Skip to content
KOM NÄRMARE NATUREN MED DEN SENASTE KIKAREN FRÅN SWAROVSKI OPTIK

Press release -

KOM NÄRMARE NATUREN MED DEN SENASTE KIKAREN FRÅN SWAROVSKI OPTIK

SWAROVSKI OPTIK, världens ledande tillverkare av kikare och optik för långa avstånd, bryter ny mark med sin senaste kikare CL Curio 7x21. Kikaren, som tagits fram i ett exklusivt samarbete med den världsberömda industridesignern Marc Newson erbjuder enastående funktion, design och ingenjörskonst. CL Curio 7x21 inspirerar till frågan ”Vad kan du upptäcka när du tittar närmare?”

TILLBAKA TILL NATUREN

I en värld kantad av osäkerhet och ständig förändring har det onekligen skett en kollektiv attitydförändring med en ny mentalitet och ett nytt sätt att leva. Förändringar som en önskan om att resa på ett långsammare och mer medvetet sätt och ett större fokus på naturbaserade upplevelser märks tydligt över alla generationsgränser. Dessutom förväntas tillväxten för mode och tillbehör inom Outdoor fortsatt växa kraftigt, där kundernas val av produkter baseras på att visa vilka de är och vilken livsstil de har.

När många återigen har fått upp ögonen för naturen har CL Curio 7x21 det perfekta utgångsläget bland såväl designälskare som Outdoor-entusiaster. Med en unik och påfallande design samt hög precision, öppnar CL Curio 7x21 dörrarna till naturens stora mysterier i kompakt form.

”Våra produkter vässar sinnena till att kunna ta in naturens skönhet och förstå behovet av att skydda den. Att ta vara på ögonblickets storhet och uppleva kärleken till naturen”, säger Fredrik Jonsson, VD för SWAROVSKI OPTIK i Norden.

EXPECT THE UNEXPECTED

CL Curio 7x21 lanseras under rubriken ”Expect the Unexpected” och fokuserar på hög prestanda designfokus men i ett mycket kompakt format. Kikaren är ett ambitiöst nytt tillskott från SWAROVSKI OPTIK, som utmanar användare att djärvt söka det oväntade – inte bara i omvärlden, utan också bland sina föreställningar om kikare i allmänhet. Carina Schiestl-Swarovski, global VD och styrelseordförande på SWAROVSKI OPTIK beskriver det så här. ”När jag tittar i kikaren försvinner alla distraktioner. Plötsligt är jag där – mitt i handlingen. Upplevelsen är nästan magisk. Det är i de ögonblicken som jag minns hur vacker och häpnadsväckande världen är. Allt du behöver göra är bara att titta riktigt nära, så ser du det också.”

ETT MEKANISKT MÄSTERVERK

CL Curio 7x21 utmärker sig också ur ett tekniskt perspektiv. Den är smidig och kompakt med en design som är nytänkande både visuellt och funktionsmässigt. Den är ett verkligt unikt objekt inom optik för långa avstånd; särskilt den smidiga brodesignen som gör kikaren så kompakt – ett viktigt fokus för Marc Newson, som är känd för sin oväntade omtolkning av enkla former.

Newsons mål var att utveckla ”ett ytterst stilrent resultat med gångjärnen både öppna och stängda – ett designproblem som såvitt jag vet inte har lösts tidigare.” CL Curio 7x21 är den senaste medlemmen i SWAROVSKI OPTIK CL-familjen. Banbrytande yttre design i kombination med avancerade tekniska specifikationer och en smidig, bärbar och intuitiv upplevelse utmärker denna kikare som den lättaste och mest kompakta kikaren i sin kategori.

KOMBINATIONEN AV FUNKTION OCH DESIGN

Utbudet med två stilrena färger – solid svart och Burnt Orange med silverbrygga – gör CL Curio 7x21 till ett iögonfallande tillbehör designat för den stilmedvetna stadsmänniskan, samtidigt som den är perfekt för naturälskare och äventyrare. Detta är ett designval som medvetet sammanfogar naturens romantik med optisk och mekanisk perfektion.

Newson uttrycker det så här. ”Det finns en otroligt romantisk aspekt i det här projektet eftersom kikaren är ett tidlöst föremål med en funktion som liknar magins. Den låter dig se saker som vanligtvis är osynliga för blotta ögat. Det finns inte många objekt av det här slaget kvar – en verkligt analog enhet. Till skillnad från många digitala objekt är den helt framtidssäker.”

CL Curio 7x21 kommer att finnas på SWAROVSKIOPTIK.COM och hos utvalda återförsäljare från och med den 1 oktober. Rekommenderat pris 780 EUR inkl. moms.

Världen tillhör den som ser det vackra.
Upplev ögonblicket!
SEE THE UNSEEN.
SWAROVSKIOPTIK.COM

Om Marc Newson

Den världsberömda industridesignern Marc Newson har beskrivits som en av sin generations mest inflytelserika designer. Han är född i Sydney i Australien och har bott och arbetat i Japan och Frankrike innan han flyttade till Storbritannien där han för närvarande är bosatt. Han har arbetat med varumärken som Apple, Louis Vuitton och Montblanc och ligger bakom några av de mest ikoniska moderna designobjekten. Marc Newson har fått flera utmärkelser och utsågs till en av de 100 mest inflytelserika personerna av TIME Magazine 2005.

I ett exklusivt samarbete med SWAROVSKI OPTIK har Marc Newson designat CL Curio, en verkligt unik kikare som både i design och känsla utstrålar framåtanda. Ett viktigt fokus för Newson var den smidiga och stilrena brodesignen.

Information och kontaktuppgifter

Fredrik Jonsson
VD Norden
Mobiltelefon: +46 735-106022
Fredrik.Jonsson@swarovskioptik.com
SWAROVSKIOPTIK.COM

Viktoria Löwkrantz
Post, PR-konsult
Mobiltelefon: +46 709 29 59 14
Viktoria.lowkrantz@poststhlm.se

Topics


SWAROVSKI OPTIK

SWAROVSKI OPTIK, jonka pääkonttori sijaitsee Absamissa, Tirolissa, on osa Swarovski-yritysryhmää. Vuonna 1949 perustetun itävaltalaisen yrityksen erikoisaluetta on kauaskantavien ja huipputarkkojen optisten laitteiden kehitys ja valmistus markkinoiden ylimpään segmenttiin. Yrityksen valmistamat kiikarit, kaukoputket, kiikaritähtäimet ja optroniikkalaitteet ovat vaativien käyttäjien valinta. Yhtiön menestys perustuu sen innovaatiokykyyn, tuotteiden laatuun ja todelliseen arvoon sekä niiden toimivaan ja kauniiseen muotoiluun. Luonnon arvostus on olennainen osa yhtiön filosofiaa, ja se heijastuu esimerkillisesti yhtiön ympäristöä säästävässä tuotannossa ja pitkäaikaisessa sitoutumisessa valikoituihin luonnonsuojeluprojekteihin. Yhtiön liikevaihto oli 163,7 miljoonaa euroa vuonna 2020 (2019: 158,7 miljoonaa euroa) ja vientisuhde 91 %. Yhtiöllä on noin 1000 työntekijää.

SWAROVSKI OPTIK har sitt huvudkontor i Absam i Tyrolen och är en del av Swarovski-koncernen. Det österrikiska företaget bildades 1949 och specialiserar sig på utveckling och tillverkning av långdistanskikare med högsta precision på marknadens toppnivå. Företagets kikare, tubkikare, kikarsikten och optroniska instrument är produkter som föredras av användare med höga krav. Företagets framgångar baseras på dess innovativa styrka, produktkvalitet och produkternas funktionella och estetiska utformning. Kärleken till naturen är en betydelsefull del av företagets filosofi och den avspeglas berömvärt i dess miljövänliga produktion och dess långsiktiga engagemang i utvalda naturbevarande projekt. Omsättningen under 2020 var 163,5 miljoner euro (158,7 miljoner euro under 2019) och exportandelen var 91 %. Företaget har omkring 1000 anställda.


Lisä- ja yhteystiedot / 

Information och kontaktuppgifter

Ingmar Jaatinen

Myyntipäälikkö /Area Sales Manager

040-0537170

Ingmar.jaatinen@swarovskioptik.com

Fredrik Jonsson

CEO Nordic

+46 (0) 735 10 60 22

fredrik.jonsson@swarovskioptik.com

Contacts

Ilkka Niinivaara

Ilkka Niinivaara

Press contact Area Sales Manager Suomi Suomi +35806201348
Fredrik Jonsson

Fredrik Jonsson

Press contact Manager Nordic Region Norden +46735-106022

SWAROVSKI OPTIK inspiroi ihmisiä rakastamaan ja huolehtimaan luonnosta

SWAROVSKI OPTIK innostaa ihmisiä rakastamaan ja huolehtimaan luonnosta.
Ensiluokkaiset tuotteemme terävöittävät aisteja, jotta jokainen voi kokea luonnon jatkuvasti esiintyvän kauneuden - ja ymmärtää sen suojaamisen tarpeen. Kutsumme sinut ystävällisesti antamaan itsesi lumoutua hetken arvokkuudesta, jotta voit rakastua äiti-luontoon.
For the love of nature. SWAROVSKI OPTIK

Swarovski Optik Nordic
Arenavägen 27
121 77 Stockholm
Sweden
Visit our other newsrooms