Press release -

Stærkt partnerskab mellem Grundfos og World Vision når stor milepæl: Har leveret rent drikkevand til millioner

Trods en verdensomspændende pandemi har de to organisationer indfriet et ambitiøst mål om at give to millioner mennesker adgang til rent drikkevand.

Bjerringbro, 15. oktober 2020

To millioner mennesker i verdens udviklingslande har nu livsvigtig adgang til vand takket være et samarbejde mellem to af verdens førende organisationer. I 2015 annoncerede Grundfos – verdens største pumpeproducent – og World Vision – den største ikke-statslige udbyder af drikkevandsløsninger i udviklingslandene – et fælles mål om at levere rent drikkevand til to millioner mennesker i de afrikanske lande syd for Sahara-ørkenen, det såkaldte Subsahariske Afrika.

I dag kan de to organisationer fejre, at målet, trods en global pandemi, er blevet indfriet. Mere end 2.400.000 millioner mennesker har nu fået adgang til rent drikkevand som direkte følge af samarbejdet mellem Grundfos og World Vision.

Og nu er et endnu mere ambitiøst mål blevet sat: Frem mod 2024 er planen at nå yderligere fire millioner mennesker.

- Dette er et bevis på, hvad der kan opnås, når man arbejder sammen. Grundfos’ teknologi og nytænkende løsninger kombineret med World Visions ekspertise og rækkevidde er kulmineret helt ind i lokalsamfundene, hvor vi ser lokale ledere og indbyggere grave, samle og vedligeholde systemerne. Dette betyder at familier ikke længere skal gå flere kilometer efter vand, der tilmed kan gøre deres børn syge, siger Keith Kall, direktør for strategiske partnerskaber i World Vision.

Fejringen kommer på Global Handwashing Day den 15. oktober. En dag der sætter fokus på håndvask - en basal hygiejneaktivitet, som med COVID-19-pandemien er mere aktuel end nogensinde før. Et nyt studie viser, at vasker man regelmæssigt hænder med sæbe, så falder risikoen for at blive smittet med virussen med 36 %. Alligevel har mange mennesker i udviklingslandene ikke mulighed for at vaske hænder, fordi de ikke har adgang til vand.

I samarbejdet med World Vision har deres ekspertise, netværk og indgående kendskab til situationen og behovene i lokalsamfundene været afgørende for, hvordan projekterne er blevet grebet an. Grundfos har med bæredygtige, holdbare og solide drikkevandsløsninger sikret, at de lokale nu har en ren og sikker vandforsyning.

- Vi er virkelig begejstret over at have nået denne milepæl i vores samarbejde med World Vision. Vi er stolte af, at vores nytænkende og holdbare løsninger har gjort vand tilgængeligt for mennesker, der virkelig har brug for det. Det taler ind i vores mål om at være banebrydere, når det drejer sig om verdens vand- og klimaudfordringer og om at forbedre menneskers levestandard, fortæller Pia Yasuko Rask, direktør for SafeWater, en strategisk forretningsenhed i Grundfos, der arbejder med at levere sikre og pålidelige drikkevandsløsninger til de mest udsatte områder i udviklingslandene.

Drikkevandssystemerne er ikke kun i stand til at tackle den nuværende krise, de er også fremtidssikret i en miljømæssig sammenhæng. World Vision har installeret mere end 1.000 soldrevne Grundfos-pumper i landsbyer i Subsaharisk Afrika for at sikre en holdbar vandforsyning.

Først graver World Vision en brønd, som udgør landsbyens drikkevandskilde, og derefter sørger de soldrevne pumper for, at vandet kan blive opbevaret i vandtanke. Vandet føres dernæst rundt i landsbyen via rørledninger, som beboerne kan tappe fra.

Ikke nok med at denne løsning er miljøvenlig og giver beboerne nemmere adgang til vand, så er den samtidig billigere at installere end traditionelle borehuller.

World Vision er med mere end 200 af disse systemer rundt om i verden førende på området. Igennem samarbejdet med Grundfos kan World Vision samtidig holde omkostningerne ved at levere rent drikkevand nede på blot $50 pr. person (≈ 315 DKK)

---

Om World Vision:
World Vision er en kristen humanitær organisation, der arbejder for at tackle fattigdom oguretfærdighed for børn, familier and deres samfund verden over. World Vision hjælper alle mennesker uanset religion, race, etnicitet og køn. For mere information: www.worldvision.org/about-us/media-centers.Twitter: @WorldVisionUSA.

Om Grundfos:
Grundfos er en global virksomhed indenfor vandteknologi, som har forpligtet sig til at være pionerer inden for løsninger, der afhælper klodens vand- og klimamæssige udfordringer og samtidig forbedrer menneskers levevilkår.,

Yderligere informationer om Grundfos’ ambitioner inden for vand og klima kan findes på We are pioneers.

Yderligere information

Kasper Wilkenschildt Skipper, SafeWater Business Communicator, Grundfos.
+45 2644 4488
kskipper@grundfos.com

Lauren Fisher, Director of Public Relations, World Vision
+1 206 310 5476
lafisher@worldvision.org