Pressemeddelelse -

Rudersdal hædrer den gode arkitektur

Årets Arkitektur- og Bevaringspris uddeles her i december. Prisoverrækkelsen sker onsdag den 18. december kl 15:00 i rådssalen på Rudersdal Rådhus. Alle er velkomne.

Siden marts har du som borger kunnet indstille din yndlingsbygning til kommunens Arkitektur- og Bevaringspris 2019. På baggrund af de forslag, der er sendt ind af borgere og forvaltningen, har et bedømmelsesudvalg valgt at præmiere et enkelt byggeri og tildele hædrende omtale til et andet.

Borgmester Jens Ive er glad for igen at kunne uddele Arkitektur- og Bevaringsprisen i Rudersdal:

”God arkitektur er en fryd for øjet, og i Rudersdal har vi enestående arkitektur af både ældre og nyere dato. Det er kvaliteter, vi gerne vil værne om og styrke. Med Arkitektur- og Bevaringsprisen vil vi gerne skabe mere opmærksomhed omkring god arkitektur og ikke mindst inspirere og motivere kommende bygherrer.”

Bedømmelsesudvalget er nedsat af kommunalbestyrelsen og har fagdommere udpeget af Arkitektforeningen. Udvalget bedømmer ud fra fire kriterier, nemlig:

  • Gode og smukke bygninger opført i Rudersdal Kommune.
  • Smukt udførte og veltilpassede om- og tilbygninger og restaureringer af eksisterende bygninger i Rudersdal Kommune.
  • Bebyggelsesplaner, retningslinjer for samlede bebyggelser, byggeblade eller andre tiltag, der understøtter arkitektoniske kvaliteter og bevaringsværdier.
  • Midlertidige bygninger og anlæg, der kunstnerisk og arkitektonisk udfordrer vores oplevelser af steders særlige identitet.

Sidst gang prisen blev uddelt var i 2017, hvor to projekter løb med hovedprisen for bedste arkitektur, og to projekter blev tildelt hædrende omtale.

Se også Rudersdal Kommunes Arkitektur- og Bevaringspolitik ’Visioner for Stedet’ https://www.rudersdal.dk/files/media/2016/37/arkitektur_og_bevaringspolitik_web.pdf

Se også overrækkelse af arkitekturprisen 2017:
https://www.rudersdal.dk/nyheder/ny-villa-paa-geelsvej-i-holte-fik-arkitekturpris

Hvor og hvornår

Arkitektur- og Bevaringsprisen uddeles den 18. december 2019.
Arrangementet foregår kl. 15-16 i rådssalen på Rudersdal Rådhus. Alle er velkomne.

Emner

  • Politik

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine knap 56.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Kontakt

Jens Ive (V)

Kommunalbestyrelsesmedlem Medl. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, Arkitektur- og Byplanudvalget, Økonomiudvalget 4010 8171