Pressemeddelelse -

Blomstrende forbrugertillid er godt nyt for boligmarkedet

Forbrugertilliden i Danmark er nu tilbage på niveauet fra før coronaen ramte os. Danskerne har fået optimismen og handlelysten tilbage, og det er godt nyt for boligmarkedet, vurderer Nybolig.

Det er ikke kun på Christiansborg, at man nu er ved at slippe det hårde greb om coronapandemien.

I den danske befolkning blomstrer forbrugertilliden nu også. De nyeste tal for forbrugertillidsindekset i Danmark er i august nu oppe på 4,4, som er på niveau med januar 2020, før coronakrisen indtraf. Indekset på 4,4 er samtidig markant højere end gennemsnittet for det seneste halve år, som ligger på 1,0. Det viser friske tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

Og ifølge Nybolig kan den blomstrende forbrugertillid meget vel få en positiv indvirkning på boligmarkedet.

-Forbrugertilliden er en vigtigt samfundsøkonomisk indikator. Den er et termometer på forbrugernes tillid til den økonomiske situation, vi står i netop nu. Og når danskerne så tydeligt som nu giver udtryk for et positivt syn på fremtiden, vurderer vi, at det kan få en afsmittende effekt på andre dele af samfundet – herunder også boligmarkedet, siger pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther.

Coronapandemien har ligget som en tung tåge henover Danmark. Men den stærke epidemikontrol og en god vaccinationstilslutning stiller Danmark i en stærk position, der kan understøtte en fortsat god udvikling på boligmarkedet.

-En høj forbrugertillid er godt for samfundsøkonomien og derfor indirekte også for danskernes handlelyst på boligmarkedet. En høj forbrugertillid kan få danske forbrugere til at bruge flere penge. Det bidrager til at skabe vækst og fremgang i samfundsøkonomien, hvilket er en positiv drivkraft for boligmarkedets fortsatte udvikling, siger Alexander Falck Winther.

Da Danmark blev ramt af covid-19, blev forbrugertilliden i april 2020 banket helt ned på indeks -11,9. Det er den laveste forbrugertillid målt siden finanskrisen i efteråret 2008.

På Christiansborg har man besluttet, at den nuværende kategorisering af covid-19 som samfundskritisk sygdom ophører den 10. september 2021, hvorved Danmark officielt bevæger sig ud af coronakrisen.

Emner

  • Bygning, ejendom

Regions

  • Hovedstaden

Nybolig er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 220 forretninger fordelt over hele Danmark. Ejendomsmæglerne i Nybolig har et stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere, der skal købe eller sælge bolig. Nybolig ejes af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Kontakt

Frederik Kragh Nielsen

Pressekontakt Pressechef, Nykredit Mægler +45 2448 6266

Relateret materiale