absolut ener i dansk forskning og hans utrættelige jagt på nye opdagelser.

Dokumentarserien DNA Detektiven er støttet af Lundbeckfonden, og første afsnit bliver vist på DR2, torsdag 10. februar, kl. 21:30 – stream på dr.tv.

Anmelderlink til alle tre afsnit sendes gerne ved henvendelse. 


Pressekontakt

Marie Drotner Frost
info@mariedfrost.com
Tlf: 60 64 23 45

Emner


Vellykket kommunikation er at skabe relevans og relation til verden. 

Kontakt

Marie Drotner Frost

60642345

Strategi & Kommunikation i kulturen

Vellykket kommunikation handler ikke om at kommunikere i blinde, men om at kommunikere præcist og rettidigt. Kommunikation i kulturverdenen spreder sig langt udover den traditionelle PR og handler i dag om at skabe impact, relevans og relation til verden omkring os.

Neumann Strategi & Kommunikation
Nyvej 10A, 3. tv
1851 Frederiksberg
Danmark