Skip to content
Peter Larsson, Thomas Bill Revland, Lars Sveder - co-founders of Monterro
Peter Larsson, Thomas Bill Revland, Lars Sveder - co-founders of Monterro

Press release -

Monterro lanseeraa uuden rahaston SaaS-yritysten tukemiseksi aikaisemmassa vaiheessa.

Pohjoismaiden johtavasta B2B-ohjelmistosijoittajasta Monterrosta, jolla on ainutlaatuinen ja menestyvä liiketoimintamalli, on tullut yhä kysytympi yrittäjien keskuudessa. Monterro lanseeraa siksi uuden G1-rahaston, joka laajentaa liiketoimintaa ja antaa yritykselle mahdollisuuden tukea SaaS-yrityksiä Pohjoismaissa aikaisemmassa vaiheessa.

  • G1 hallinnoi 150 miljoonaa euroa ja on Monterron viides rahasto. Monterrolla on hallinnoitavana yhteensä 1,2 miljardia euroa.
  • G1-ryhmä ylimerkittiin sen jälkeen, kun nykyiset sijoittajat, joihin kuuluu hyvämaineisia instituutioita Euroopassa ja Yhdysvalloissa, sekä Monterron salkkuyhtiöiden yrittäjiä, olivat erittäin kiinnostuneita.
  • Pääomasta 25 % tulee Monterron perustajilta ja työntekijöiltä, jotka ovat siten suurimpia sijoittajia.
  • Ensimmäinen yritysosto G1:ssä tehtiin joulukuussa, ja se on Göteborgilainen SaaS-yritys Spark Vision

G1 perustuu Monterron menestyksekkääseen strategiaan aktiivisena ja operatiivisena sijoituskumppanina pohjoismaisille B2B-ohjelmistoyrityksille. Monterron työntekijöillä on pitkä kokemus ja ammattitaito ohjelmistoalalta. Se on toiminut pohjana ainutlaatuiselle liiketoimintamallille ja tehnyt Monterrosta houkuttelevan kumppanin ohjelmistoyrittäjille.

”Tapaamme usein pienempien ohjelmistoyritysten yrittäjiä, jotka tarvitsevat paitsi pääomaa myös ennen kaikkea strategista ja operatiivista tukea jatkaakseen yrityksensä kehittämistä”, sanoo Gustav Lagercrantz, Monterron toimitusjohtaja. ”Siksi olemme tyytyväisiä nykyisiltä sijoittajiltamme saamaamme luottamukseen G1:n lanseeraamisessa. Yhdessä pystymme nyt investoimaan ja kehittämään ohjelmistoyrityksiä varhaisemmassa vaiheessa, jolloin on mahdollista tehdä sekä enemmistö- että vähemmistösijoituksia.”

Suuri kiinnostus G1-rahastoa kohtaan on tulosta Monterron rahastojen hyvästä tuotosta. Kaiken kaikkiaan ne ovat olleet Euroopan parhaiten suoriutuneiden rahastojen joukossa. Vuosi 2022 on ollut Monterrolle intensiivinen. Yhtiön ensimmäinen rahasto, M1, on myynyt viimeisen omaisuuseränsä. Monterro myi myös Outpost24:n vuonna 2022 ja teki neljä alustasijoitusta; Tanskalainen TimeXtender, suomalainen M-Brain sekä ruotsalaiset Pythagoras ja Hubplanner. Organisaatio on laajentunut yli 40 henkilöön, jotka toimivat Tukholmassa, Oslossa, Münchenissä ja Hanoissa.

”Monterolla on ainutlaatuinen tarjonta, jonka vuoksi se poikkeaa perinteisistä sijoittajista”, Monterron toimitusjohtaja Gustav Lagercrantz sanoo. ”Yritykset, joiden kanssa teemme yhteistyötä, haluavat läheisen kumppanin auttamaan heitä kasvamaan. Tarjontamme – M.Fusion – on täydellinen työkalupakki ohjelmistoyritysten kehittämiseen ja skaalaamiseen sekä markkinajohtajiksi tulemiseen heidän omilla markkinasektoreillaan. Se perustuu kokemukseemme, asiantuntemukseemme ja verkostoomme, koska olemme itse perustaneet ja rakentaneet ohjelmistoyrityksiä. Odotamme innolla, että voimme nyt tarjota tukea myös pienemmille yrityksille.”

Rede Partners ja Andulf Advokat ovat olleet tukemassa G1:n pääoman hankintaa.

Tietoa Monterrosta

Monterro sijoittaa pohjoiseurooppalaisiin B2B-ohjelmistoyrityksiin ja kehittää niitä tavoitteenaan tehdä yrityksistä markkinajohtajia omilla markkinasektoreillaan. Operatiivista kokemusta on karttunut Pointsecin, Episerverin, Orc Softwaren, Lime Technologiesin ja Outpost24:n onnistuneesta kehittämisestä ja edistämisestä, ja Monterro työskentelee aktiivisesti salkkuunsa kuuluvien yritysten kanssa auttaakseen niitä kasvamaan. Merkittävä osa rahastojen pääomasta, noin 25 prosenttia, on peräisin Monterron perustajilta ja työntekijöiltä. Yritys perustettiin vuonna 2012, ja sillä on toimipisteet Tukholmassa, Oslossa ja Münchenissä sekä kehityskeskus Scandinavian Software Parkissa Hanoissa. Monterro.com

Related links

Topics

Categories


Monterro is the leading B2B software investor in the Nordics, with a mission to turn Nordic software companies into market leaders and global players within their niches. Our team has successfully developed and led companies such as Pointsec, Episerver and Orc Software – and we bring this operational experience to the Monterro portfolio, supporting the companies in all aspects of growth. We also bring significant financial commitment to our partnerships, with 25% of capital coming from our partners and employees.

Contacts

Gustav Lagercrantz

Gustav Lagercrantz

Press contact CEO of Monterro At Monterro, Gustav is Chairman of the Board of Matilda Foodtech, Next, TimeEdit, and PLAYipp. He is a board member at Umbraco. +46 70 734 74 11

Related content

We turn Nordic software companies into global players.

Monterro is not your typical investment firm. We combine entrepreneurial spirit, business experience and personal networks to support the management teams it partners with. Based in Stockholm, Monterro is a hand-on growth investor targeting software companies in the Nordic region. Unlike other firms, who only invest other people’s money, the Monterro partners have a personal stake in each and every investment. We have skin in the game.

Monterro
Nybrogatan 17
114 39 Stockholm
Sweden