Uutinen -

Seminarieturnén Back on Track börjar i Finland 14.3.2013

I mars kommer NVC:s projekt om Unga på kanten och Resursbanken att presenteras för den arbetsgrupp som har tillsatts av regeringen i Finland som arbetar med att införa samhällsgarantin också kallad ungdomsgarantin i Finland. Presentationerna för arbetsgruppen är en del av NVC:s seminarieturné Back on Track där målet är att sprida kunskap om lyckade projektlösningar för att få fler unga i arbete och att motivera elever att fullfölja en andra stadiets utbildning. Ungdomar erbjuds arbete, utbildning och praktik.

Ungdomsgarantin trädde i kraft vid årsskiftet och är ett av spetsprojekten för statsminister Jyrki Katainens regering. Grundtanken kommer arbetslösa ungdomar att erbjudas arbete, utbildning eller praktik inom tre månader från arbetslöshetens början. Arbetsgruppen består av ca 20 personer från alla centrala ministerier som arbetar med ungdomsfrågor.

Presentationerna
Författaren Bjørn Halvorsen, inleder med en presentation av rapporten Unge på kanten som
beskriver vilka vägar de nordiska länderna har tagit i kampen för att få fler unga att fullfölja skolan och få ett jobb. Därefter berättar projektledare Terje Olsen om den nya nordiska kunskapsbanken som samlar och förmedlar kunskap, erfarenhet, goda idéer och metoder för att få unga att fullfölja sin utbildning och komma i arbete.


Seminariet arrangeras den 14 mars mellan kl. 9 och 12 den på Bangatan 3 i
Helsingfors. Intresserade kan anmäla sig till Martina Lybeck martina.lybeck@nordicwelfare.org senast den 7 mars.


Presentationer:
Bjørn Halvorsen, Project manager, Nordic Centre for
Welfare and Social Issues / Special adviser, Norwegian Ministry of Labour "Inclusion of vulnerable young people in education and employment in the Nordic countries"

Terje Olsen, Project manager, Nordic Centre for Welfare and Social Issues “Strategies for preventing early school leaving – developing a Nordic web resource”

Aiheet

  • Työelämä

Kategoriat

  • arbetsmarknad
  • ungdomsarbetslöshet
  • nordiskt samarbetet
  • nordiskt samarbete
  • drop outs

Yhteyshenkilöt

Jessica Gustafsson

Lehdistön yhteyshenkilö Pressansvarig Finland central +358 (0)20 7410 880

Liittyvä sisältö