Gå til indhold
Tysk porresuppe med ost og hakket kød

Blogindlæg -

Tysk porresuppe med ost og hakket kød

Denne suppe er en tysk klassiker, der får dig til at smelte. Samtidig er det en fyldig suppe, der med garanti sørger for, at du ikke går sulten fra bordet. Suppen er klar på under 30 minutter og opskriften nedenfor rækker til 4 personer.

Ingredienser:

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 2-3 porrer
  • 250 g champignon
  • 5-7 dl grøntsagsbouillon
  • 500 g smelteost f.eks. BUKOs AlpeOst eller ChampignonOst eller lign. flødeost
  • Revet muskatnød

Fremgangsmåde:

Varm olie i en stor gryde og brun det hakkede kød i olien til det har taget farve på alle sider. Krydder kødet med salt og peber. Skær i mellemtiden porrerne i tynde ringe og champignonerne i skiver. Kom herefter porrerne i gryden og brun disse sammen med kødet i ca. 5 minutter. Tilsæt herefter champignon og lad det simre yderligere et par minutter. Tilsæt så 2/3 af grøntsagsbouillonen og lad suppen simre. Efter ca. 10 minutter på lavt blus tilsættes smelteosten og suppen varmes godt igennem til osten er smeltet og har en cremet konsistens. Tilsæt evt. den resterende grøntsagsbouillon. Smag suppen til med salt og peber samt revet muskatnød.

Server suppen varm – gerne med tysk bondebrød eller baguette.

Velbekomme!

Related links

Emner

Kontakt

Tysk Turist Information

Tysk Turist Information

Relateret materiale

Tyskland - Blandt venner

Tysk Turist Information i Danmark er del af Tysklands nationale turismeorganisation German National Tourist Board (GNTB). Vi er den officielle formidler af Rejselandet Tyskland og markedsfører Rejselandet Tyskland med henblik på at fremme turismen i Tyskland. Markedsføringen sker i tæt samarbejde med regionale turismeorganisationer i Tyskland og andre lokale aktører.

Tysk Turist Information
Amaliegade 13
1256 København K
Danmark