Gå direkt till innehåll

Senaste nyheterna

Ferry Svan är efter lördagens tävling återigen nordisk mästare i TIMBERSPORTS, och därmed Sveriges representant på VM den 8-9 november.

Ferry Svan är ny nordisk mästare i TIMBERSPORTS® - klar för VM i november

Ferry Svan vinner sin tävlingsklass i Nordiska Mästerskapen 2024 i STIHL TIMBERSPORTS®. Vinsten är hans första sedan 2021 och därmed säkrar Svan sin plats på VM, i november. När mästerskapet avgjordes 19–20 juli blev det återigen ett spännande avgörande mellan Svan och landsmännen Calle Svadling och Emil Hansson. I Women-klassen blev det också guld till Sverige, där Tove Njåstad tog hem vinsten.

Johanna Hedström

Presskontakt Presskontakt +46706221708

The Original Extreme Sport

STIHL TIMBERSPORTS® är en internationell tävlingsserie som kräver styrka, teknik och mod. De tävlanden ska såga eller hugga sig genom träblock på snabbast möjliga tid med hjälp av sylvassa yxor, kraftfulla motorsågar och en två meter lång handsåg. Sporten har sitt ursprung i Kanada, USA, Australien och Nya Zeeland. I Sverige är sporten på frammarsch och globalt lockar TIMBERSPORTS® över 20 miljoner fans.