Press release -

FlexLink huvudsponsor i Barngolfen 2017

Det är med stor glädje vi även i år går in som huvudsponsor i Sveriges största välgörenhetsgolftävling, Barngolfen. Bakom tävlingen står Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Syftet är att samla in pengar till upplevelser, saker och miljöer som ger ökad livskvalitet och glädje för barn och unga med familjer när de vårdas inom sjukhuset.

Den 12 juni och för 12:e året i rad samlas ett stort antal företagare, kändisar och golfare på Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg för att delta i årets ”Barngolfen.” Tävlingen är stiftelsens största arrangemang för insamling och har under de senaste åren samlat in 2-3 miljoner per år. FlexLink’s engagemang i Barngolfen startade redan 2011 och sedan 2012 är vi en av huvudsponsorerna. Barngolfen är ett mycket viktigt engagemang för FlexLink. Förrutom ett eget golfteam som tävlar bidrar många av våra medarbetare och deras vänner med arbetsinsatser för evenemanget bl a som caddies.

Årets insamling i Barngolfen kommer gå till alla de insatser som görs året om på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, som till exempel musikskapande, teaterbesök, sångstunder, sjukhusclowner, syskonstödjare, leksaker, nya patientmiljöer, tröstpresenter och en rad andra upplevelser och aktiviteter, men även till nya initiativ och projekt och för att kunna bibehålla och utveckla det som redan finns. Beroende på hur mycket som kommer in, delas årligen mellan 4-6 miljoner ut från stiftelsen. Anslag för olika insatser söks av sjukhusets personal eller ledning och utgår från ett direkt behov hos barnen, ungdomarna och deras familjer.

För ytterligare information om tävlingen, program och samtliga medverkande hänvisar vi till www.barngolfen.nu

Related links

Topics

  • Industry, manufacturing

Categories

  • #glädjeläker
  • #barngolfen2017

FlexLink är en global expert inom fabriksautomation. I nära samarbete med våra kunder levererar vi innovativa, automatiserade lösningar för att producera smartare, säkrare, med kortare genomloppstider och till lägre totalkostnad.

Med huvudkontor i Göteborg har FlexLink lokala enheter i 30 länder och partners i fler än 60.Under 2016 var antalet anställda 989 och omsättningen 2 114 Mkr.

FlexLink ingår i Coesia, en innovationsdriven koncern som består av 15 företag specialiserade inom tillverkning och utveckling av förpackningsmaskiner samt tillhörande produkter och tjänster. Under 2015 omsatte Coesia 1 534 M€ och hade 6 000 medarbetare.

Contacts

Stefan von Westberg

Press contact Head of Marketing Marketing +49 69 83832 137

Christoph Penter

Press contact Marketing Communications Leader PR & Kommunikation +49 (0) 170 812 8460 flexlink.com