Skip to content
SWAROVSKI OPTIK har öppnat sin allra första butik i Swarovski Kristallwelten i Wattens i Österrike
SWAROVSKI OPTIK har öppnat sin allra första butik i Swarovski Kristallwelten i Wattens i Österrike

Press release -

SWAROVSKI OPTIK har öppnat sin allra första butik

”Hållbar tillväxt – i synnerhet inom friluftssektorn – är ett tydligt strategiskt mål för oss. Sedan 2013 har vi fokuserat allt mer på kontakt med slutkunder, som vi når ut till via vår onlinebutik, på mässor och med vårt Mobile Experience-koncept. Detta är en väsentlig del av vår multichannel-strategi. Invigningen av världens första SWAROVSKI OPTIK-butik är nu nästa viktiga milstolpe”, förklarar Stefan Hämmerle, styrelsemedlem på SWAROVSKI OPTIK

En plats för naturälskare

I den nya butiken presenteras hela sortimentet av kikare, tubkikare och tillbehör. Dessutom får besökare lära känna SWAROVSKI OPTIK:s värld på djupet. ”Direktkontakten med våra kunder har alltid varit oerhört viktig för oss. Vi gläder oss över att den här platsen ger de intresserade möjlighet att inte bara prova på den senaste generationen kikaroptik, utan även uppleva oss som märke och interagera direkt med oss”, säger Stefan Hämmerle.

Koncept och inredning: Känn kärleken till naturen

Så fort man kliver in i butiken känner man den djupa kärleken till naturen. SWAROVSKI OPTIK har satt upp som mål att föra människor närmare naturen och inspirera dem att skydda den. Det var kring detta som man orienterade konceptet för butiken. Därför användes naturliga och hållbara material ask i inredningen. Med hjälp av vertikala trälister på de bakre väggarna förmedlas en känsla av djup, vilket inspirerades av hur det ser ut när man blickar in i skogen. En lervägg, stenar från ett närbeläget stenbrott och en iögonfallande trädstam bringar naturen in i butiken, medan den stora glasfasaden sammanför inomhus- och utomhusmiljöerna och möjliggör spännande vyer. I det trevliga lounge-området kan besökare koppla av och njuta av det imponerande tyrolska bergslandskapet. Taket på den nya SWAROVSKI OPTIK butiken är täckt med grönska bestående av lokala växter som murgröna, vilda vinrankor, humle och gräs. Utanför butiken finns ytterligare en attraktion i form av SWAROVSKI OPTIK MEX E-Bike. Där kan besökarna enkelt testa alla möjliga optiker för långa avstånd på plats.

Internationell publik och nya målgrupper

För världens första SWAROVSKI OPTIK Store är Swarovski Kristallwelten i Wattens det perfekta valet. Här, vid en av de mest populära sevärdheterna i Österrike, vill vi tilltala en internationell publik och därmed en större målgrupp. Stefan Hämmerle, styrelsemedlem – Marknadsföring och försäljning på SWAROVSKI OPTIK säger: ”Med butiken i Wattens vill vi få människor i alla åldrar och från alla delar av världen att bli intresserade av högkvalitativ optik för långa avstånd. En titt i kikaren gör det klart för oss hur vi kan använda den för att uppleva naturen på nära håll och vilka underbara upptäcker som väntar oss.” Utöver våra specialisthandlarna erbjuder butiken därmed ytterligare en kontaktpunkt för naturälskare från alla delar av världen. Stefan Isser, VD för Swarovski Kristallwelten, gläder sig över detta utökade erbjudande: ”Särskilt de internationella besökarna möts redan vid ankomsten till Swarovski Kristallwelten av en hisnande syn i form av alptoppar och ’kristallmolnet’, som tillsammans skapar ett unikt panorama. I världens första SWAROVSKI OPTIK Store får gästerna nu möjlighet att njuta ännu mer av utsikten och prova på hela utbudet av SWAROVSKI OPTIK-produkter på en och samma plats.”

Öppettider och vägbeskrivning

SWAROVSKI OPTIK Store på Swarovski Kristallwelten i Wattens är öppen alla dagar mellan 10:00–19:00.

Det krävs ingen inträdesbiljett till Swarovski Kristallwelten för att besöka butiken.

Adress:

SWAROVSKI OPTIK Store

Kristallweltenstraße 1

6112 Wattens

Österrike

För mer information om SWAROVSKI OPTIK Store

https://www.swarovskioptik.com/at/de/outdoor/store-wattens

Högupplösta bilder:

LINK

https://www.swarovskioptik.com/at/de/outdoor/store-wattens

Högupplösta bilder:

SWAROVSKI OPTIK image database

Världen tillhör den som ser det vackra.

Upplev ögonblicket!

SEE THE UNSEEN.

SWAROVSKIOPTIK.COM

Related links

Topics

Categories


SWAROVSKI OPTIK

SWAROVSKI OPTIK, jonka pääkonttori sijaitsee Absamissa, Tirolissa, on osa Swarovski-yritysryhmää. Vuonna 1949 perustetun itävaltalaisen yrityksen erikoisaluetta on kauaskantavien ja huipputarkkojen optisten laitteiden kehitys ja valmistus markkinoiden ylimpään segmenttiin. Yrityksen valmistamat kiikarit, kaukoputket, kiikaritähtäimet ja optroniikkalaitteet ovat vaativien käyttäjien valinta. Yhtiön menestys perustuu sen innovaatiokykyyn, tuotteiden laatuun ja todelliseen arvoon sekä niiden toimivaan ja kauniiseen muotoiluun. Luonnon arvostus on olennainen osa yhtiön filosofiaa, ja se heijastuu esimerkillisesti yhtiön ympäristöä säästävässä tuotannossa ja pitkäaikaisessa sitoutumisessa valikoituihin luonnonsuojeluprojekteihin. Yhtiön liikevaihto oli 216,4miljoonaa euroa vuonna 2022 (2021: 210,4 miljoonaa euroa) ja vientisuhde 91 %. Yhtiöllä on noin 1100 työntekijää.

SWAROVSKI OPTIK har sitt huvudkontor i Absam i Tyrolen och är en del av Swarovski-koncernen. Det österrikiska företaget bildades 1949 och specialiserar sig på utveckling och tillverkning av långdistanskikare med högsta precision på marknadens toppnivå. Företagets kikare, tubkikare, kikarsikten och optroniska instrument är produkter som föredras av användare med höga krav. Företagets framgångar baseras på dess innovativa styrka, produktkvalitet och produkternas funktionella och estetiska utformning. Kärleken till naturen är en betydelsefull del av företagets filosofi och den avspeglas berömvärt i dess miljövänliga produktion och dess långsiktiga engagemang i utvalda naturbevarande projekt. Omsättningen under 2022 var 216,4 miljoner euro (210,4 miljoner euro under 2021) och exportandelen var 91 %. Företaget har omkring 1100 anställda.


Lisä- ja yhteystiedot /

Information och kontaktuppgifter

Ingmar Jaatinen

Myyntipäälikkö /Area Sales Manager

040-0537170

Ingmar.jaatinen@swarovskioptik.com

Fredrik Jonsson

CEO Nordic

+46 (0) 735 10 60 22

fredrik.jonsson@swarovskioptik.com

Contacts

Ilkka Niinivaara

Ilkka Niinivaara

Press contact Area Sales Manager Suomi Suomi +35806201348
Fredrik Jonsson

Fredrik Jonsson

Press contact Manager Nordic Region Norden +46735-106022

SWAROVSKI OPTIK inspiroi ihmisiä rakastamaan ja huolehtimaan luonnosta

SWAROVSKI OPTIK innostaa ihmisiä rakastamaan ja huolehtimaan luonnosta.
Ensiluokkaiset tuotteemme terävöittävät aisteja, jotta jokainen voi kokea luonnon jatkuvasti esiintyvän kauneuden - ja ymmärtää sen suojaamisen tarpeen. Kutsumme sinut ystävällisesti antamaan itsesi lumoutua hetken arvokkuudesta, jotta voit rakastua äiti-luontoon.
For the love of nature. SWAROVSKI OPTIK

Swarovski Optik Nordic
Arenavägen 27
121 77 Stockholm
Sweden
Visit our other newsrooms