Gå til indhold
Stærke resultater fra DSV i 3. kvartal i udfordrende marked

Pressemeddelelse -

Stærke resultater fra DSV i 3. kvartal i udfordrende marked

Highlights

 • DSV offentliggør stærke resultater i alle tre divisioner i årets 3. kvartal under særdeles udfordrende markedsvilkår. Selskabet kan således præsentere 52,5% vækst i EBIT i 3. kvartal af 2021 sammenlignet med samme periode sidste år – eksklusive effekten af købet af Agility’s Global Integrated Logistics-forretning.
 • DSV melder om god fremdrift i integrationen af Agility Global Integrated Logistics, som blev en del af DSV i august i år. Integrationen forventes at være endeligt gennemført i 3. kvartal af 2022.
 • DSV offentliggør i en anden selskabsmeddelelse i dag en udvidelse af selskabets direktion. Jens H. Lund får ny rolle som Group COO, og Deputy Group CFO Michael Ebbe udpeges til Group CFO.

Group CEO Jens Bjørn Andersen: ”Vi gennemførte købet af Agility’s Global Integrated Logistics-forretning i august måned og overtog dermed et veldrevet selskab med en masse dygtige medarbejdere. Integrationen er kommet godt fra start, og vores to organisationer bliver i den kommende tid lagt sammen til en. Transportsektoren er fortsat præget af disruption og ubalance, som skaber store udfordringer for både vores kunder og os. Under de særdeles udfordrende markedsvilkår er vi tilfredse med at kunne offentliggøre solide resultater i alle vores divisioner.”

Forventninger til 2021

Vi udsendte en trading update den 11. oktober, hvori vi offentliggjorde vores resultater for 3. kvartal 2021 og hævede vores forventninger til 2021. Vi fastholder guidance for 2021 og tilføjer vores forventninger til særlige poster fra integrationen:

 • EBIT før særlige poster forventes at ligge i intervallet 15.250-16.000 mio. kr.
 • Den effektiv skatteprocent forventes at blive ca. 23%
 • Transaktions- og integrationsomkostningerne (særlige poster) forventes at udgøre ca. 500 mio. kr.

Integrationen forløber planmæssigt og resultatforventningerne hæves

Agility Global Integrated Logistics forventes at tilføre ca. 3.000 mio. kr. (tidligere udmeldt 2.800 mio. kr.) årligt til det samlede EBIT før særlige poster, når integrationen er fuldendt. Integrationen forventes at være gennemført ved udgangen af 3. kvartal af 2022, og købet forventes at have helårseffekt i 2023. Forventet resultateffekt er baseret på det underliggende driftsresultat i Agility Global Integrated Logistics samt synergier fra sammenlægning af drift, logistikfaciliteter, administration og IT.

Omkring 30 % af synergierne forventes at have resultateffekt i 2021, ca. 85 % i 2022 og 100 % i 2023.

De samlede transaktions- og integrationsomkostninger forventes at udgøre omkring 1.500 millioner kroner. Disse omkostninger vil blive resultatført under særlige poster.

Aktietilbagekøb

En separat selskabsmeddelelse om iværksættelse af nyt aktietilbagekøbsprogram på op til 5.000 mio. kr. er blevet offentliggjort i dag. Programmet vil løbe indtil 8. oktober 2022 eller tidligere, hvis afsluttet.

DSV’s direktion udvides

På baggrund af den betydelige vækst, DSV har gennemgået over de senere år, samt det stigende behov for digitalisering og fokus på udvikling og optimering af forretningen, offentliggør vi hermed en udvidelse af selskabets direktion.

Jens H. Lund har været Group CFO siden 2002 og vil nu få en ny rolle som driftsdirektør (Group COO) med ansvar for udvikling og optimering af forretningen, digital strategi, IT og den fortsatte styrkelse af koncernens infrastruktur og globale netværk. Jens har været dybt involveret i disse områder igennem årene, og den nye ledelsesstruktur vil give Jens mulighed for at øge dette fokus på driften og på den fortsatte udvikling af forretningen.

Michael Ebbe udpeges til ny finansdirektør (Group CFO). Michael Ebbe har været en del af ledelsen i DSV’s Group Finance-afdeling siden han kom til DSV i 2007. Michaels nuværende titel er vicefinansdirektør (Deputy Group CFO), og han vil i sin nye rolle fortsat have ansvar for koncernens finansielle rapportering, treasury-funktion, International Shared Service Centres, compliance-afdeling og forsikringsaktiviteter. Michael har igennem årene været med til at udvikle DSV’s Finance-afdeling og har spillet en vigtig rolle i integrationen af opkøbte virksomheder.

Bestyrelsesformand Thomas Plenborg: ”Vi styrker vores direktion for at sikre, at vi også i fremtiden kan vækste og udvikle selskabet med høj fart. Samtidig ønsker vi at sikre kontinuitet i ledelsen. Jens Lund har været en fantastisk finansdirektør i knap 20 år og har spillet en vigtig rolle i udviklingen af DSV. Med hans store viden om selskabet og logistikbranchen er Jens den helt rette til at stå i spidsen for den fortsatte udvikling af vores IT-platform, optimering af driften, osv. Michael Ebbe har været en del af DSV i mange år og har et godt samarbejde med Jens Bjørn, Jens og resten af ledelsesteamet. Bestyrelsen har fuld tillid til, at Michael fortsat vil levere rapportering af høj kvalitet og være med til at sikre den fortsatte udvikling af DSV.”

DSV’s direktion omfatter nu følgende medlemmer:

 • Group CEO Jens Bjørn Andersen
 • Group COO Jens H. Lund
 • Group CFO Michael Ebbe

Yderligere oplysninger

For yderligere oplysninger henvises til de tre selskabsmeddelelser offentliggjort tidligere idag på DSV.com/investor

Michael Ebbes CV samt udtalelse er indsat nedenfor.

Pressemateriale og billeder

Billeder af medlemmerne af DSV’s direktion kan findes her DSV.com/press.

Kontaktoplysninger

Medier: Maiken Riise Andersen, tlf. 43 20 30 74, maiken.r.andersen@dsv.com

-----

CV, Michael Ebbe, ny Group CFO i DSV

Citat fra Michael Ebbe:

“Jeg er stolt og føler mig privilegeret over at kunne påtage mig rollen som Group CFO i DSV. Jeg har været ansat i DSV i 14 år og har i disse år arbejdet tæt sammen med Jens Lund, så jeg har et indgående kendskab til virksomheden og de udfordringer, der følger med jobbet. Jeg ser frem til sammen med resten af ledelsen at bidrage til, at vores overordnede strategi bliver ført ud i livet, og jeg ser ligeledes frem til dialogen med investorer og andre interessenter.”

Michael Ebbes karriere i DSV

Michael Ebbe blev i foråret 2007 kontaktet af DSV, da man ønskede at styrke ledelsen af controller-afdelingen i Finans-organisationen. Efter en enkelt jobsamtale med bl.a. Jens Lund skrev Michael under på en ansættelseskontrakt ugen efter. Første dag i DSV var den 1. maj 2007.

 • 2007: Controlling manager
 • 2008: Efter under et år som controlling manager blev Michael ansvarlig for Reporting & Controlling, Group Accounting, Treasury samt SSC (Shared Service Centres) med reference til Jens Lund
 • 2008: Ansvarlig for opstart af DSVs RSSC-koncept (Regional Shared Service Centres)
 • 2011-12: Ansvarlig for opstart af DSVs ISSC (International Shared Service Centres) med etablering i Warszawa med 34 fuldtidsansatte. I 2021 er der ca. 1500 ansatte i ISSC.
 • 2013: Etablering af en Finance Transformation-funktion med fokus på etablering og udrulning af best practice finansprocesser
 • 2020: Udnævnt til Deputy Group CFO. Ansvaret for Group Compliance samt Group Insurance blev inkluderet i rollen.

Større meritter i DSV

 • Udvikling af ledelsesrapportering og opfølgning (til direktion og bestyrelse)
 • Årsrapportprisen modtaget flere gange senest i 2020
 • Etablering og udvikling af Shared Service-koncept (lokalt, regionalt og internationalt)
 • Videreudvikling og udrulning af Master Data Governance
 • Deltagelse i Due Dilligence og ansvar for efterfølgende integration af flere og større opkøb, bl.a. UTi, Panalpina og senest Agility’s Global Integrated Logistics
 • Udrulning af rapporteringsplatform herunder konsolidering, rapportering og budgettering
 • Etablering af Finance-Transformation-funktion
 • Udvikling af økonomi- og projektstyring i holdingselskabet
 • Finansiel og IT Risk management
 • Kontinuerlig organisationsudvikling (DSV er i perioden vokset globalt fra 19.000 til 75.000 medarbejdere)
 • Centraliseret treasury-funktion – optimering af cash management, kreditstyring, valutakursstyring og -sikring.

Uddannelse og tidlig karriere

 • 1989-1991: Værnepligtig sergent
 • 1991-1994: Copenhagen Business School, HA almen
 • 1994-1997: Copenhagen Business School, cand. merc. aud.
 • 1995: Begyndte som revisorassistent i Ernst & Young samtidig med cand. merc.-studiet
 • 2003: Blev statsautoriseret revisor i 2003

I EY arbejdede Michael med mange typer og størrelse af kunder samt forskellige afdelinger, men med hovedfokus på mellemstore og børsnoterede selskaber, hvor Michael havde ansvar for revision og håndtering af kunderelationen. Sideløbende med dette underviste Michael i forskellige regnskabsmæssige forhold og standarder i såvel EY samt i FSR-regi.

Michael Ebbe privat

Michael Ebbe er 51 år, gift med Janne Stegmann Ebbe og bosat i Dragør. Sammen har de pigerne Elise på 21 år og Frida på 17 år. I sin fritid holder Michael af samvær og rejser med familien. Michael holder desuden meget af at dyrke sport, især løb, tennis og cykling.

Emner


DSV A/S

We provide and manage supply chain solutions for thousands of companies every day – from the small family run business to the large global corporation.

Our reach is global, yet our presence is local and close to our customers. 75,000 employees in more than 90 countries work passionately to deliver great customer experiences and high-quality services.

Read more at www.dsv.com

Pressekontakt

Maiken Riise Andersen

Maiken Riise Andersen

Pressekontakt Head of Corporate Communication +45 43 20 30 74
Christian Krogslund

Christian Krogslund

Pressekontakt Senior Director, Corporate Marketing & Communication +45 28 44 22 35

Global Transport and Logistics

We provide and manage supply chain solutions for thousands of companies every day – from the small family run business to the large global corporation.

Our reach is global, yet our presence is local and close to our customers. 75,000 employees in more than 90 countries work passionately to deliver great customer experiences and high-quality services.