News -

​​​Uppsving för barngolfen

Sveriges största välgörenhetsgolf och FlexLinks största välgörenhetsprojekt, Barngolfen, gick nyligen av stapeln. I år samlade stiftelsen in strax under två miljoner kronor till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Själva huvudeventet för insamlingen, en golftävling, samlade såväl sponsorer som välkända TV-profiler och aktiva professionella golfspelare. FlexLink har i flera år stöttat projektet genom sitt deltagande som huvudsponsor, ett projekt som arbetar för att samla in pengar för att på olika sätt förgylla vardagen för barnen och ungdomarna på Drottning Silvias sjukhus.

– Det är otroligt roligt med ett så fint resultat från årets Barngolf. Vi på FlexLink är stolta över vårt engagemang i Barngolfen, som också är vårt största sponsorevent och en del i de lokala insatser vi gör där vi verkar, säger FlexLinks VD, Mattias Byström.

I år lyckades stiftelsen, förutom frivillig- och konsulttimmar, samla in nära på två millioner kronor.

– Vi tackar FlexLink för deras engagemang som en av våra huvudsponsorer. Vi är mycket nöjda med årets resultat, som är i nivå med våra ambitioner och mål. Glädjande nog har också publiciteten kring Barngolfen varit rekordstor i år, säger Jenny Jernberg, insamlings- och kommunikationsansvarig på stiftelsen.

FlexLink började engagera sig i Barngolfen redan 2011 och har varit huvudsponsor sedan 2012. I golftävlingen lyckades FlexLinks slå sig in på en respektabel sjundeplats bland de 31 lag som deltog.

FlexLink är en global expert inom fabriksautomation. I nära samarbete med våra kunder levererar vi innovativa, automatiserade lösningar för att producera smartare, säkrare, med kortare genomloppstider och till lägre totalkostnad.

Med huvudkontor i Göteborg har FlexLink lokala enheter i 30 länder och partners i fler än 60.Under 2016 var antalet anställda 989 och omsättningen 2 114 Mkr.

FlexLink ingår i Coesia, en innovationsdriven koncern som består av 15 företag specialiserade inom tillverkning och utveckling av förpackningsmaskiner samt tillhörande produkter och tjänster. Under 2015 omsatte Coesia 1 534 M€ och hade 6 000 medarbetare.

Topics

  • Industry, manufacturing

Categories

  • conveyor system
  • automation
  • flexlink

Contacts

Stefan von Westberg

Press contact Head of Marketing Marketing +49 69 83832 137

Christoph Penter

Press contact Marketing Communications Leader PR & Kommunikation +49 (0) 170 812 8460 flexlink.com