Press release -

Suuri e-kirjapalkinto 2020: Mercedes Bentso ja Pystynen kirjoittivat vuoden parhaan e-kirjan

Vuoden 2020 Suuren e-kirjapalkinnon voittajat on valittu. Palkinnon kotimaisen kirjallisuuden kategoriassa saavat rap-artisti Mercedes Bentso ja kirjailija Venla Pystynen elämäkerrasta “Mercedes Bentso: Ei koira muttei mieskään”. Palkinnon myöntäjä kirjapalvelu Nextory haluaa palkinnon avulla huomioida vuoden luetuimpia e-kirjoja.

Nextory jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suuren e-kirjapalkinnon myös Suomessa. Voittajakirjoja on luettu eniten “kannesta kanteen”. Tässä mielessä huomionosoitus on ainoa laatuaan ja eroaa fyysisten kirjojen myynnin mittaamisesta, jossa keskitytään kirjojen myyntimääriin, eivätkä luvut välttämättä kerro, kuinka moni kirja lopulta luettiin kokonaan.

​– Jakamamme kirjapalkinto on toistaiseksi ainoa, jossa painopiste ei ole vain kirjojen myyntimäärissä vaan lukijoiden todellisessa omistautumisessa. Sitä voi pitää takuuna kirjailijan onnistumisesta. Mitä suurimmat onnittelut Linda-Marialle ja Venlalle, sanoo Camilla Silfvenius, Nextoryn kansainvälisen sisältötiimin päällikkö.

Linda-Maria Roine, artistinimeltään Mercedes Bentso, ja Venla Pystynen veivät voiton kotimaisen kirjallisuuden kategoriassa Roineen elämäkerralla ”Mercedes Bentso: Ei koira muttei mieskään”. Kirja nostaa esille huumeaddiktiosta kärsivien tyttöjen ja naisten kohtaamaa seksuaalista väkivaltaa ja romanien syrjintää Suomessa.

​– Uskomatonta, että niin moni on lukenut kirjan. Olen kiitollinen siitä, että minulla on ollut tilaisuus nostaa esille asioita, joista suurin osa ihmisistä ei ole tätä ennen tiennyt yhtään mitään, Linda-Maria Roine sanoo.

– On upeaa, että ylisukupolvista syrjäytymistä, osattomuutta ja erilaisia vallankäytön muotoja luotaava kirja saa Nextoryn Suuren e-kirjapalkinnon. Toivon teoksen lisäävän ymmärrystä siitä, että Suomessa on monia vähemmistöjä ja niiden vähemmistöjä, joiden tasa-arvo ja perusihmisoikeudet eivät toteudu, Pystynen sanoo.

​Luetuimpien kotimaisten kirjojen lisäksi palkinto jaetaan myös luetuimmille ulkomaisille kirjoille.

Suuri e-kirjapalkinto 2020

Kotimainen kirjallisuus (aikuiset)
1. Mercedes Bentso: Ei koira muttei mieskään – Linda-Maria Roine & Venla Pystynen (Johnny Kniga)
​2. Keto kickstart: Keto reseptejä – Anni Sirviö, Fredu Sirviö & Risto Lahti (Readme.fi)
​3. Rakas, tiesitkö että olen psykopaatti – Ulla Feldscher (Otava)

Ulkomainen kirjallisuus (aikuiset)
1. Auschwitzin tatuoija – Heather Morris (Aula & Co)
​2. Kultahäkki – Camilla Läckberg (Otava)
​3. Kohta voi vähän kirpaista: Nuoren lääkärin salaiset päiväkirjat – Adam Kay (Art House)​

​​Taustaa: Suuri e-kirjapalkinto jaetaan tänä vuonna ensi kertaa Suomessa. Kyse on kirjapalvelu Nextoryn ainutlaatuisesta huomionosoituksesta, jonka tarkoituksena on nostaa e-kirjaa ja digitaalista lukukokemusta. Voittajateokset on valittu aikuisille suunnatuista kirjoista, jotka on julkaistu suomeksi ensimmäistä kertaa vuoden 2019 aikana. Palkitut kirjat ovat onnistuneet pitämään lukijoiden huomion aina viimeiselle sivulle asti ja keränneet siten eniten lukukertoja. Suuren e-kirjapalkinnon voittajat palkitaan diplomilla, maineella ja kunnialla.

Tietoa Nextorysta: Nextory on vuonna 2015 perustettu ääni- ja e-kirjojen tilauspalvelu, joka lanseerattiin Suomessa vuonna 2018. Nykyään palvelu on saatavilla useissa Euroopan maissa. Nextoryn visio on lisätä lukemista tekemällä lukukokemuksesta entistä monipuolisemman ja rikkaamman. Kokeile 14 päivää ilmaiseksi osoitteessa www.nextory.fi.

Subjects

  • Hobby

Categories

  • nextory
  • kirja
  • e-kirja
  • äänikirja

About Nextory:
Nextory is a digital book service with a massive selection of audio and e-books founded in 2015. Our goal is to increase reading and we are launchd in Sweden, Finland, Germany Denmark, Austria and Switzerland. We make books more available to give you a richer life. Try 14 days for free at www.nextory.se.

Press contacts

Carolina Laurén

Press contact PR & Brand Manager +4673-3163420

Karolina Bjernefalk

Press contact Global PR Coordinator +46 702-412840

Related content