Ir al contenido
Asger Hattel, CEO bij Signicat
Asger Hattel, CEO bij Signicat

Comunicado de prensa -

Signicat bereikt mijlpaal van 1 miljard transacties ondersteund door sterke omzet

EMBARGOED UNTIL 14/MAR/2024 AT 6H00 CET


  • Het "3 keer top groei" pan-Europese Digital Identity bedrijf sloot 2023 af met een omzet van meer dan NOK 1 miljard, meer dan € 90 miljoen en meer dan 1 miljard transacties.
  • Met een sterk jaar verstevigt Signicat haar positie als wereldwijde marktleider voor veilige en naadloze digitale identiteitsdiensten.

Rotterdam, 14 maart 2024 - Signicat, de pan-Europese leider in Digitale Identiteit, kondigt haar transactieresultaten en substantiële groei aan voor het fiscale jaar 2023, waarmee zij haar wereldwijde positie in de digitale identiteitssector herbevestigt.

In 2023 behaalde Signicat opmerkelijke financiële resultaten en overschreed het de grens van 1 miljard NOK omzet, wat gelijk staat aan 90 miljoen euro. Daarnaast faciliteerde het bedrijf meer dan 1 miljard transacties via zijn digitale identiteitsplatform, wat neerkomt op een toename van het aantal transacties met meer dan 25% ten opzichte van 2022, waarmee het zijn leidende positie in de sector consolideerde.

Met een wereldwijd bereik bedient Signicat meer dan 13.000 klanten in 44 landen, waaronder wereldwijde entiteiten in de financiële sector, betalingen en portemonnees, verzekeringen, mobiliteit en overheidsorganisaties. Het bedrijf is onlangs opgenomen in de Financial Times 1000-lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa voor het jaar 2024 en voor de 3e keer sinds 2021. Deze resultaten onderstrepen Signicat's visie om oplossingen te bieden die voldoen aan de evoluerende behoeften van toonaangevende logo's in veel verschillende verticale sectoren, waardoor haar reputatie als de voorkeurskeuze voor veilige en naadloze digitale identiteitsdiensten verder wordt versterkt.

"Ons streven om waarde te creëren voor onze klanten door fraude sterk terug te dringen en hun digitale klantconversie te verhogen met efficiëntere, snellere en veiligere digitale identiteitsprocessen, blijft intact. We creëren unieke waarde door te zorgen voor snelle en veilige klantverificatie en KYC, en door best-in-class onboarding, orkestratie, authenticatie en digitale ondertekening voor onze klanten te stimuleren", zegt Asger Hattel, CEO van Signicat."We zijn er erg trots op dat we de grens van 1 miljard NOK aan inkomsten hebben overschreden. 2023 was voor ons een jaar met talrijke zakelijke en technologische mijlpalen. We hebben ook een Total Economic ImpactTMstudie laten uitvoeren door Forrester Consulting, waaruit bleek dat we een ROI van 303% leveren aan onze klanten en de fraudekosten met 75% verlagen", voegt hij eraan toe.

Het bedrijf heeft met name een aanzienlijke groei doorgemaakt in de verschillende transactiecategorieën, met een stijging van ongeveer 20% in elektronische ondertekening en een stijging van meer dan 25% in identiteitscontrole en authenticatie, als gevolg van een gestage groei in het hele bedrijf.

Wat technologie betreft, verstevigt Signicat zijn positie als koploper op het gebied van digitale identiteit, met een breed product- en oplossingenaanbod. Het bedrijf introduceerde nieuwe producten op het gebied van orkestratie, zoals Signicat Mint, een no-code platform voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van digitale identiteitsprocessen in een no-code visuele editor. Vandaag de dag is Signicat al een van de Europese leiders op het gebied van deskundige begeleiding en orkestratie van onboardingprocessen, wanneer de zaken complex zijn voor klanten en de eisen uniek zijn. Dit gebeurt allemaal via het Riskflow en - binnenkort - Instantflow oplossingenportfolio. Met zijn no-code benadering vult Signicat Mint de andere oplossingen op het gebied van onboarding en risicobeheer perfect aan, en over het geheel genomen is Signicat nog nooit zo sterk geweest op dit gebied.

Op dezelfde manier introduceerde Signicat haar nieuwe Dashboard als een centraal toegangspunt voor al haar klanten, waardoor zij toegang krijgen tot alle oplossingen van Signicat en producten kunnen configureren zoals MobileID, een mobiele identiteits- en authenticatieoplossing die kan worden geïntegreerd in elke mobiele app en voor hoogwaardige transacties.

Gezien de toename en de groeiende bezorgdheid over fraude in alle gereguleerde sectoren, is Signicat van plan om in 2024 nieuwe tools te lanceren en hun oplossingen nog verder te verbeteren om fraude te detecteren vanaf de eerste fasen van de processen van hun klanten. Binnen de huidige frontend platforms, zoals hun MobileID-platform of webportals, maar ook de in-house QES-technologieën in Signicats portfolio zijn er grote mogelijkheden voor nieuwe sterke waardeproposities voor klanten.

"Het is interessant voor ons om te zien hoe AI het afgelopen jaar een trend is geworden door de algemene toegankelijkheid, vooral omdat we er al jaren mee werken voor bijvoorbeeld het detecteren van fraudegedrag. Op dezelfde manier werken we nog steeds met GenAI op verschillende gebieden binnen het bedrijf. Het zit in het DNA van Signicat om zowel de huidige uitdagingen van haar klanten als die van de toekomst aan te gaan", zegt Thijs Vink, Chief Continental Europe bij Signicat.

Het bedrijf onthult dat dit jaar gekenmerkt zal blijven door belangrijke aankondigingen. Signicat integreert nu meer dan 35 elektronische identiteiten (eID's) in heel Europa en is nog maar een paar weken verwijderd van het feit dat het sinds SPID in september 2023 opnieuw de eerste internationale aggregator is die een nieuw Europees e-identiteitssysteem aanbiedt, buiten het huidige land van herkomst, en lanceert daarnaast nieuwe oplossingen die voldoen aan de veranderende behoeften van de gereguleerde sectoren.

Vooruitkijkend naar 2024 blijft Signicat toegewijd aan het verleggen van de grenzen van innovatie, in het bijzonder op het gebied van orkestratie, terwijl het bedrijf voorop blijft lopen in het vormgeven van de toekomst van digitale identiteit voor een vertrouwde digitale wereld.


Over Signicat

Signicat is een baanbrekend, pan-Europees digitaal identiteitsbedrijf met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Signicat is opgericht in 2006 en heeft als missie technologie te ontwikkelen waarmee mensen elkaar kunnen vertrouwen in een digitale wereld. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide pakket identiteitsbeveiligings- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal eenvoudig toegankelijk via één enkel integratiepunt. Het platform ondersteunt en orkestreert naadloos het volledige identiteitstraject, van herkenning en onboarding, via inloggen en toestemming, tot het maken van juridisch bindende zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan. In 2019 werd Signicat overgenomen door de toonaangevende Europese private equity investeerder Nordic Capital. Vandaag de dag telt Signicat meer dan 450 toegewijde professionals verspreid over 17 Europese kantoren.

Ga voor meer informatie over Signicat naar www.signicat.com

Contactos de prensa

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Contacto de prensa Communications Manager PR & Communication +34 648839894

¡Bienvenido a Signicat!

Signicat es una empresa tecnológica pan-europea que presta servicios de identidad digital a los sectores público y privado. Ofrecemos soluciones de verificación de identidad digital, autenticación, firma electrónica y otros servicios de identidad para sectores altamente regulados como el sector financiero o gobiernos en toda Europa.

Signicat
Beddingen
7010 Trondheim
Noruega
Visita nuestras otras salas de prensa