Press release -

Ilmaiset spot-hintatiedot voivat säästää miljoonia euroja kiinteistöalan sähkölaskuissa energiakriisin aikana.

Proptech-yritys Kiona tarjoaa nyt käyttäjilleen ilmaisen pääsyn spot-hintoihin kaikissa SaaS-ratkaisuissaan kiinteistöjen energian optimointia varten.

Sähkön älykkäämpi käyttö sähkömarkkinoiden reaaliaikaisten hintojen mukaan parantaa kiinteistöalan toimijoiden mahdollisuuksia alentaa sähkölaskujaan ja selviytyä talven energiakriisistä.

Nord Poolin tietojen mukaan Euroopan sähköhinnoissa on elokuun 2022 ja helmikuun 2021 välillä lähes 400 prosentin ero verrattaessa vuoden 2021 kalleinta talvikuukautta kesäkuukauteen. Elokuussa 2022 on nähtävissä useiden tuhansien prosenttien tuntikohtaisia hintavaihteluita päivän aikana. Tietyillä alueilla tämä tarkoittaa valtavia kustannusten vaihteluita, niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin, kun edessä on historiallisen kallis talvi ja tuntihinnat vaihtelevat suuresti.

– Jos kiinteistöalalla optimoinnissa on aiemmin usein ollut kyse vastuullisesta toiminnasta ja ilmastovaikutusten vähentämisestä, nyt on kyse myös selviytymisestä lyhyellä aikavälillä, kun tulevana kriisitalvena sähkön hinnat kohoavat pilviin, sekä verkon kuormitusongelman selättämisestä, Kionan tuotepäällikkö Jon Åkerström sanoo.

Kiona tarjoaa asiakkaille ja kumppaneille alustan, jonka ratkaisuilla voidaan varmistaa tehokkaat toiminnot, säästää energiaa ja raportoida ympäristösuorituksesta. Tällä hetkellä alustaan on yhdistetty 55 000 liike-, asuin- ja julkista rakennusta sekä 3 000 päivittäistavarakauppaa Pohjois-Euroopassa.

– Kumppanimme ovat osoittaneet suurta mielenkiintoa työkaluihin, jotka mahdollistavat älykkäämmän sähkönkäytön ja kustannusten alentamisen. Kun sähkönkäyttöä siirretään ajoille, jolloin verkon kuormitus on alhaisempi, voimme osaltamme hillitä Euroopan energiakuormitusongelmaa ja samalla säästää rahaa sähkölaskuissa. Se, että voimme nyt tarjota ilmaisen pääsyn spot-hintoihin jo käytössä olevissa järjestelmissä, parantaa kumppaneidemme mahdollisuuksia kehittää uusia ja älykkäitä ratkaisuja kahdeksalla markkina-alueellamme Euroopassa, Jon Åkerström sanoo.

Pääsy 16 Euroopan maan virallisen sähköpörssin Nord Pool Spotin reaaliaikaisiin sähkönmarkkinoiden spot-hintoihin mahdollistaa sähkönkäytön älykkäämmän hallinnan ja suunnittelun.

– Olosuhteet ja tarpeet vaihtelevat erittäin paljon markkina-alueiden ja rakennustyypin mukaan. Useat rakennusten omistajat ovat neuvotelleet sähkösopimuksensa, mutta nämäkin sopimukset neuvotellaan uudelleen muutaman vuoden sisällä. Suurille rakennuksista vastaaville toimijoille älykkäämpi sähkönkäyttö voi alentaa sähkölaskuja ennakoivasti. Tärkeiden tietojen tarjoaminen ilmaiseksi erittäin epävakailla markkinoilla on tapamme toimia vastuullisesti kriisitilanteessa, Jon Åkerström sanoo.

Kiona perustettiin vuonna 2021, kun markkinoiden neljästä johtavasta, itsenäisestä kiinteistöalan digitalisointialustasta (IWMAC, Energinet, Web Port ja Edge) vastaavat yritykset sulautuivat yhdeksi yritykseksi.

– Tavoitteenamme on toimia avoimena, joustavana ja riippumattomana teknologia-alustojen ja ohjelmistojen toimittajana innovatiivisille kumppaneille ja asiakkaille kiinteistöalalla. Tarjoamme ratkaisuja, joiden avulla kumppanimme voivat kehittää toimintoja energiakriisin torjumiseksi. Yhdessä luomme kiinteistöalalle todellista arvoa, Kionan toimitusjohtaja Trond-Øystein Bjørnnes sanoo.

Lisätietoja:
Jon Åkerström CPO, Kiona, +46 768 85 35 02, jon.akerstrom@kiona.com
Trond Øystein Bjørnnes, CEO, Kiona, +47 982 03 840, trond.oystein.bjornnes@kiona.com

Lähde
Nord Pool: https://www.nordpoolgroup.com/en/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Monthly/?view=table

Tarjoamme ratkaisuja, joiden avulla kumppanimme voivat kehittää toimintoja energiakriisin torjumiseksi. Yhdessä luomme kiinteistöalalle todellista arvoa.

Related links

Topics

  • Energy issues

Categories

  • spot-hintatiedot
  • property managment
  • kiona
  • property technology
  • proptech
  • energiakriisin aikana
  • sustainable cities

Kiona is a leading SaaS company with the vision to make a big impact in the fight against climate change by offering the smartest and most cost-effective proptech platform on the market. The company enables building owners and other stakeholders to achieve their financial and sustainability goals through the digitalization of new and old buildings and their heating, cooling, ventilation, and refrigeration systems. With offices in seven countries and 136 colleagues, Kiona currently connects over 55,000 commercial, industrial, residential, and public buildings and 3,000 grocery stores in Europe. Through an innovative platform that monitors, controls, and optimizes both energy use and organizations, Europe's existing buildings can now become part of the solution for the future. www.kiona.com

Contacts

Viktor Vitell

Press contact CMO Global +46 731 577 394 Linkedin