Lars Larsen Grupa značajno povećava prihod

Obavijest za tisak -

Lars Larsen Grupa značajno povećava prihod

Uz prihod prije oporezivanja od 6,5 milijardi DKK, Lars Larsen Grupa povećala je svoju zaradu kroz posljednju financijsku godinu za više od 50 posto.

Unatoč činjenici da su ograničenja izazvana virusom korone stvorila izazove za niz tvrtki unutar Lars Larsen Grupe, financijska godina 2020/21. završila je s rekordno visokim prometom i prihodom.

Tako je promet porastao na 39,1 milijardi DKK, dok je prihod prije oporezivanja iznosio 6,5 milijardi DKK.

“To je rezultat na koji svi naši zaposlenici mogu biti ponosni. Posljednja financijska godina bila je dinamično razdoblje, u kojem nam je bilo ključno da ostanemo usredotočeni na brzu prilagodbu i stvaranje dugoročne vrijednosti,” kaže predsjednik i izvršni direktor Lars Larsen grupe, Jesper Lund.

Mnogo uspješnih priča

Unutar grupacije, JYSK još uvijek ostvaruje najveći dio dobiti s prihodom prije oporezivanja od 4,5 milijarde DKK, ali Jesper Lund je sretan što vidi pozitivan razvoj i u mnogim drugim tvrtkama grupe.

Bez JYSKa, prihod tvrtki u vlasništvu Lars Larsen Grupe značajno je povećan sa 64 milijuna DKK na 393 milijuna DKK, dok je prihod od investicijskih aktivnosti Lars Larsen Grupe porasta s 449 milijuna DKK na 1,6 milijardu DKK.

“Dobit od investicijskih aktivnosti pozitivno utječe na rast vrijednosti dionica. No, također bih želio istaknuti napore naših više od 37.000 zaposlenika unutar Grupe. Uspjeh je u velikoj mjeri rezultat njihovog velikog truda u neuobičajenim uvjetima. Stoga sam posebno sretan što smo tijekom prošle financijske godine uspjeli dodatno povećati broj zaposlenika za otprilike njih 2.000.”, kaže Jesper Lund.

Velika ulaganja

To se ne odnosi samo na povećanje broja zaposlenika.

Slučaj je to i s brojem tvrtki u Lars Larsen Grupi. Tijekom proteklih 12 mjeseci Lars Larsen Grupa je preuzela vlasništvo nad SOFACOMPANY, Sängjätten, Sengetid.dk, Theca i Melexom kao i 41 posto vlasništva nad Formueplejeom.

Osim toga, Lars Larsen Grupa uložila je 2,6 milijarde DKK u poslovanje tvrtki unutar grupe.

“Temeljna je vrijednost u Lars Larsen Grupi da želimo stvoriti rast i razvoj u društvu. Zato nismo povećali dobit kroz štednju. Naprotiv, uložili smo više nego ikad u razvoj Lars Larsen Grupe kao i zajednice”, kaže Jesper Lund.

Veći iznos poreza

Dobar rezultat znači da je za plaćanje poreza na dobit izdvojeno 1,3 milijarde DKK, što odgovara poreznoj stopi od 20,6 posto.

"Ukupna porezna davanja su povećana jer ostvarujemo sjajne rezultate, tako da zasigurno nema razloga za uzrujavanje. Naprotiv, ovo je pozitivna stvar jer Lars Larsen Grupa daje značajan doprinos u zemljama u kojima poslujemo”, kaže Jesper Lund.

Teme

JYSK je međunarodni lanac trgovina sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za dom. Prva trgovina otvorena je 1979. u Danskoj, a JYSK danas ima više od 3,000 trgovina i 26,5000 zaposlenika u 50 država.  Danas je tvrtka u vlasništvu obitelji Larsen koju je osnovao danski poduzetnik Lars Larsen. Tvrtka posluje s još nekoliko tvrtki u sklopu grupacije s ukupnim godišnjim prometom od 4,8 milijardi EUR. Promet tvrtke JYSK iznosi 4,4 milijarde EUR.

Zvjezdana Novak

Pritisnite kontakt Communications Manager +385997368570

O tvrtki JYSK

JYSK je međunarodni lanac trgovina sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za uređenje doma i vrta.

S više od 3.300 trgovina i webshopova u 48 zemalja, JYSK uvijek ima dostupnu izvrsnu ponudu i kompetentnu uslugu, bez obzira na kanal kupovine.

Osnivač Lars Larsen otvorio je svoju prvu trgovinu u Danskoj 1979. Danas JYSK zapošljava 31.000 kolega.

Dio je obiteljske grupacije Lars Larsen koja je u financijskoj godini 2021/22. ostvarila promet od 5,9 milijardi eura dok je JYSKov promet u financijskoj godini 2022./23. iznosio 5,2 milijarde eura.