Pressemeddelelse -

DSV udvider lokationen på Hedelandsvej med 95.000 m2 lager- og logistikfaciliteter

Behovet for lagerplads i det storkøbenhavnske område er i stadig stigning, ikke mindst når det gælder mere avancerede løsninger. Derfor udvider DSV nu sin i forvejen største lokation på Sjælland, så den for alvor bliver et logistikknudepunkt mellem Skandinavien og det øvrige Europa.

Behov for specialiserede lager- og logistikfaciliteter

”Byggeriets første del på 47.000 m2 blev hurtigt fyldt, og vi har derfor iværksat fase 2 for at sikre, at vi vil kunne imødekomme den stigende efterspørgsel efter specialiserede lagerfaciliteter,” siger administrerende direktør Marcel Blomjous, DSV Solutions A/S og fortsætter:

”Der er specielt stor efterspørgsel på logistikfaciliteter til e-commerce samt health care/pharma, og dele af de nye bygninger bliver derfor indrettet specifikt til disse formål.”

Omkring en tredjedel af nybygningen (ca. 35.000 m2) indrettes til health care/pharma og vil ud over kølelager også inkludere frostlager ned til minus 40 grader celcius.

DGNB-certificeret byggeri

DSV bidrager aktivt til bæredygtigt byggeri og arbejder hen mod certificering af alle nybyggede kontorer samt lager- og distributionscentre. DGNB har for nyligt inkluderet logistikbygninger som selvstændig bygningstype, og byggeriet på Hedelandsvej kan således blive et af de første logistikbyggerier, der bliver certificeret i henhold til DGNB (sølv).

”Det er væsentligt for os at bidrage til den grønne omstilling, også når vi opfører byggeri. Byggeprocessen på Hedelandsvej inkluderer, at opgravet materiale sorteres og genanvendes på byggepladsen. Det gælder også beton fra tidligere bygninger på grunden, der knuses og genanvendes,” siger Brian Winther Almind, Executive Vice President, Group Property og fortsætter:

”På byggeriets første del er taget forsynet med NOXOUT, en tagdækning med en speciel belægning, der neutraliserer skadelige kvælstofilter, såkaldte NOx-partikler. Taget er dermed med til at nedbringe forureningen fra trafikken i området. Det nye byggeri bliver forsynet med solceller, som skal være med til at dække behovet for el til driften.”

Flere arbejdspladser til Høje Taastrup kommune

I og med at DSV udvider sine aktiviteter på Hedelandsvej, betyder det tilførsel af nye arbejdspladser til Høje Taastrup kommune, og det glæder borgmester Michael Ziegler:

”Det er et fokusområde for Høje Taastrup kommune at skabe gode rammer for erhvervslivet. Vi er derfor også meget glade for at kunne tælle DSV blandt vores markante virksomheder. DSV har løbende udvidet sine aktiviteter og dermed tilført nye arbejdspladser til kommunen, og vi ser meget frem til at få et nyt logistikcenter og til, at 300 nye arbejdspladser snart bliver en realitet.”

Logistikknudepunkt mellem Skandinavien og Europa

DSV i Hedehusene udgør et logistikknudepunkt med lagerfaciliteter og terminal og dermed direkte adgang til transport og distribution, hvad enten det skal ske via vejtransport, luft- eller søfragt.

DSV’s hovedkontor i Hedehusene er netop blevet udvidet til i alt 26.000 etagekvadratmeter. I tilknytning hertil er der 26.000 m2 terminal.

I 2019 indviede DSV den første 47.000 m2 store lager- og logistikbygning på Hedelandsvej og forventer at tage de næste 95.000 m2 i brug i begyndelsen af 2022. Det vil være muligt at bebygge grunden med yderligere ca. 35.000 m2 således, at det samlede bebyggede areal på Hedelandsvej når op på omkring 180.000 m2.

Related links

Emner

  • Flytrafik

DSV Panalpina A/S

We provide and manage supply chain solutions for thousands of companies every day – from the small family run business to the large global corporation.

Our reach is global, yet our presence is local and close to our customers. 55,000 employees in more than 80 countries work passionately to deliver great customer experiences and high-quality services.

Read more at www.dsv.com

Kontakt

Christian Krogslund

Pressekontakt Senior Director, Corporate Marketing & Communication +45 28 44 22 35