Pressemeddelelse -

Grundlovsdag på Nivaagaards Malerisamling 5. juni

Mandag 5. juni holder Nivaagaards Malerisamling særåbent kl. 11-17 for at fejre Grundlovsdag på museet. Besøg Malerisamlingen og oplev udstillingerne, gå en tur i parken, nyd en frokost i cafeen eller på terrassen - og vær med, når årets grundlovstaler går på podiet.


Grundlovstalen holdes kl. 14 i parken ved chefredaktør for Kristeligt Dagblad, Jeppe Duvå.
Jeppe Duvå tiltrådte for et år siden stillingen som chefredaktør på Kristeligt Dagblad efter at have været avisens nyhedschef siden 2007. Han har tidligere været debatredaktør og chef for lederskribenterne på Berlingske.

Kom og hør Jeppe Duvå fortælle om vores fælles demokratiske fundament i et nutidigt perspektiv i årets grundlovstale.

Constantin Hansens maleri Den Grundlovgivende Rigsforsamlings første møde i Rigsdagssalen på Christiansborg Slot 1848 (1860-1864) er et blivende vidnesbyrd om, at Grundlovens indførelse betød meget for museets stifters Johannes Hages familie. Det var faren Alfred Hage, der i 1849 bestilte værket af kunstneren, og Johannes Hage voksede op med det kolossale maleri på væggen i spisestuen i sit barndomshjem på Kongens Nytorv.

Værket, der i dag er permanent udstillet på Frederiksborg Slot, kan ses som fotostat i Nivaagaards Malerisamlings aktuelle fokusudstilling om Johannes Hage i anledning af 100-året for hans død og Fonden Den Hageske Stiftelse.

Nivaagaards Cafe
Caféen har åbent kl. 12-16 og serverer til frokost en Grundlovsdag-tallerken til 155 kr.
Bordreservation på telefon 53 85 10 17 eller e-mail cafe@nivaagaard.dk

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst - fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder - og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, der er ved at forlade vores sprog.

Kontakt

Kirsten Baltzer Kahr

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig +45 93 88 01 81