Skip to content
Morrow Batteries lanserte planene for boligriggen kalt Eyde House på Eyde Energipark i dag kl 13.
Morrow Batteries lanserte planene for boligriggen kalt Eyde House på Eyde Energipark i dag kl 13.

Press release -

Morrow Batteries lanserer Eyde House - en topp moderne boligrigg for Sør-Koreanske installatører

Eyde House er navnet på boligriggen som fra desember skal huse mer enn 200 installatører fra Sør-Korea. I løpet av høsten kommer det rundt 500 containere med produksjonsutstyr til Arendal Havn. Dette tilsvarer mellom 700 og 800 lastebillass, som skal fraktes til byggeplassen for montering.

Bjørn Rustad er direktør for infrastruktur og konstruksjon i Morrow, og står klar til å ønske de første Sør-Koreanske installatørene velkommen i starten av november:

- Det kommer rundt 80 installatører fra begynnelsen av november. Fra desember har vi kapasitet til å huse 220 installatører i Eyde House, sier Rustad.

I tillegg til spesialistene fra Sør-Korea, vil det være ansatte fra norske og europeiske leverandører på byggeplassen. Til sammen vil det være et sted mellom 300 og 350 personer på site samtidig. Men det er maksimalt 220 personer som skal bo i boligrigg.

Rustad er opptatt av sikkerhet og trivsel, og legger vekt på et veldig godt samarbeid med Arendal kommune, Welcome Hub Agder, LO og FairPlay Agder.

- Selv om vi er overbeviste om at dette skal gå veldig fint, må vi alltid ta høyde for å håndtere uventede hendelser. Derfor har vi blant annet et samarbeid med Avarn Security og tett dialog med politiet og helsetjenestene, sier han.

Det er Toma-gruppen som skal drifte boligriggen. Annette Bjørge fra Toma sier at de har kartlagt ønsker i forkant av ankomst, slik at oppholdet i Arendal skal bli en god opplevelse:

- Vi har fått tilbakemelding på at god wifi-dekning, renhold, og næringsrik og god mat, er sentralt for trivsel. Det skal vi levere på! Eyde House vil blant annet huse Norges største koreanske restaurant, sier Bjørge.

Installatørene flytter inn i moderne rom med dusj og toalett, og får tilgang til felles fasiliteter som kantine og gym.

Arendal kommune har initiert et samarbeid for å sikre god trivsel og trygge arbeidsforhold. Næringssjef Kåre Andersen mener det er vesentlig å forankre et samarbeid og være godt forberedt:

- Vi har tillit til at sikkerhet og arbeidsforhold er godt ivaretatt. Men i tillegg er vi opptatt av at de som er her skal få en god opplevelse av Arendal, og et godt møte med de som bor her. Samarbeidet med Welcome Hub Agder, frivillige lag og foreninger, politi, kulturliv, og FairPlay Agder, er vesentlig, sier han.

Andersen sier at de har forberedt en velkomstspakke til alle installatørene som ankommer Arendal på senhøsten.

***

Planene for Eyde House ble lansert under et informasjonsmøte på Eyde Energipark, tirsdag 05.09.23 kl 13 hvor det var innlegg fra:

Lars Christian Bacher, administrerende direktør, Morrow Batteries
Bjørn Rustad, direktør for konstruksjon og infrastruktur, Morrow Batteries
Kjell Magne Nesland, LO-koordinator, LO
Annette Bjørge, key account manager, Tomagruppen
Kåre Andersen, næringssjef, Arendal kommune
Megan Sommer Strand, prosjektleder Welcome Hub Agder
Leif Vagle, daglig leder, Fair Play Agder

Det var blant annet representanter fra Politiet, Arendal kommune og NHO Agder tilstede.

Topics

Categories


Morrow Batteries ASA (Morrow) is an industrial battery technology company on a mission to develop and deliver next-generation batteries with cathode material (LNMO). These batteries replace cobalt, reduces nickel and lithium, and maximizes the use of clean and abundant manganese. Founded in 2020 and headquartered in Arendal, Norway, the company now counts 150 battery specialists across four offices internationally. Learn more at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries