Ir al contenido
Signicat staat opnieuw in de FT1000 Europe-lijst van snelst groeiende bedrijven voor 2024, en dat voor de derde keer sinds 2021

Comunicado de prensa -

Signicat staat opnieuw in de FT1000 Europe-lijst van snelst groeiende bedrijven voor 2024, en dat voor de derde keer sinds 2021

Rotterdam, 5 maart 2024 - Signicat, de toonaangevende pan-Europese leverancier van digitale identiteitsoplossingen, is opgenomen in de Financial Times 1000-lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa voor het jaar 2024. Deze erkenning onderstreept Signicat's voortdurend groeiende activiteiten met een groot en groeiend klantenbestand in heel Europa en daarbuiten, haar innovatieve streven naar nieuwe producten en oplossingen voor deze klanten, en haar niet aflatende inzet om een leider te blijven in deze sector.

De FT1000-lijst wordt jaarlijks samengesteld door de Financial Times en Statista en evalueert Europa's snelst groeiende bedrijven op basis van de hoogste procentuele omzetgroei tussen 2019 en 2022. Signicat's aanwezigheid op deze prestigieuze lijst voor de derde keer in de afgelopen 4 jaar benadrukt haar veerkracht, adaptiviteit en significante impact op het digitale identiteitslandschap.

In een reactie op deze mijlpaal zei Asger Hattel, CEO van Signicat: "We zijn vereerd dat we opnieuw tot de snelst groeiende bedrijven van Europa behoren. Deze prestatie is een erkenning van het werk van alle Signicats en het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen. Onze toewijding om innovatie te stimuleren en een hoog Level of Assurance te garanderen in het digitale identiteitslandschap blijft hoog. Fraude en identiteitsuitdagingen blijven toenemen voor bedrijven in heel Europa en consumenten verwachten soepelere, snellere en veiligere digitale interacties. Wij zijn de experts om bedrijven te helpen deze uitdagingen elke dag in Europa en daarbuiten aan te gaan."

De afgelopen jaren heeft Signicat haar Europese aanwezigheid uitgebreid door middel van zes strategische overnames om haar technologie, klantenbestand en marktexpertise te versterken. Het grootste deel van de jaarlijkse groei is echter nog steeds afkomstig van organische groei, waarbij grote investeringen hebben geleid tot een zeer sterke productroadmap, betere en diepere klantrelaties en uitdagende nieuwe opdrachten. Tot de zes overnames behoren de Noorse aanbieder van vertrouwensdiensten Idfy in 2019 en de toonaangevende Nederlandse identiteitsspecialist Connectis in 2020. Daarnaast heeft het bedrijf in 2021 drie markt-/techleiders overgenomen, namelijk het Noorse Encap Security, het Spaanse Electronic Identification en het Litouwse Dokobit. De toonaangevende Britse fraud-orchestration speler Sphonic werd in 2022 overgenomen. Deze overnames hebben de positie van Signicat als leider op het gebied van digitale identiteit verder versterkt.

Signicat zet zich voortdurend in voor innovatie en blijft zich richten op het ontwikkelen van digitale identiteitsoplossingen voor de volledige digitale levenscyclus van identiteitsverificatie, orkestratie, authenticatie, ondertekening, verzegeling en opslag. Onlangs introduceerde het bedrijf verschillende nieuwtjes op het gebied van orkestratie, waaronder Mint, een no-code platform voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van digitale identiteitsprocessen in een no-code visuele editor. Met een portfolio op het gebied van orkestratie dat zich nu uitstrekt over Riskflow, de onlangs gelanceerde Instantflow en, zoals gezegd, Mint, staat Signicat nog nooit zo sterk in dit interessante en groeiende gebied.

Verder is Signicat een pionier op het gebied van digitale identiteit en was onlangs de eerste internationale aggregator die SPID, het Italiaanse elektronische identificatiesysteem, aanbood. Binnenkort komt er meer nieuws over de unieke verzameling van meer dan 35 nationale eID's. Tot slot is het de moeite waard om te vermelden dat de marktleidende identiteitsverificatie door middel van biometrische technologie van Signicat nog steeds wordt verbeterd en nieuwe marktaandelen verovert in heel Europa.

"Dit productnieuws en andere onderstrepen Signicat's voortdurende toewijding aan het leveren van praktische en efficiënte oplossingen en het bevorderen van digitale identiteitsverificatie met een focus op gebruiksvriendelijke en veilige ervaringen", zegt Thijs Vink, Chief of Continental Europe bij Signicat. "Onze aanwezigheid in Nederland en de rest van Europa is ongetwijfeld het bewijs dat Signicat een van de marktleiders is op het gebied van digitale identiteitsoplossingen en dat we bovenaan staan bij onze klanten. Vandaag de dag vertrouwen bedrijven als Rabobank, Achmea, Volvo, Zwitserleven en CCV op Signicat om veilige online transacties voor hun klanten mogelijk te maken", voegt hij toe.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2006 in het Noorse technologiecentrum Trondheim is het uitgegroeid tot een Europese marktleider die de volledige Digital Identity Lifecycle omvat. Momenteel vertrouwen meer dan 13.000 klanten in 44 landen op de oplossingen van Signicat, waaronder Bank Norwegian, Santander, Volvo, DNB, Rabobank, Telia en If Insurance.

Signicat werd gerangschikt met een CAGR van 44,4%. Het minimale gemiddelde groeipercentage dat nodig is om in de lijst voor 2024 te worden opgenomen was 36,3%. De FT1000-lijst wordt samengesteld in samenwerking met Statista, een Duits bedrijf gespecialiseerd in consumenten- en marktgegevens, dat alle door bedrijven gerapporteerde gegevens door middel van strenge en formele doorlichtingsprocedures verwerkt.

Je kunt de volledige FT1000 ranglijst hier op hun website vinden: https://www.ft.com/ft1000-2024


Over Signicat

Signicat is een baanbrekend, pan-Europees digitaal identiteitsbedrijf met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Signicat is opgericht in 2006 en heeft als missie technologie te ontwikkelen waarmee mensen elkaar kunnen vertrouwen in een digitale wereld. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide pakket identiteitsbeveiligings- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal eenvoudig toegankelijk via één enkel integratiepunt. Het platform ondersteunt en orkestreert naadloos het volledige identiteitstraject, van herkenning en onboarding, via inloggen en toestemming, tot het maken van juridisch bindende zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan. In 2019 werd Signicat overgenomen door de toonaangevende Europese private equity investeerder Nordic Capital. Vandaag de dag telt Signicat meer dan 450 toegewijde professionals verspreid over 17 Europese kantoren.

Ga voor meer informatie over Signicat naar www.signicat.com

Contactos de prensa

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Contacto de prensa Communications Manager PR & Communication +34 648839894

¡Bienvenido a Signicat!

Signicat es una empresa tecnológica pan-europea que presta servicios de identidad digital a los sectores público y privado. Ofrecemos soluciones de verificación de identidad digital, autenticación, firma electrónica y otros servicios de identidad para sectores altamente regulados como el sector financiero o gobiernos en toda Europa.

Signicat
Beddingen
7010 Trondheim
Noruega
Visita nuestras otras salas de prensa