Press release -

Barngolfen drar in mer än 2 miljoner till barnen på Drottning Silvias barn- och ungdomsjukhus

Sveriges största välgörenhetsgolf, Barngolfen, arrangeras av Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Medlen som samlas in används för att skapa läkande miljöer och positiva, meningsfulla stunder för barnen på sjukhuset, som är det största barnsjukhuset i Sverige.

Barngolfen gör skillnad och under åren har stiftelsen satsat på bland annat bärbara datorer i ett trådlöst nätverk, syskonstödjare, ’talk to the clown’ och läkande rum. Årets insamling går till att bygga om röntgenavdelningen till en fantasifull och stimulerande miljö.

I tävlingen deltog 32 lag om fem personer med ett golfproffs och en svensk profil från idrotts- eller medievärlden i varje. På plats i år var också Barngolfens initiativtagare, Lasse Kronér.

– Det är fantastisk glädjande att vi lyckades samla in över 2,2 miljoner kronor till barnen i år. Detta är välkomna pengar till barnen på sjukhuset och vi vill rikta ett stort tack till alla som deltagit och bidragit till detta fantastiska resultat. I år är pengarna öronmärkta till att finansiera en större ombyggnad av röntgenavdelningen till att bli en skärgårdsmiljö med bland annat sjöbodar, vågskvalp och måsarnas skrik. I år var det extra roligt med ’Kids for kids’ som är ett gäng ungdomar som samlat in pengar för på så sätt bidra till barnen på Barnsjukhuset, kommenterar Tomas Gedda från Insamlingsstiftelsen för Barnsjukhuset.

FlexLink’s engagemang i Barngolfen startade 2011 och sedan 2012 är bolaget en av  huvudsponsorerna. Förutom detta bidrar många medarbetare och deras vänner med arbetsinsatser för evenemanget.

– Vi är väldigt glada för det goda insamlingsresultatet som ger barnen ytterligare läkande miljöer, något som är viktigt speciellt för de barn som tillbringar mycket tid på sjukhuset. Engagemanget i Barngolfen är viktigt för oss på FlexLink och det är en del i det arbete vi gör för samhället på de platser vi verkar i totalt trettio länder, kommenterar Mattias Perjos, FlexLinks CEO.

Related links

Topics

  • Industry, manufacturing

Categories

  • automation
  • flexlink
  • www.flexlink.com
  • www.barngolfen.nu
  • www.barnsjukhuset.nu
  • transportörsystem

Regions

  • Göteborg

FlexLink är en global leverantör av produkter och lösningar för automatiserade produktionsflöden – som ökar effektiviteten i produktionssystem. FlexLink har lokala enheter i 30 länder och partners i fler än 60. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Under 2013 var antalet anställda 840 och omsättningen 1 664 Mkr.

FlexLink ingår i Coesia, en innovationsdriven koncern som består av 14 företag specialiserade inom
tillverkning av automatiserade maskiner samt tillhörande produkter och tjänster. Under 2013 omsatte Coesia 1 370 M€ och hade 5 800 medarbetare.

 

 

Contacts

Stefan von Westberg

Press contact Head of Marketing Marketing +49 69 83832 137

Christoph Penter

Press contact Marketing Communications Leader PR & Kommunikation +49 (0) 170 812 8460 flexlink.com