Gå til indhold
Som ny iværksætter havde jeg ikke et netværk, jeg kunne trække på i forhold til at få en startkapital, så jeg investerede hele min opsparing , fortæller Stevan Treshow. Foto: PR.
Som ny iværksætter havde jeg ikke et netværk, jeg kunne trække på i forhold til at få en startkapital, så jeg investerede hele min opsparing , fortæller Stevan Treshow. Foto: PR.

Pressemeddelelse -

Investor: Danske iværksættere møder alt for meget modstand

Iværksættervirksomheder spiller en vigtig rolle for vækst og innovation i dansk erhvervsliv, men for alt for mange iværksættere er vejen til succes præget af stor modstand. Det er et alvorligt problem, mener investor.

Da Stevan Treshow besluttede at udleve drømmen som iværksætter og sælge sine egenudviklede sækkerør til have- og byggeaffald under navnet Bagpipe, anede han ikke, hvor mange udfordringer han ville blive ramt af.

-Som ny iværksætter havde jeg ikke et netværk, jeg kunne trække på i forhold til at få en startkapital, så jeg investerede hele min opsparing. Undervejs havde jeg ingen sparringspartnere ud over familie og venner, og jeg manglede i den grad en distributør. Det gjorde ondt, da jeg med en produktionsfejl på de første 5.000 bestillinger mistede min første og eneste kunde. På det tidspunkt var jeg på dybt vand. Det var dyre lærepenge for mig, og jeg kunne virkelig godt have brugt noget hjælp, fortæller Stevan Treshow.

Antallet af nye iværksættere i Danmark daler

Den seneste rapport om iværksætteri fra Danmarks Statistik viser, at antallet af nye iværksættervirksomheder i Danmark er faldet med 22 procent fra 2007 til 2017.

Ifølge Martin Bjergegaard, medstifter af investeringsfirmaet Bjergegaard & CO., skyldes årsagen til færre iværksættervirksomheder i Danmark, at vejen til succes er så lang og bøvlet, at mange iværksættere aldrig når at få det store gennembrud.

- De små iværksættervirksomheder er underlagt alt for ringe kår, når det handler om at modtage hjælp. Jeg oplever en total skævvridning, når det handler om uddeling af investeringskroner. Det er hovedårsagen til, at jeg sammen med min bror valgte at starte vores eget investeringsfirma. Talentfulde iværksættere går tabt, og det går udover erhvervslivets samlede vækst. Jeg siger ikke, at staten skal løse alle problemer. Slet ikke. Jeg mener derimod, at der er behov for, at staten sikrer gode rammebetingelser, siger Martin Bjergegaard.

Og netop gode rammebetingelser er noget, Stevan Treshow håber, bliver en realitet for fremtidens iværksættere.

- For mig har det været et projekt, der har krævet blod, sved og tårer. Jeg er utrolig stolt af, at det trods modstand lykkedes mig at skabe et bæredygtigt produkt. Dog håber jeg ikke, at vejen til succes for andre iværksættere fremadrettet skal foregå sådan, som jeg har oplevet den. Det er unødvendigt, og alt for mange iværksættere visner, før de rigtigt når at blomstre,fortæller Stevan Treshow.

Det internationale marked

Der er på nuværende tidspunkt solgt mere end 20.000 Bagpipes i Danmark, og selvom vejen dertil var hård, vælger stifteren ikke at lade sig slå ud. De udfordringer, han har haft, vil han gerne omsætte til erfaring, som han fremadrettet kan trække på, når næste milepæl skal realiseres.

- Mit mål er klart at brede Bagpipe ud over landets grænser til det internationale marked, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg behøver hjælp, sparring og kapital, så min historie ikke bliver en gentagelse, siger Stevan Treshow.

Emner

Kategorier


Bagpipe er en ny iværksættervirksomhed, der sælger det egenudviklede sækkerør, Bagpipe, der gør det let af skaffe sig af med have- og byggeaffald. www.bagpipe.com

Velkommen til Epicent Public Relations A/S!

Siden 1999 har Epicent Relations Group leveret professionelle kommunikationsydelser til erhvervslivet. Epicent Public Relations A/S med kontorer i København, Aarhus, Aalborg og Kolding er fem år i træk kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen. Vi specialiserer os i presseopgaver for kæder, B2B-virksomheder og webshops. Lokalt, regionalt, nationalt og internationalt

Epicent Public Relations A/S
Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark
Besøg vores andre nyhedsrum