Press release -

ManoMotion får genombrottsorder från USA-baserat AR-glasögonföretag på sin banbrytande , AI baserade, handstyrningsteknik

ManoMotion AB har fått sin första order på programvara för att styra och kontrollera upplevelser i glasögon för förstärkt verklighet, Augmented Reality (AR) glasögon från ett ledande företag i USA.

ManoMotions programvara kommer att göra det möjligt för användare av kundens AR-glasögon att kontrollera funktioner i glasögonen genom att tolka vad handen gör och då kunna använda menyer och interagera med virtuella objekt. Efter integrationen kommer ManoMotions programvara att användas i tusentals ledande AR-glasögon.

Ett riktigt stort genombrott! Efter åratal av forskning och utveckling så har vi fått en riktigt bra programvara att integreras i en fantastisk slutprodukt. Vi vann i hård konkurrens mot andra deeptech bolag, och mot både hård- och mjukvarubaserade lösningar. Alla teknikjättar satsar stort på AR och denna affär kommer öppna upp för många andra möjligheter i AR-världen.

-Det är vår extremt effektiva lösning för att upptäcka handen och vad den gör som är baserad både på ledande AI/deep learning och vår patenterade söklösning med en handdatabas som möjliggör att vi är minst dubbelt så snabba som konkurrerande lösningar, samtidigt som den ger väldigt bra upplösning och noggrannhet av handens rörelser. Prestanda betyder allt I AR världen – för att få naturliga interaktion i AR-glasögon och för att hinna upptäcka snabba rörelser – och det är därför jag är så imponerad över vårt forskningsteam, lett av årets start-up CTO, Shahrouz Yousefi, säger ManoMotions VD Lars Österberg.

Ordervärde och kundnamn är konfidentiella till dess att kundens egen produkt är släppt på marknaden.

Denna order visar på styrkan i ManoMotions teknologi och öppnar upp en stor AR-marknad. ManoMotion har sedan tidigare genombrottsorder i Asien, Europa och nu i USA. Denna affär är en del i ManoMotions strategi att leverera OEM-lösningar för integration hos hårdvarutillverkare.

ManoMotions vision är att förutspå vad en person tänker göra med sin hand genom att bara använda en enkel 2-D kamera och en effektiv, patenterad AI baserad mjukvarulösning som kan köra på alla typer av enheter.

För mer information, vänligen kontakta VD Lars Österberg på 0739 739 063

Related links

Topics

  • Entertainment

Categories

  • lars österberg

ManoMotion is the leading company in hand tracking and gesture analysis in 3D-space by using a standard RGB camera and proprietary AI based software package that can run on any smart device. ManoMotion brings unparalleled intuition in human-computer interactions (HCI), refined through 10 years of research and development in gesture technology. AR/VR-glasses as well as AR software in smart phones and other gadgets is seeking true 3D gesture control for innovative applications, a huge market space where Manomotion is leading the development.

Contacts

Lars Österberg

Press contact CEO Operational & general management including press +46739739063

Related content