Gå til indhold
Oscar-vinderen Hayao Miyazaki fejrer 45-års jubilæum med dansk premiere på sin legendariske debutfilm  "LUPIN III: Kastellet i Cagliostro"

Pressemeddelelse -

Oscar-vinderen Hayao Miyazaki fejrer 45-års jubilæum med dansk premiere på sin legendariske debutfilm "LUPIN III: Kastellet i Cagliostro"

Den japanske animator Hayao Miyazaki vandt i nat en velfortjent Oscar for Bedste animationsfilm for ”Drengen og Hejren”, en film som han selv har kaldt for sin sidste. Dermed har den japanske mester annonceret afslutningen på sin 45 år lange karriere og efterlader en filmskat af uvurderlig betydning bag sig.

Men nu får det danske biografpublikum mulighed for at opleve Hayao Miyazakis legendariske debutfilm "LUPIN III: Kastellet i Cagliostro", som får dansk biografpremiere 18. april over hele landet i en nyrestaureret 4K version.

"LUPIN III: Kastellet i Cagliostro" følger den charmerende gentlemantyv Lupin III, der stjæler fra et casino, kun for at opdage, at pengene er forfalsket. Lupin sværger hævn og sætter sammen med sin tro følgesvend Jigen kursen mod det fjerntliggende lille rige Cagliostro. Men ikke alt går som planlagt. De to møder Clarisse, en prinsesse i nød, der - imod sin vilje – skal giftes med den skumle grev Cagliostro. Det bliver ikke nogen nem sag at redde hende, for Lupin og Jigen skal – godt hjulpet af Lupins uforudsigelige ekskæreste Fujiko og samuraikrigeren Goemon – kæmpe sig vej igennem borgen med de mange fælder, en dødbringende fangekælder og en hær af professionelle snigmordere!

Filmen, der var Hayao Miyazakis debutfilm, har opnået kultstatus for sin fantastiske animation og spændende handling betragtes som den mest populære og velrenommerede film i hele "Lupin III"-franchisen.

Hayao Miyazakis aktuelle ”Drengen og Hejren”, der i øjeblikket kan opleves i de danske biografer, har gået sin hædersgang over hele verden. I både USA og hjemlandet Japan røg filmen direkte ind på en førsteplads og i Danmark har den solgt mere end 80.000 billetter.

Til filmjournalister: Filmen vises for journalister og anmeldere fredag 12. april kl. 9.30 i Grand Teatret, København (tilmelding nødvendig).

Emner

Kategorier


Vellykket kommunikation er at skabe relevans og relation til verden. 

Kontakt

Freddy Neumann

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig 20467846

Strategi & Kommunikation i kulturen

Vellykket kommunikation handler ikke om at kommunikere i blinde, men om at kommunikere præcist og rettidigt. Kommunikation i kulturverdenen spreder sig langt udover den traditionelle PR og handler i dag om at skabe impact, relevans og relation til verden omkring os.

Neumann Strategi & Kommunikation
Nyvej 10A, 3. tv
1851 Frederiksberg
Danmark