Skip to content

Press release -

Grundfos opkøber Energy-Service

Med overtagelsen af den danske virksomhed, der er specialiseret i digitale løsninger til ledningsnettet inden for fjernvarme, placerer Grundfos sig i toppen af branchen med en af de stærkeste løsningsporteføljer på markedet.

Højere effektivitet, stærkere rentabilitet og bedre service. Det er nogle af de gevinster, vores kunder blandt fjernvarmeselskaberne kan se frem til, efter Grundfos har opkøbt den danske virksomhed Energy-Service. Selskabet er kendt for at udvikle smarte, digitale løsninger til fjernvarmeselskaber, der kan sætte dem i stand til at overvåge ledningsnettet vha. realtidsdata.

Energy-Service og Grundfos har samarbejdet på flere projekter gennem et stykke tid, og er allerede lykkedes med i fællesskab at udvikle komplette og intelligente løsninger til kunderne. Her kombineres pumpehardware, overvågningssoftware samt teknologisk viden og service for at hjælpe fjernvarmeselskaber til at forbedre deres netværkseffektivitet. Dette ved at sikre, at fremløbstemperaturen aldrig bliver højere end nødvendigt. Det resulterer i store energibesparelser, ikke mindst pga. en betydelig reduktion af varmetabet i ledningsnettet, og det vil åbne muligheden for effektivt at anvende overskudsvarme og vedvarende energi i fjernvarmenettet.

- Regnestykket er relativt simpelt. Vi har teknologien, der kan gøre det muligt for fjernvarmeselskaberne effektivt at kontrollere temperaturerne i ledningsnettet, og vi har den tekniske viden til at servicere det. Energy-Service bidrager i form af de rigtige algoritmer og digitale koncepter, og sammen kan vi skabe mere værdi til glæde for vores kunder, siger Bent Jensen, Group Senior Vice President, Building Services, Grundfos.

Han understreger, at opkøbet er til gavn for Grundfos, Energy-Service samt eksisterende og fremtidige kunder.

Netop det er der fuld enighed i hos Energy-Services tre stiftere Kim Hansen, Sten Linnell og Niels Gerrild-Olsen:

- Sammen kan vi udvikle vores eksisterende produkter og skabe helt nye energibesparende løsninger til vores kunder – og i et Energy-Service perspektiv er det fantastisk, at vi nu som del af Grundfos kan nå ud internationalt med løsningerne, siger Kim Hansen på vegne af stifterne.

Opkøbet betyder, at Energy-Service bliver fuldt inkorporeret i Grundfos, som overtager alle medarbejdere og aktiviteter. Energy-Services eksisterende kunder vil fortsætte deres aftaler gennem Grundfos, hvor de kan se frem til en endnu mere berigende løsningsportefølje i løbet af dette år.

Kontakt:
Frank B. Winther
Communication Director, Grundfos Group Communication
M: 2199 6240
E: fwinther@grundfos.com

Grundfos
Visit our other newsrooms