Ir al contenido
Nederland snel op weg naar digitale transformatie in 2023: de groeiende impact van digitale identiteitsoplossingen in Europa

Comunicado de prensa -

Nederland snel op weg naar digitale transformatie in 2023: de groeiende impact van digitale identiteitsoplossingen in Europa

Rotterdam, 21 december 2023 – In 2023 heeft meer dan de helft van de Europese bedrijven belangrijke stappen gezet in de richting van digitalisering. Hierbij ligt de nadruk op het versterken van hun digitale aanwezigheid, zo blijkt uit het nieuwste rapport "Digitalisation in Europe 2022-2023" van de Europese Investeringsbank. In een opmerkelijke reactie op de COVID-19 pandemie heeft 53% van de bedrijven in Europa hun online diensten uitgebreid, waarmee ze de technologische kloof met de Verenigde Staten dichten. Bovendien heeft 69% van de bedrijven in de EU geavanceerde digitale technologieën geïmplementeerd in 2022, tegenover 71% in de VS.

Het rapport belicht echter ook een verschil in digitale adoptie binnen de EU, waarbij slechts 30% van de micro-ondernemingen prioriteit geeft aan digitalisering in vergelijking met 62% van de grotere bedrijven. Dit onderstreept de noodzaak van inclusieve digitale strategieën voor bedrijven van alle groottes.

De inzet van de Europese Unie voor digitale transformatie blijkt duidelijk uit de toewijzing van meer dan 165 miljard euro voor de doelstellingen van het Digitale Decennium. Deze investering, met name via de Herstel- en veerkrachtfaciliteit (RRF), is een bewijs van de toewijding van de EU aan het ondersteunen van digitalisering in zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. Er worden verschillende niveaus van digitale transformatie en financiering waargenomen in de EU-lidstaten, die een aanzienlijk deel van het budget voor het Digitale Decennium hebben ontvangen.

Nederland is een toegewijd land als het gaat om digitale transformatie, wat blijkt uit de opmerkelijke prestaties en rankings in recente rapporten. In de World Digital Competitiveness Ranking 2022 behaalde het land de 6e positie en is het dit jaar 4 posities gestegen, waardoor het nu de tweede plaats op de ranglijst inneemt. Deze resultaten laten zien dat Nederland goed is in het omarmen van digitale technologieën.

Ondanks deze resultaten geeft het rapport van de Europese Unie over de staat van het digitale decennium 2023 aan dat Nederland investeringskloven moet aanpakken en de digitale transformatie moet versnellen. Dit omvat het verbeteren van digitale vaardigheden, infrastructuur, bedrijfsdigitalisering en overheidsdiensten. Bedrijfsdigitalisering, met name op het gebied van cloud computing, big data en AI in het MKB, blijft een prioriteit.

Uit de Visma Software Digitaliseringsindex 2023 blijkt dat 40% van de bedrijven digitalisering nu vanuit een strategisch perspectief benadert en afstemt op hun overkoepelende bedrijfsstrategieën. Dit is een stijging ten opzichte van 34% in 2022. Daarnaast kiest 18% van de organisaties voor een geïntegreerde aanpak, waarbij de organisatiestructuur is afgestemd op de bedrijfsstrategie en digitalisering.

In deze digitale evolutie spelen digitale identiteitsoplossingen, waaronder verificatie van identiteitsdocumenten, elektronische ID's, identiteitscontrole of authenticatie op basis van biometrie, toegang tot identiteitsgegevensbronnen en elektronische handtekeningen, een cruciale rol als het gaat om digitalisering. Digitale identiteitstechnologieën stroomlijnen niet alleen bedrijfsprocessen, maar versterken ook de beveiliging, wat leidt tot aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen.

Een heel eenvoudig en duidelijk voorbeeld van hoe digitale identiteitsoplossingen essentieel zijn voor bedrijven van elke grootte en sector om hun processen te digitaliseren, is de elektronische handtekening. Signicat, de pan-Europese leider in Digitale Identiteit, heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd in opdracht van Forrester Consulting over de Total Economic Impact™ (TEI) van Signicat en daaruit bleek dat bedrijven kosten en processen bespaarden door het gebruik van de digitalisering van handtekeningen en dat ze meer dan 1,1 miljoen gedrukte pagina's vermeden na het eerste jaar van implementatie van hun oplossingen.

Aan de andere kant ontdekte het onderzoek dat Digital Identity oplossingen de operationele efficiëntie van een bedrijf kunnen verbeteren door een geautomatiseerd identiteitsverificatieproces, wat resulteert in een besparing van 40.000 uur per jaar aan identiteitsverificatie.

Deze bevindingen onderstrepen niet alleen een groeiende kans voor bedrijven in de digitale identiteitssector, maar ook voor de private en publieke sector: naarmate Europese bedrijven digitale transformatie blijven omarmen, zal de vraag naar robuuste digitale identiteitsoplossingen naar verwachting toenemen. Dit biedt een veelbelovende markt voor innovatie en groei.

Hoewel bedrijven en overheden in Europa op de goede weg zijn naar digitalisering, is er nog veel werk aan de winkel, vooral met de komst van de langverwachte EU Wallets. Een belangrijk element in Europa dat opnieuw het vermogen van zowel overheden als particuliere bedrijven zal testen om 100% digitale toegang te bieden tot hun diensten, dit keer via één enkel toegangspunt: hun nationale digitale identificaties.


Over Signicat

Signicat is een baanbrekend, pan-Europees digitaal identiteitsbedrijf met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Signicat is opgericht in 2006 en heeft als missie technologie te ontwikkelen waarmee mensen elkaar kunnen vertrouwen in een digitale wereld. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide pakket identiteitsbeveiligings- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal eenvoudig toegankelijk via één enkel integratiepunt. Het platform ondersteunt en orkestreert naadloos het volledige identiteitstraject, van herkenning en onboarding, via inloggen en toestemming, tot het maken van juridisch bindende zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan. In 2019 werd Signicat overgenomen door de toonaangevende Europese private equity investeerder Nordic Capital. Vandaag de dag telt Signicat meer dan 450 toegewijde professionals verspreid over 17 Europese kantoren.

Ga voor meer informatie over Signicat naar www.signicat.com

Contactos de prensa

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Contacto de prensa Communications Manager PR & Communication +34 648839894

¡Bienvenido a Signicat!

Signicat es una empresa tecnológica pan-europea que presta servicios de identidad digital a los sectores público y privado. Ofrecemos soluciones de verificación de identidad digital, autenticación, firma electrónica y otros servicios de identidad para sectores altamente regulados como el sector financiero o gobiernos en toda Europa.

Signicat
Beddingen
7010 Trondheim
Noruega
Visita nuestras otras salas de prensa