Ohita
Huawei på Slush
Huawei på Slush

Tiedote -

Huawei på Slush: Här finns de mest lysande innovationerna

Som en av Slush huvudpartners bidrar Huawei aktivt till att hjälpa startupföretag att lyckas. Huawei fortsätter att göra stora investeringar i forsking och utveckling för att tillsammans med sina samarbetspartners bygga robusta och innovativa ekosystem, som ger nystartade företag nycklarna till framgång.

Huaweis nordiska EVP Kenneth Fredriksen är nöjd med vad Slush gett hittills.

- Slush är en av världens viktigaste startup-evenemang, som sammanför nystartade företag och investerare från hela världen. Här finns de mest lysande idéerna och innovationerna, och det är viktigt att Huawei, som innovatör, är här, säger Fredriksen.

- Tämän iltapäivän startup-kilpailumme finaaliin osallistuu kahdeksan huippuyritystä. Voittaja lunastaa itselleen 30 000 euroa ja mahdollisuuden yhteistyölle kanssamme.

- Åtta toppföretag deltar i eftermiddagens Startup Awards -pitchingtävling. Vinnaren får 30 000 euro och en möjlighet till samarbete med Huawei.

Huawei har 23 institut för forskning och utveckling i Europa, varav två finns i Finland. En viktig faktor för Huaweis framgång i Finland är nätverket av partners, däribland universitet, lokala företag och andra intressenter.

- Vi har gjort stora investeringar i Finland sedan 2012 och under de senaste tre åren har vi anställt omkring 200 personer enbart för att arbeta inom molntjänster. Vi har för närvarande över 600 anställda i Finland och förra året investerade vi 80 miljoner euro i forskning och utveckling här, säger Fredriksen.

Totalt investerar Huawei minst 10% av sina årliga intäkter i forskning och utveckling, och under de senaste åren har beloppet varit betydligt större.

- Vi är en tredje största R&D-investeraren globalt, med $21,9 miljarder (19,3 miljarder euro) investerade enbart i 2020. Ett aktuellt exempel på våra fungerande partnerskap är samarbetet med belysningsföretaget Meltron för att bygga smart belysning i städer runt om i världen.

Huawei Startup Awards –pitchingtävlingens final går av stapeln kl. 14 idag torsdag.

Tilläggsinformation:

Niklas Mannfolk, Senior Communications Manager, Huawei Technologies Oy, 044 371 4176, niklas.mannfolk@huawei.com

Aiheet


Huawei Technologies

Huawei är en ledande global leverantör av informations- och kommunikationsteknik. Genom att utveckla attraktiva och säkra lösningar, tjänster och produkter skapar vi maximalt värde för teleoperatörer, företag och konsumenter. Med utgångspunkt i vårt engagemang för kundorienterad innovation, cybersäkerhet och starka samarbeten erbjuder Huawei helhetslösningar för nätverk och molnbaserade tjänster. Huawei utvecklar också konsumentelektronik som mobiltelefoner, surfplattor och modem för mobilt bredband. Huaweis lösningar och produkter används i över 170 länder, till nytta för mer än en tredjedel av världens befolkning. Huawei etablerades i Finland år 2008 och har idag över 600 medarbetare inom forskning, utveckling och försäljning. Läs mer på www.huawei.comeller http://fi.linkedin.com/company/huawei-finland.

Yhteyshenkilöt

Niklas Mannfolk

Niklas Mannfolk

Lehdistön yhteyshenkilö Public Affairs and Communications Director +358 44 371 4176

Liittyvä sisältö

Huawei Technologies on yksi maailman johtavista informaatio- ja viestintäteknologian yrityksistä.

Olemme sitoutuneet tarjoamaan digitaalisia älyratkaisuja kaikille keskittyen viiteen ydintoimialueeseen: televiestintäverkostot, IT, älylaitteet, digital power ja pilvipalvelut.
Yhtiö työllistää 194 000+ työntekijää yli 170 maassa. Vuonna 1987 perustettu Huawei on työntekijöidensä täysin omistama yksityinen yritys.
Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää noin 600 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa Helsingin myyntitoimiston lisäksi kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Huawei Suomi
Läkkisepäntie 23
00620 Helsinki
Finland