Tiedote -
Ulkomaalaisten sähköinen tunnistaminen mystistä?
Sähköisiä palveluja tarjoavat yritykset ovat viime aikoina havahtuneet tarpeeseen tunnistaa ulkomaalaisia asiakkaitaan. Miten saadaan tarvittava todistusaineisto asiakkaaan henkilöllisyydestä verkossa?
Niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella yritykset ja organisaatiot törmäävät entistä useammin kansainvälisen sähköisen asioinnin haasteisiin. Yksi keskeisistä asioista on luonnollisesti käyttäjälähtöisyys, eli miten tarjota sama käyttäjäkokemus sähköisissä kanavissa niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille asiakkaille.
Verkkopalveluja tarjoavan tahon tulee todentaa asiakkaidensa henkilöllisyys ko. liiketoiminnan vaatimalla tavalla. Verkkokaupoille voi riittää jo ainoastaan se, että asiakas antaa postiosoitteensa johon lasku lähetetään ja toiset toimijat vaativat asiakkaidensa vahvaa sähköistä tunnistamista.
Tällä hetkellä Suomessa dominoivana tapana on verkkopankkitunnuksilla tunnistautuminen. Kaikki tietävät mistä on kyse ja kaikki osaavat sitä käyttää. Kun on kyseessä esim. Viron tai Ruotsin kansalaisten sähköinen tunnistaminen, menee usein palveluntarjoajilla sormi suuhun. Tästä tuloksena on usein kallis ja pitkä järjestelmäkehitysprojekti.
Asiaa ei tarvitse mystifioida eikä kehitysprojektia tarvitse, sillä markkinoilta löytyy jo toimija, Signicat, joka voi Suomen lisäksi tarjota eri maiden kansalaisten tunnistamisen SaaS-palveluna.
"Hyvä käyttökokemus on mielestäni mietittävä prosessina joka etenee sulavasti riippumatta käyttäjän kansalaisuudesta, paikasta, päätelaitteesta tai ajasta", sanoo Signicatin Maajohtaja Antti Harsunen.
Linkit
Aiheet
- Rikos, juridiikka, oikeusasiat
Kategoriat
- ipad allekirjoitus
- pädi allekirjoitus
- digitaalinen allekirjoitus
- käyttäjävarmenne
- sähköinen allekirjoitus
- identiteettivarkaus
- identiteetti- ja käyttövaltuushallinta
- sähköinen asiointi
Signicat on Norjalainen 2007 perustettu yritys joka tarjoaa käyttäjien sähköisen tunnistuksen ja sähköisen allekirjoituksen palveluita. Yritykset voivat tarjota heidän asiakkailleen helpon tavan tunnistautua verkkopalveluihin sekä täysin integroidun tavan allekirjoittaa minkä tahansa hakemuksen, tarjouksen tai sopimuksen verkkopalvelussaan.
Suomessa käytetään pääosin pankkitunnuksia, Virossa sähköistä henkilökorttia ym. Tämän lisäksi kivijalassa allekirjoituksen voi tehdä käsin Signicatin omalla EasySign tuotteella esim. iPadiin. Tuen piiriin kansallisista tunnisteista kuuluu Pohjoismaat, Baltian maat sekä Espanja.