Elmia și DLG lansează primul târg forestier cu demonstrații practice din România

Press release -

Elmia din Suedia organizează cel mai mare târg forestier demonstrativ din lume, ElmiaWood. DLG din Germania organizează cea mai mare expoziție în domeniul agriculturii din lume, Agritechnica, și alte târguri in domeniul agriculturii atât în Gemania, cât și în alte țări.Elmia împreună cu DLG lansează acum Forest Romania, primul eveniment expozițional cu demonstrații practice destinat forestierilor din România.

„România este o țară în care sectorul forestier este unul foarte important din punct de vedere economic. Este adevărat că pentru moment activitatea de exploatare are un nivel scăzut de mecanizare, insă noi urmărim această piață de câțiva ani și putem constata că are pontențial, că există o dezbatere activă cu privire la viitorul sectorului și că este numai o problemă de timp până când companiile din sectorul de exploatare vor incepe să investească mai mult în mecanizare pentru că forța de muncă va fi prea scumpă” spune Torbjörn Johnsen, director de dezvoltare la Elmia.

Elmia și DLG aduc un concept nou în peisajul târgurilor forestiere românești. Forest Romania are loc în pădure, iar aici totul stă sub semnul acțiunii, evenimentul expozițional fiind concentrat pe demonstrații practice. Cei mai importanți producători de utilaje pentru exploatări forestiere (în mod direct sau prin intermediul dealerilor din România) vor expune și demonstra cum se folosesc în mod practic utilajele sau echipamentele pe care le produc. Pe lângă utilaje forestiere se vor expune, printre altele, și mașini și echipamente pentru transport, și pentru procesarea biomasei, accesorii și multe altele. Companiile prestatoare de servicii pentru industria de exploatări forestiere vor fi și ele prezente la eveniment.

”România este una dintre țările cu cele mai dificile condiții de explotare a pădurilor dacă ne gândim la terenul abrupt, arborii foarte mari și rețeaua restrânsă de drumuri forestiere” spune Reiner Hofmann de la DLG. ”Aceasta este motivul pentru care la Forest Romania vor fi prezenți numai acei producători care detin tehnologii care sunt adecvate condițiilor din România” mai adaugă Hofmann.

Forest Romania va avea loc în perioada 16-18 septembrie 2015 la Zizin, în apropierea Brașovului, intr-o locație selectată cu grija, care reflectă condițiile specifice României.

”Ceea ce ne dorim este să oferim forestierilor din România un loc de întâlnire de clasă mondială, unde să poată vedea la lucru cele mai noi tehnologii în domeniul exploatărilor forestiere, un loc în care să încurajăm dezbateri cu privire la aspecte importante din domeniul sectorului forestier din România, un loc în care profesioniștii din domeniu să-și creeze contacte noi” spune Torbjörn Johnsen. ”Și pentru că România este o locație excelentă, planul nostruu este să dezvoltăm în timp Forest Romania ca acesta să devină un loc de întâlnire pentru profesioniștii din domeniul forestier din întreaga regiune” mai adaugă Johnsen.

Forest Romania este dezvoltat în parteneriat de către ElmiaWood și DLG.

www.forestromania.com

Pentru informații suplimentare contactati pe:

Anamaria Deliu, Elmia AB, anamaria.deliu@elmia.se; +40 -75 463 68 00

Text foto:
România are unele dintre cele mai bine gestionate păduri din Europa. Utilizarea de tehnologii de exploatare moderne poate contribui la managementul sustenabil al acestora, creând totodată condiții mai bune de muncă pentru muncitorii forestieri"

Related events

Elmia - the trade show organizer in Jönköping

Elmia AB is a leading Nordic trade show organizer and arranges shows within a wide range of business areas. We also host conferences, congresses and events.

As a meeting-place, Elmia enjoys a powerful position – at the heart of the Nordic region where people and companies either have or are looking for new ideas, products and services.

Elmia AB
Box 6066