Press release -

ege inspireret af Indien

Mystisk, tidsløs og fængende. En historie, der afbilleder en mangfoldig og rig kulturarv. Designet af Rohit Bal, førende indisk designer, og skabt af den danske tæppeproducent ege. ”Dette er det Indien, jeg kender. Det Indien jeg elsker, og dette er ”the Indian Carpet Story”, som jeg gerne vil dele med verden”, fortæller designeren.

Indisk sensibilitet til et internationalt marked
“Jeg ønskede at skabe en kollektion inspireret af mit Indien, men på samme tid ønskede jeg, at det skulle være det moderne Indien. Jeg nærede intet ønske om at genskabe design, som tidligere har været lavet”, fortæller designer Rohit Bal. Da han bliver spurgt, hvorvidt kollektionen med navnet ”the Indian Carpet Story” kun vil være attraktiv for det indiske marked, fortsætter Rohit: ”Kollektionen vil være attraktiv for alle dele af verden, den har en global tiltrækningskraft. Jeg er meget stolt, da dette er første gang en indisk designer laver et så stort projekt, disse tæpper vil jo blive solgt over hele verden.”

Designeren er ikke den eneste, der ser et internationalt potentiale i kollektionen, der skal sælges i mere end 65 lande. Administrerende direktør for ege Svend Aage Færch Nielsen forklarer: “Indien er et kolossalt marked. Eftersom salget af luksuriøse og dyre varer er stærkt stigende, anser vi det for et meget potentielt marked. Det siger sig selv, at vi forventer en stor interesse for denne kollektion i Indien, men vi forventer også en mindst lige så stor interesse i resten af verden.”

Lotusblomsten som varemærke
Flere design i the Indian Carpet Story indeholder lotusblomsten i forskellige variationer. Dette er ikke nogen tilfældighed, blomsten spiller en meget vigtig rolle i Rohit Bals liv såvel som i hans design. 

Han forklarer: ”Jeg kommer fra en del af Indien kaldet Kashmir. Kashmir bliver ofte kaldt for Indiens Schweiz, fordi det ligner Europa med alle søerne. Lotusblomsten gror vildt her, så jeg er på en måde vokset op med den. Rent faktisk bliver folk som jeg ofte kaldt for lotus-spisere, fordi vi spiser blomstens stilk. På den måde bliver lotusblomsten meget vigtig for folk fra Kashmir, som mig. Jeg finder den ekstremt smuk i sin form og sit udtryk, og jeg har været forelsket i lotusblomsten så længe, jeg har kunnet huske. Så lige meget hvad jeg laver, vil den altid være at finde på en eller anden måde.”

To sider af én historie
Kollektionen indeholder to forskellige typer tæpper. Væg-til-væg tæpperne bruges oftest i hoteller, lufthavne, kontorer o.l. Den anden kategori består af signatur- design på afpassede tæpper, der alle er forsynet med Rohit Bals underskrift.

Kollektionen er et resultat af det første samarbejde mellem ege og en indisk designer. Indtil nu har ege for det meste arbejdet sammen med europæiske talenter. ”ege som brand er stolte af at være associeret med Rohit Bal. Rohits sans for æstetik er finjusteret, og hans håndlavede kreationer er på grænsen til perfektion. Han formår at formidle sit eget Indien på en levende og gribende måde,” siger Svend Aage Færch Nielsen.

Related links

Topics

  • Lifestyle, Fashion, Leisure

Categories

  • ege
  • indisk
  • kollektion
  • tæpper

Contacts

Mette Frydensbjerg Jacobsen

Press contact PR & Communication Responsible PR & Communication +4597117464

Camilla Brodam Thorsager

Press contact International Marketing Koordinator +45 97117456

Related content