Gå til indhold
Kevin kører Renault Formel 1

Pressemeddelelse -

Kevin kører Renault Formel 1

Renault er tilbage i Formel 1 med Kevin Magnussen bag rattet. Med det helt nye fabriksteam Renault Sport Formula One Team er Renault igen på vej til toppen af verdens fineste motorsportsklasse. Målet er igen at vinde verdensmesterskabet.

I mere end 115 år har Renault og motorsport været tæt forbundne kar. Helt tilbage i 1902 vandt Renaults første 4. cylindrede bil Paris –Wien Rallyet.

I 1977 introducerede Renault turbomotoren i Formel 1 og i 1992 vandt Renault sammen med Williams verdensmesterskabet med den mest avancerede motor nogensinde set.

Renault har deltaget i mere end 600 Formel 1 løb. I alt har Renault vundet mesterskabet 12 gange som motorkonstruktør, 11 titler til kørere, og i alt 168 Grand Prix sejre. Renault har i mere end 40 år været dedikeret til Formel 1.

Så det er et team, der har erfaringen og musklerne til igen at gøre sig gældende i Formel 1, der netop er blevet præsenteret i Paris.

Hos danske Kevin Magnussen er der da også begejstring over at være valgt som en af Renaults Formel 1 kørere.

” Det er en fantastisk følelse, og det betyder så meget for mig. Renault vil kæmpe for verdensmesterskabet i fremtiden, og jeg kan næsten ikke tro, at jeg er en del af det” siger Kevin Magnussen og fortsætter”

”Jeg kender godt Renault, da jeg har kørt i Formula Renault 2.0, og vandt Renault 3.5 Serien i 2013.Og jeg husker mine år i World Series by Renault. Det gav fantastiske oplevelser og erfaringer. Og dem vil jeg tage med mig i 2016 og fremefter.

Hos Renault var CEO Carlos Ghosn helt klar i mælet, da han præsenterede det nye Formel 1 team.

” Vi er overbeviste om, at motorsport stadig nærer fantasien og fascinationen – både hos entusiaster og hos den dagligdags bilist. Formel 1 er med til at øge kendskabet til Renault, især der hvor Renault er ny på markedet. Vores øgede involvering i motorsport er kernen i Renaults brand og tekniske innovations strategi” sagde Carlos Ghosn på pressekonferencen i Paris, hvor hele Renaults ambitiøse motorsports-strategi blev præsenteret.

2016 bliver året, hvor Renault genindtræder i motorsportens kongeklasse, men 2016 er også et år, hvor der skal bygges op. Det blev gjort klart. Renault forventer derfor, at 2017 er året, hvor man for alvor begynder at køre med om topplaceringerne.

De øvrige kører hos Renault Sport Formula One Team er britiske Jolyon Palmer og tredje kører Esteban Ocon fra Frankrig.

Genfødslen af Renaults eget fabriks Formel 1 team er dog kun en del af den storstilede satsning på motorsport. Renault Sport vil blive delt op i to enheder. Renault Sport Racing og Renault Sport Cars.

Renault Sport Racing vil omfavne alle Renaults motorsportsaktiviteter, inklusiv Formel 1, Formel E Dams, Formel Renault 2.0, Renault Sport R.S 01 Trophy plus en lang række andre aktiviteter.

Renault Sport Cars er en udvikling af det eksisterende Renault Sport Technologies. Kendt fra RS modellerne Megane og Clio, samt GT versionerne af Megane. Renault Sport har til formål at udvikle sit international fodaftryk og vokse gennem øgede investeringer.

Renault Sport Racing og Renault Sport Cars vil arbejde hånd i hånd for at maksimere den kommercielle synergi, der er fra bane til vej.

Emner

Kategorier

Kontakt

Søren Hyltoft

Søren Hyltoft

Pressekontakt Communication & Event Manager 24643941

Relateret materiale

RN Danmark er en filial af RN Nordic

RN Danmark er en filial af RN Nordic, der gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandler sælger og servicerer Renault og Dacia.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com/en/

RN Danmark - Filial af RN Nordic
Industriparken 21 A
2750 Ballerup
Danmark