Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Cykelryttere trodsede weekendens tropevarme i grænseoverskridende løb

Mere end 250 ryttere susede lørdag fra Berlin til København ved et nyt internationalt endagscykelløb. Den 412 kilometer lange cykelrute knytter de to hovedstæder endnu tættere, og overskuddet fra løbet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses TrædTil-kampagne. Forrest i det tohjulede felt lå Bo Hamburger, der trillede først over målstregen mellem de berømte Carlsberg-elefanter i en suveræn tid på 12 timer og 10 minutter.

Lørdag nat klokken 00.01 lød startskuddet i den tyske hovedstad til det nye grænseoverskridende cykelløb BerlinCopenhagen. Ud over de mange motionister deltog en række kendte ansigter i løbet for på den måde at sætte fokus på motionssagen, herunder den tidligere professionelle cykelrytter Bo Hamburger og på dele af ruten også borgmester Pia Allerslev og fitnessguru Charlotte Bircow.

Første del af løbet gik fra danskernes foretrukne storbyrejsemål Berlin gennem de smukke og afvekslende nordtyske landskaber til Rostock. Herfra var der på sejlturen til Gedser indlagt en naturlig pause om bord på Scandlines' færger, hvor rytterne kunne hvile benene og tanke ny energi. Løbets anden og sidste del gik op over Falster og Sjælland til København, hvor der var opløb ved Carlsbergs berømte elefantport. Sammenlagt tilbagelagde feltet 412 kilometer.

"Det var en kæmpe fornøjelse at deltage i det nye dansk-tyske cykelløb – både socialt og sportsligt. Faktisk er BerlinCopenhagen det længste løb, jeg selv har deltaget i, og ikke mindst derfor var det glædeligt at se, at så mange motionister tog udfordringen op i sommervarmen", udtaler Bo Hamburger, der selv sluttede på en førsteplads i tiden 12:10:17.

Initiativtageren til det spektakulære cykelløb er rederiet Scandlines, der hvert år sejler mere end 7 millioner passagerer mellem Danmark og Tyskland. Alt overskud fra det internationale endagsløb går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses TrædTil-kampagne, der sammen med Mercedes-Benz CPH er blandt hovedkræfterne bag løbet.

"Næsten 200.000 danskere besøger hvert år Berlin, ligesom også mange tyskere gæster København. Vi vil gerne binde de to hovedstæder yderligere sammen og give folk mulighed for på egen krop at opleve, hvor kort afstanden egentlig er – ikke mindst hvis man vælger søvejen. Via samarbejdet med de øvrige partnere er vi ekstremt stolte over at have skabt en rullende folkefest med et godt formål”, udtaler Brian Lindorf Hansen, product manager hos Scandlines.

Løbets initiativtagere og hovedsponsorer er Scandlines, Kræftens Bekæmpelse og Mercedes-Benz CPH. Øvrige samarbejdspartnere er Wonderful Copenhagen, Østdansk Turisme, Business LF, VisitBerlin og Tourismus-Marketing Brandenburg samt Carlsberg Byen P/S og Visit Carlsberg.


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Det starter med en sejltur

Scandlines er et moderne og innovativt rederi med en grøn vision for fremtiden. Vi har en stolt kultur baseret på et stærkt dansk-tysk samarbejde og en maritim historie, som rækker tilbage til 1872.

Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens. Seks af vores syv færger er hybridfærger, og to er desuden udstyret med et innovativt rotorsejl – og det bidrager til at gøre vores færger grønnere.

Vores kerneforretning består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Fokus i alle vores aktiviteter – uanset om det er om bord på vores færger eller i vores BorderShops – er at give vores kunder en god oplevelse.

Med 39.000 afgange fordelt på syv færger transporterede Scandlines i 2022 tæt på 6,1 millioner passagerer, 1,6 millioner personbiler og over 750.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.