Ohita
Ferry Svan (keskellä) voitti PRO-urheilijoiden Nordic Cup -kilpailun ja etenee syyskuussa järjestettävään European Nations Cup -kilpailuun. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®.

Tiedote -

Ruotsi hallitsi TIMBERSPORTS® Nordic Cup - kilpailua ja etenee European-kilpailuun

TIMBERSPORTS® Nordic Cup -kilpailusarjan viimeinen osakilpailu järjestettiin viikonloppuna Orsassa, Ruotsissa. Tämän vuoden kilpailujen sarjoissa kaikki kilpatasot taistelivat kultamitalista ja kokonaisvoitosta. Rookie- ja PRO-urheilijat kilpailivat myös paikasta syyskuussa järjestettävään European Nations Cup -kilpailuun. Tasojen kaksi parasta urheilijaa etenevät kilpailuun. Ruotsalaiset urheilijat Ferry Svan, Emil Hansson ja Edvin Karlsson sekä tanskalainen Esben Pedersen matkustavat Sveitsiin edustamaan Pohjoismaita.

Aiemmin kesällä sekä Jönköpingissä että Hamarissa järjestettävissä kilpailuissa ruotsalaiset voittivat kultamitalin kaikissa kilpailuluokissa. He olivat Orsan kilpailun ennakkosuosikkeja – eivätkä tuottaneet pettymystä.

PRO-urheilijat kilpailivat sunnuntaina kaikissa kuudessa lajissa. Ferry Svan sijoittui kilpailussa ensimmäiseksi ja voitti koko Nordic Cup -kilpasarjan. Ruotsalainen osoitti olevansa huippukunnossa ja antoi todellisen voimannäytön voittaessaan viisi kuudesta lajista.

Ferryn suurin uhkaaja oli maanmies Emil Hansson, joka sijoittui toiseksi sunnuntain kilpailussa ja Nordic Cup -kilpailussa. Molemmat ruotsalaiset pääsevät syyskuun puolivälissä järjestettävään European Nations Cup -kilpailuun. Ferrylle se tarkoittaa mahdollisuutta uusia vuoden 2020 mestaruus.

– Tuntuu erittäin hienolta ja erityiseltä voittaa tänään, koska tein lähes virheettömän suorituksen. Olen ollut erittäin hyvässä kunnossa viime aikoina ja valmistautunut osallistumalla kilpailuihin sekä Englannissa että Yhdysvalloissa, sanoo Ferry Svan.
– Tulee olemaan hauskaa kilpailla Euroopan tasolla! Tavoitteeni on uusia mestaruus, ja jos kilpailen yhtä hyvin kuin tänään, onnistun siinä, jatkaa Ferry.

Orsalainen Edvin Karlsson oli kotikentän suosikki lauantain Rookie-kilpailussa, voitettuaan sekä Jönköpingissä että Hamarissa pidetyissä kilpailuissa. Tanskalainen tulokas Esben Pedersen tarjosi kovan vastuksen voitettuaan Underhand Chop -tapahtuman. Mutta Edvin Karlsson näytti taitonsa ja sijoittui jälleen palkintokorokkeelle – kultamitalistiksi ja Nordic Cup Rookie -luokan kokonaisvoittajaksi. Esben Pedersen sijoittui vahvasti toiselle sijalle. Nämä kaksi urheilijaa etenevät Euroopan Nations Rookie Cup -kilpailuun.

– Tuntuu fantastiselta voittaa koko Nordic Cup ja tehdä se kotikentällä! Kilpailu on kovaa ja on monta kilpailijaa, jotka taistelevat mitaleista. Tuntuu hyvältä kilpailla jälleen Euroopan tasolla. Haluan olla paikalla ja taistella palkintosijoista. Ottaen huomioon asemani Rookie World Championship -kilpailussa toukokuussa, minun pitäisi pystyä siihen, sanoo Edvin Karlsson.

Kultaa Women- ja Intermediate-luokissa
Ruotsalaiset saivat kultamitaleja myös naisten luokassa ja Intermediate-luokassa. Tove Njåstad sijoittui jälleen ensimmäiseksi, mikä tekee hänestä Nordic Cup -kilpailun naisten luokan kokonaisvoittajan.

Ruotsalaiset miehet jatkoivat myös mitalien keräämistä Intermediate-luokassa. Tällä kertaa ruotsalaiset veivät kaikki kolme palkintosijaa. Ruotsalaisten huippu-urheilijoiden välisen kovan taistelun jälkeen Viktor Clarmo voitti ykkössijan, ja seuraavat sijat menivät Peter Erikssonille ja Emil Svenssonille. Emil Svensson sijoittui kuitenkin ensimmäiseksi Nordic Cup -kokonaiskilpailussa.

Naisten debyytti Tanskassa
Toisen tanskalaisen urheilijan vaikuttava suoritus saatiin tänä viikonloppuna kilpailudebyyttinsä tehneeltä Felixia Banckilta. Felixia on tällä hetkellä Tanskan ainoa TIMBERSPORTS®-naisurheilija. Näiden kahden naisen välinen kilpailu oli tiukka, Felixia hävisi vain muutaman sekunnin Tove Njåstadille Single Buck -lajissa. Arboristina työskentelevä Felixia teki loistavan suorituksen Stock Saw -lajissa, missä hän voitti naisten erän hallitsemalla moottorisahan täydellisesti, ja teki toiseksi parhaan ajan koko lauantain kilpailussa miesten kilpailu mukaan luettuna. Kolmannessa ja viimeisessä erässä, Underhand Chop -lajissa, Felixia hylättiin aikarajan ylittymisen vuoksi.

– Tuntuu mahtavalta vihdoinkin kilpailla! Tulin tänne saamaan kilpailukokemusta ja olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni, erityisesti Stock Saw -lajissa. Nyt lähden kotiin ja jatkan harjoittelua saadakseni vieläkin parempia aikoja Nordic Championship -kilpailussa ja hyväksytyn ajan Underhand Chop -lajissa, sanoo Felixia Banck.

Tulossa: Nordic Championship -kilpailu Göteborgissa
Taistelu Pohjoismaiden kultamitalista ei ole vielä ohi. Tanskalaiset urheilijat saavat uuden mahdollisuuden kilpailla voitosta 27.8.–28.8. pidettävässä Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa, jossa kruunataan Nordic Rookie ja Nordic Women Champion. Norjalaiset ja ruotsalaiset PRO-urheilijat kilpailevat Pohjoismaiden mestaruudesta ja paikasta tämän vuoden STIHL TIMBERSPORTS® -maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka pidetään Göteborgissa 28.10.–29.10.