Gå til indhold
Topplacering til den nordiske atlet Ferry Svan til individuelt VM i TIMBERSPORTS®

Pressemeddelelse -

Topplacering til den nordiske atlet Ferry Svan til individuelt VM i TIMBERSPORTS®

Lørdag den 2. oktober blev det individuelle VM i TIMBERSPORTS® afgjort, hvor de tolv førende atleter kæmpede om verdensmesterskabstitlen. Efter krævende og hæsblæsende konkurrenceheats blev den amerikanske atlet Jason Lentz kåret som verdensmester. Den nordiske atlet Ferry Svan, som har et fremgangsrigt konkurrenceår bag sig, fik en imponerende fjerdeplads.

Konkurrencen, som blev afviklet i tyske München lørdag aften, bød på en stribe spændende og neglebidende øjeblikke. De tolv internationale atleter har haft en begivenhedsrig konkurrencesæson bag sig, efter at TIMBERSPORTS®-sæsonen blev genoptaget verden over. Ikke mindst den nordiske atlet Ferry Svan har haft en vellykket sæson og er blevet både svensk og nordisk mester. Han tog af sted til VM med en placering som nr. to i Europa og var desuden den yngste konkurrerende atlet til det individuelle verdensmesterskab.

Sidst Ferry konkurrerede til det individuelle VM, i 2019, fik han en syvendeplads – og efter lørdagens konkurrence forlader Ferry München med en imponerende fjerdeplads. Det er den historisk set bedste placering for en nordisk atlet til et individuelt VM og den eneste nordiske atlet, som har præsteret at nå til den tredje og sidste runde, hvilket inkluderer Hot Saw-finalen.

– Jeg er okay tilfreds med min placering. Hvis jeg havde klaret mig bedre i Springboard, var jeg måske kommet på podiet, men det er nemt at være bagklog. Men sæsonen har været rigtig godt. Jeg har holdt et jævnt niveau og haft et højt bundniveau. Alt i alt min hidtil bedste sæson, siger Ferry.

Ferry Svan havde en varierende konkurrencedag, og da det var tid til den utroligt krævende disciplin Hot Saw, lå han på en fjerdeplads, hvilket også blev Ferrys slutplacering. Desuden satte han personlig rekord i Hot Saw med en ny imponerende tid på 6,58 sekunder.

– De første etaper, før elimineringen startede, føltes helt okay. Jeg havde en smutter i Standing Block Chop, som ikke skulle have været der. Men jeg begyndte konkurrencen rigtig godt, så jeg havde en god fornemmelse. I disciplinerne Springboard og Single Buck gik det galt for mig igen. Jeg tog en chance for at få en god tid, og det gik ikke den rigtige vej. Til gengæld gik min Hot Saw rigtig godt. Der satte jeg personlig rekord med kun nogle tiendedele fra den nordiske rekord, siger Ferry.

Verdensmesterskabet kulminerede i en spændende Hot Saw-finale, hvor amerikanske Jason Lentz satte en tid på 5,70 – som derefter blev kontrolleret på grund af mistanke om en forkert start. Efter at Lentz blev godkendt af dommerne, blev han også kåret til TIMBERSPORTS®-verdensmester 2021. Om aftenen blev der sat flere imponerende rekorder – både verdensrekord og hele seks personlige rekorder. Blandt andet satte den franske atlet Pierre Puybaret ny verdensrekord i disciplinen Single Buck. Med en ny rekordtid på 11,58 sekunder slog Puybaret dermed Ferry Svans tidligere rekordtid på 12,01 sekunder.

Til det individuelle VM samler atleterne point i alle seks TIMBERSPORTS®-discipliner: Med motorsav i Stock Saw og Hot Saw, med sav i Single Buck og med økse i Standing Block Chop, Underhand Chop og Springboard. Disciplinerne opdeles i tre runder, hvor atleterne med det laveste antal point elimineres efter hver runde. Den sidste runde er finalen med disciplinen Hot Saw.

Lørdagens individuelle VM afslutter årets TIMBERSPORTS®-sæson. Næste år afholdes VM i den internationale ekstremsport i Partille Arena i udkanten af Göteborg. Den 28.-29. oktober 2022 samles verdenseliten igen, hvor der er planer om både holdkonkurrence og tilbagevending af publikum efter en tid præget af Covid-19. Billetter til arrangementet, som afholdes i Partille Arena, kan købes nu hos www.partillearena.se/timbersports.

Alle resultaterne plus slutresultatet for det individuelle verdensmesterskab 2021 i München kan findes i STIHL TIMBERSPORTS®-databasen.

Resultater fra det individuelle VM 2021

  1. Jason Lentz, USA
  2. Marcel Dupuis, Canada
  3. Martin Komárek, Tjekkiet
  4. Ferry Svan, Sverige
  5. Pierre Puybaret, Frankrig
  6. Michal Dubicki, Polen
  7. Koen Martens, Belgien
  8. Severin Bühler, Schweiz
  9. Elgan Pugh, Storbritannien
  10. Robert Ebner, Tyskland
  11. Andrea Rossi, Italien
  12. Armin Kugler, Østrig

Billedtekster

TIMBERSPORTS_WC21_SVAN_SM_4979.jpg
Den nordiske atlet Ferry Svan fik en imponerende fjerdeplads ved det individuelle VM 2021.

TIMBERSPORTS_WC21_SVAN_AS_3682
Til lørdagens verdensmesterskab satte Ferry Svan ny personlig rekord i den krævende disciplin Hot Saw, med en tid på 6,58 sekunder.

STIHL_TIMBERSPORTS_Individual_World_Championship_2021_podium
Verdensmester til det individuelle VM 2021 blev den amerikanske topatlet Jason Lentz.

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte:
Emma Birgersson, PR- og kommunikationsansvarlig for STIHL TIMBERSPORTS®,
+46 73-736 23 14, emma.birgersson@stihl.se.

Om STIHL TIMBERSPORTS®
STIHL TIMBERSPORTS® er en international konkurrenceserie inden for atletisk træfældning, som kræver styrke, teknik og mod. Sporten stammer fra Canada, USA og New Zealand. I dag har sporten udviklet sig til professionelle konkurrencer på højt sportsniveau med et entusiastisk publikum. I Sverige er sporten på fremmarch, og globalt tiltrækker TIMBERSPORTS® over 20 millioner fans. TIMBERSPORTS® består af seks discipliner; tre med økse, to med motorsav og en med sav. Læs mere på stihltimbersports.se. TIMBERSPORTS® er et registreret varemærke tilhørende ANDREAS STIHL AG & Co. KG.


Om STIHL
STIHL tilbyder maskiner og produkter til haver, skove og grønne områder. Via autoriserede forhandlere leveres blandt andet batteridrevne havemaskiner som robotplæneklippere, hækkeklippere og græstrimmere samt højtryksrensere, motorsave, kratryddere og smarte løsninger til såvel private som professionelle brugere. STIHL er en global koncern, hvor kvalitet og sikkerhed er i centrum, og som arbejder på at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Koncernen har omkring 20 550 medarbejdere og omsatte for 5,49 milliarder euro i 2022. Det nordiske hovedkontor ligger i Sverige, og der er afdelinger i Norge, Danmark og Finland. Læs mere på www.stihl.dk.


Kontakt

Emma Birgersson

Pressekontakt PR- og kommunikationsansvarlig +46 73-736 23 14

STIHL

Siden Andreas Stihl i 1926 opfandt motorsaven, har STIHL præget udviklingen af den moderne sav, og gennem kontinuitet og perfektion er de blevet til det de er i dag - ubestridt markedets ledende producent af motorsave. Som den eneste i verden fremstiller STIHL samtlige motorsavskomponenter i ’eget hus’, hvilket betyder, at alle dele er præcist afstemt hinanden, og maskinerne således er sikret optimal funktion og lang levetid.

Familievirksomheden STIHL udvikler og fremstiller tysk kvalitetsværktøj på både batteri, benzin og el til haver, skovbrug, landskabspleje og byggeranchen.

Produkterne sælges kun hos autoriserede forhandlere – i Danmark har STIHL ca. 150 forhandlere.

Læs mere og find nærmeste forhandler på www.stihl.dk eller www.stihlgarden.dk