Press release -

ManoMotion – Revolutionerande ny teknik som räddar händer

Med hjälp av maskininlärning har ManoMotion utvecklat en teknik som gör det möjligt att läsa av handens rörelse. Denna revolutionerande nya teknik har integrerats i sågtillverkaren Altendorf’s såg och skapat ett nytt säkerhetssystem som kallas The Hand Guard.

ManoMotion -tekniken har möjliggjort det första maskininlärningsbaserade industrisäkerhetssystemet någonsin. Med certifiering av Tysklands BG/IFA hoppas man kunna rädda hundratals handskador under de kommande åren.

Stockholm 9 September, 2021. ManoMotion, ett techbolag med fokus på nästa generations användarinteraktion, med hjälp av handspårning, meddelade idag att en av deras kunder, Mindenbaserade (Tyskland) Altendorf GmbH, framgångsrikt förcertifierade sitt banbrytande säkerhetskoncept av IFA (Institute for Occupational Safety and Health - www.dguv.de).

Altendorf GmbH är en världsledande leverantör av maskiner för bearbetning av massivt trä, panelmaterial, plast och aluminium, inklusive sågmaskiner i industriell kvalitet. I nära samarbete med ManoMotion har Altendorf integrerat Manomotion patenterad och prisbelönt handspårningsteknik i sitt Hand Guard Safety System. Systemet upptäcker händer som riskerar att skadas av sågen och tar automatiskt bort sågen omedelbart.

- Vi är stolta över att kunna erbjuda marknaden en banbrytande teknik, baserad på maskininlärning, som tillhandahålls av ManoMotion och är integrerad i Altendorf’s Justersåg, säger Peter Schwenk, VD för Altendorf. Han kommenterar vidare: - Samarbetet med ManoMotion, genom att använda maskininlärningsalgoritmer kombinerat med sensorteknologi som en del av vår produktutveckling har fått oss att känna oss säkra på att detta representerar fler och spännande funktioner i framtiden.

Altendorf har meddelat Q4 som planerat leveransdatum för Hand Guard Safety System.

- Handdetektering, med ManoMotion handspårningsteknik, har potential att hjälpa till att minska handskador i en mängd områden förutom sågmaskiner, och utgör en spännande affärsmöjlighet för ManoMotion. Altendorf är ett fantastiskt exempel på hur ett traditionellt företag använder sig av ny teknik för att förbättra och utveckla sin produkt till kunder. Handdetektering som en säkerhetsfunktion är bara en av många möjliga tillämpningar. Vi har redan idag identifierat flera andra spännande applikationsområden, bland annat områden där vi kan använda handspårning som beröringslösa sätt att styra och ge instruktioner i en branschmiljö, säger Lars Österberg, VD för ManoMotion.

IFA -certifieringen innehåller också relevant CE -certifiering för hela systemet och Hand Guard Safety -systemet har också vunnit OWL Innovation Award. 

Contact information ManoMotion:

CEO, Lars Österberg: +46 739739063, lars@manomotion.com

Related links

Topics

  • Economy, Finance

Categories

  • gesture technology
  • altendorf
  • hand tracking

Med hjälp av maskininlärning har ManoMotion utvecklat en teknik som gör det möjligt att läsa av handens rörelse. Denna revolutionerande nya teknik har integrerats i sågtillverkaren Altendorf’s såg och skapat ett nytt säkerhetssystem som kallas The Hand Guard.

Contacts

Lars Österberg

Press contact CEO Operational & general management including press +46739739063

Related content