Pressemeddelelse -

Den grønne kontakt til boligen

Det er blevet let at spare på strømmen i hjemmet, takket være Den grønne kontakt fra Lauritz Knudsen. Med et enkelt tryk på kontakten kan du slukke for alt, eller for det, du vil. Schneider Electric, der står bag Lauritz Knudsen, har også udviklet trådløse kontakter, så man ikke behøver trække nye kabler, når man installerer de grønne kontakter.

Forbruget af el i danske boliger er voksende, især fordi vi får flere og flere elektriske apparater ind i vores hjem. Problemet er, at mange af apparaterne aldrig slukker helt, men i stedet står på standby, hvor de stadig bruger strøm. Det koster ekstra på el-regningen, helt op til 15 procent – hvis man altså ikke er opmærksom og husker at slukke helt for strømslugerne, når man går hjemmefra.

Men nu bliver det meget nemmere at huske at slukke, takket være Den grønne kontakt™ fra Lauritz Knudsen. Løsningen kan bygges ind i alle nye og eksisterende el-installationer, uanset alder, type og størrelse.

Sluk alt – når der ikke er nogen hjemme
Princippet med Den grønne kontakt™ er at etablere en såkaldt sluk-alt-funktion, der er en løsning, som består af to elementer: Et antal stikkontakter i hvert rum med et særligt grønt symbol, og en stikkontakt med et tilsvarende grønt symbol lige ved hoveddøren og hvor man ellers vil have den, f.eks. ved sengegærdet.

De grønne stikkontakter bruger man til alle de apparater, som ikke behøver være tændt, når man ikke er hjemme, eller når alle sover. For eksempel tv-apparater, stereoanlæg og opladere samt lyskilder og lamper, som man nu ønsker. Andre apparater, som ikke skal slukkes helt – for eksempel harddiskoptageren, køleskabet, fryseren og clockradioen – skal selvfølgelig stadig være tilsluttet de almindelige stikkontakter, der ikke slukkes.

Når man forlader sit hjem, eller når man lægger sig til at sove, trykker man blot på den grønne stikkontakt, og så er man sikker på, at der ikke er tændt for lys eller udstyr, som ikke behøver være det.

Sluk det, du vil – teenageliv
De grønne stikkontakter kan også bruges til at slukke udvalgte apparater. Løsningen hedder ”sluk det, du vil”. Mange forældre har eksempelvis oplevet deres teenagedatter eller -søn komme hjem, tænde for en masse lys, tv, computer, kaste et enkelt stykke tøj i tørretumbleren etc. for så pludselig at fare ud af døren igen. Dette lille hverdagsscenarie har man kunne se på tv i reklame fra Lauritz Knudsen. Her ser vi løsningen, ”sluk det, du vil”, hvor moren med ét tryk slukker for alt det, teenageren fik tændt, inden hun for ud af døren igen.

Spar på el-regningen – i gennemsnit 1.500 kr.
For langt de fleste kan det betale sig at få den grønne kontakt ind i hjemmet. Beregninger viser, at en gennemsnitlig familie med to voksne og to børn kan spare op til 1.500 kroner om året på el-regningen med Den grønne kontakt™ fra Lauritz Knudsen.

Man behøver ikke gå på kompromis med designet, for de grønne kontakter og afbrydere passer designmæssigt perfekt sammen med de eksisterende kontakter, LK FUGA. Med trådløse kontakter behøver man ikke engang trække nye ledninger.

Læs mere, og se, hvad du kan spare i din bolig her

http://www.schneider-electric.dk

Pressekontakt
Stephan Sabinsky
27 88 15 51


Schneider Electric Danmark A/S
Industriparken 32
2750 Ballerup
Danmark


Emner

  • Energispørgsmål

Kontakt

Caroline Bülow

Pressekontakt Internal Communication Business Partner Denmark PR and Internal Communication 28 99 15 94

Benedicte Flamand

Pressekontakt Marketing Communication Manager +45 88 30 20 00