Gå til indhold
Familiecontainer på el

Pressemeddelelse -

Familiecontainer på el

Renault Kangoo har i Danmark hidtil været synonymt med varebiler. Men i seneste aftapning introduceres den nu som personbil på ren el. Bilen bliver vist på Paris Motorshow

Det er 25 år siden, den første Renault Kangoo så dagens lys. Masser af plads, skydedøre og en form som en boks gjorde familietypen uhyggelig populær hos især børnefamilier. Hos dem gik plads og praktikalitet forud for alt andet.

Sad der en mand bag rattet af sådan en bil, kunne man dog være sikker på, at han måtte lægge øre til voksenmobning fra andre mænd. Det var åbenbart ikke mandigt at køre en praktisk familiebil.

Men heldigvis er meget ændret og biltypen er anerkendt som et uhyre praktisk køretøj, der måske ikke vinder på inciterende køreegenskaber, men derimod på plads og fleksibilitet.

Den nye Renault Kangoo står på skuldrene af en international succes. Hele 4.4 mio. solgte eksemplarer i 50 lande går forud for den nye Renault Kangoo, der som personbil for første gang lanceres som ren elbil, mens varevognsudgaven har kunnet fås på el de seneste 10 år.

Alt det man traditionelt set kender Renault Kangoo for, går igen i el-versionen. Det vil sige helt samme fleksibilitet og plads. Skal man på tur er der 850 liters bagageplads med alle sæder i brug, men lægger man bagsæderne ned, er der pludselig 2500 liter at boltre sig på.

Har man behov for at trække en campingvogn, er der gode muligheder med Kangoo E-TECH Electric, som klarer hele 1500 kilo.

Kangoo E-TECH Electric – som bilen retteligt hedder - har et 45 kWh stort lithium-ion batteri, der giver en rækkevidde på op til 285 km (WLTP) Batteriet er naturligvis omfattet af 8 års garanti eller 160.000 km.

Motoren i den nye Kangoo er på 90 kW – eller omtrent 125 hk og leverer et solidt bundtræk på 245 Nm. Ønsker man at køre endnu længere end WLTP-tallene kan man aktivere et ECO mode – der begrænser topfarten til 110 (mod 135) og antallet af hestekræfter til 76 hk.


For yderligere at strække strømmen kommer Kangoo E-TECH Electric med en dual zone aircondition system, der drives af en varmepumpe. Varmepumpen opvarmer luften om vinteren og køler om sommeren på effektiv vis med minimalt forbrug.

Når der skal strøm på Kangoo Electric er der tre muligheder.

En 11 kW 3-faset AC oplader til hjemmebrug og en 22 kW AC tre faset og 80 kW DC hurtiglader, som giver 170 km rækkevidde på 30 min.

Renault Kangoo E-TECH Electric er som med versionerne med diesel eller benzin, udstyret med en kæmpe sikkerhedspakke, der blandt andet har adaptive cruise control og motorvejs og kø assistent. Den er naturligvis også udstyret med seks airbags.

Renault Kangoo E-TECH Electric kommer til Danmark i løbet af foråret 2023 – hvor også en lang version med syv sæder får premiere. Endnu er der ingen priser på Renault Kangoo E-TECH Electric.

Emner


OM RENAULT
Renault er et historisk bilmærke, pionere indenfor elektriske køretøjer i Europa og har altid udviklet innovative køretøjer. Med den nye strategiske plan – Renaulution - er Renault påbegyndt en ambitiøs transformation, der skal øge Renaults konkurrencedygtighed og blandt andet udvikle nye elbiler. Ambitionen er, at Renault skal være synonym med modernitet og teknologisk innovation indenfor teknologi, energi og mobilitetsservices.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com

Kontakt

Søren Hyltoft

Søren Hyltoft

Pressekontakt Communication & Event Manager 24643941

Relateret materiale

RN Danmark er en filial af RN Nordic

RN Danmark er en filial af RN Nordic, der gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandler sælger og servicerer Renault og Dacia.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com/en/

RN Danmark - Filial af RN Nordic
Industriparken 21 A
2750 Ballerup
Danmark