Skip to content
Ola Mårtensson, Jonas Lindström och Marcus Wigren från LogTrade Technology
Ola Mårtensson, Jonas Lindström och Marcus Wigren från LogTrade Technology

Press release -

LogTrade – fortsatt etta på leveranshantering i Microsoft Dynamics

Att skaffa LogTrade som transport- och leveranshanteringssystem blir som att ladda ner en app, nu när affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central gått upp i molnet och LogTrade har fått sin certifiering godkänd.

- Nu är det plug and play på riktigt, säger Marcus Wigren, partneransvarig på LogTrade.

Transport- och leveranshantering är lika tråkigt som det är livsviktigt. Kommer inte paketen fram som de ska blir mottagarna sura och sändarna ledsna. Därför ska ett så kallat TA-system, transportadministrationssystem, i möjligaste mån verka utan att synas. Det är bakgrunden till att LogTrade varit angelägna om att ha de mest genomtänkta integrationerna till olika affärssystem.

– För att en integration ska vara hållbar bör den vara en standardiserad lösning, inte en skräddarsydd lösning för varje kund. Då blir det dyrt och krångligt att uppgradera när företaget växer och om man vill ha fler funktioner, förklarar Marcus Wigren och berättar att deras sprillans nya certifiering till Microsoft Dynamics 365 Business Central är den kraftfullaste på marknaden.

- Eftersom vårt system inte bara hanterar och automatiserar enklare e-handelsflöden utan också mycket komplexa sändningar med till exempel farligt gods, tullunderlag och split-shipment blir kraven på en integration mycket höga.

Peter Rhodin, Partner Technology Strategist på Microsoft håller med och säger: 

- LogTrade har länge legat i teknisk och affärsmässig framkant och ökar nu kundnyttan ytterligare. Den tekniska arkitekturen ger en enkel implementation med snabba uppgraderingar samtidigt som publiceringen på AppSource marknadsför lösningen till den breda marknaden.

Flera hundra LogTrade-kunder kör lösningen idag

Förutom att LogTrade var det första TA-systemet som blev certifierat av Microsoft redan för tio år sedan, är man först på bollen även med att bli certifierad för Dynamics 365 Business Central. Konkret betyder det bland annat att kunden själv kan aktivera och installera appen i sin Dynamics 365.

– För oss är certifieringen inte en nyhet. Vi har färdiga plug-and-play-integrationer för alla affärssystem i Microsofts Dynamics-utbud, och på dessa system har vi idag flera hundra kunder som kör lösningen dagligen, säger Marcus Wigren och avslutar:

- Det är en del av vårt DNA att alltid finnas tillgänglig i de senaste lösningarna. Att vi skulle ha den första certifieringen för Dynamics 365 Business Central är vi givetvis stolta över. Det ligger mycket arbete bakom vår integration.

Related links

Subjects

Categories


LogTrade är en högteknologisk mjukvarupartner och disruptiv möjliggörare inom leveranshantering. Vi arbetar med och hjälper några av världens största företag, logistikaktörer och universitet att överbrygga de transport- och leveransutmaningar som finns inom all handel idag.

Vår mjukvara är lika lättåtkomlig från alla plattformar, oavsett om de är röststyrda, är en mobil eller en surfplatta. LogTrade är också byggt för att sömlöst integrera med affärssystem, e-handels- och lagerhanteringsplattformar så som dessa system fungerar idag: Men också för att möjliggöra lösningar i den snabbt annalkande morgondagens verklighet, där systemen kommer verka mer och synas mindre. 

Press contacts

Asma Ali

Asma Ali

Press contact Head of PR & Communications PR & Communications

Welcome to LogTrade Technology AB!

LogTrade Technology was founded in 1992 and in 2008, the company launched its core product: a cloud- based transport administration system for delivery and shipping handling. LogTrade’s long-term vision is to create new logistical structures where products will be able to move and sell themselves in a circular economy.

LogTrade Technology AB
Propellergatan 15
211 15 Malmö
Sverige