Nyhed -

Guide til valg af skydedøre

Skydedøre kan være yderst praktisk, da du ved at indsætte en skydedør slipper for en dør der åbnes op ind i et råb og på den måde sparer gulvplads. Der findes dog forskellige typer af skydedøre og herunder finder du en lille guide til, hvordan du på bedste vis vælger din kommende skydedør. For yderligere, læs gerne her Skydedør

Der kan være mange fordele til, hvorfor du skal vælge at montere en skydedør. Som nævnt ovenover, bidrager en skydedør til at give mere gulvplads, men en skydedør smækkes heller ikke i ved gennemtræt og kan desuden være et rigtig flot alternativ til den almindelige hvide dør. Der følger dog også nogle ulemper med en skydedør, nemlig at den ikke i samme omfang lydisolerer, som en almindelig dør gør. En skydedør er nemlig ofte mindre træt og kan derfor ikke lukkes i på samme måde, som almindelige døre. Det kan desuden være rigtig vanskeligt at montere en lås i en skydedør, hvorfor skydedøre somme tider kan være upraktiske og ofte ikke er noget, som man montere på soveværelser. En anden ulempe kan også være, at du forinden skal foretage nogle undersøgelser om, om du overhovedet kan montere en skydedør. Dette er særligt relevant, hvis du ønsker en skydedør, der er indbygget i din væg.

Hvilke typer skydedøre findes der?

Helt overordnet set, findes der to forskellige hovedtyper af skydedøre, herunder en skydedør, der hænger udenpå væggen og en skydeder, der er indbygget i selve væggen.

Skydedør der er indbygget i væggen

En skydedør, der er indbygget i væggen betyder, at døren ved åbningen af denne trækkes ind i et hulrum i væggen. Rent visuelt fylder denne type skydedør ikke noget og vil derfor for mange være det oplagte valg. Indbyggede skydedøre kan både fås som en enkelt dør, men kan også fås som dobbeltdøre, hvilket ses ofte i de lidt ældre huse.

Skydedøre, der hænger udenpå væggen

En skydedør, der hænger udenpå din væg, åbnes i modsætning til ovenstående ved, at døren åbnes ved at trække den op langs væggen. Det kan her være en gammel charmerende ladedør, hvor skinnerne er synlige og bidrager til looket i dit hjem. Døren kan dog også monteres, således at den trækkes ind i en skjult kasse og derfor ikke er synlig.

Montering af skydedøre

Der findes mange udbydere af skydedøre, som du naturligvis kan få til at montere din skydedør. Du kan enten vælge en skydedør, som udbyderne har hjemme, men du kan også vælge at designe din egen hos en tømrer eller snedker. 

Related links