Skip to content
Credit: Pelle Rink
Credit: Pelle Rink

NNIT at Folkemødet (Denmark)

Event date 13 June 2024 – 15 June 2024

Location Allinge, Bornholm

TORSDAG DEN 13. JUNI KL. 16.30-17.30, RP Debat-teltet, Sverigesvej

Danmark mangler 200.000 it-folk! Hvordan får vi flere it-folk i Danmark, herunder flere kvinder, og hvad er barriererne?

Hvis vi skal bevare vores konkurrenceposition i EU, skal Danmark føje 200.000 it-specialister til sin nuværende stand på ca. 160.000. Det fremgår af EU-Kommissionens konkrete digitale mål for 2030. Og det betyder bl.a., at vi bør uddanne markant flere it- og teknologifokuserede kandidater. Vi skal tale om, hvordan vi bedst øger antallet af STEM-studerende i Danmark, hvordan vi får flere kvinder til at vælge it-vejen, og hvad der i dag står i vejen for en solid pipeline af nye it-folk. Endelig skal vi tale om, hvorfor det er interessant og vigtigt at arbejde med it og digitalisering, og hvilken afgørende forskel Den Gode It-konsulent kan gøre både i en forretnings- og samfundsmæssig kontekst. Og overvejer du en it-karriere, står vi klar til at drøfte muligheder og svare på spørgsmål.

DELTAGERE: Signe Nelsson, NNIT; Kasper S. Andersen, NNIT; Natasha Friis Saxberg, ITB; Alexander Senderovitz, ITU-studerende


FREDAG DEN 14. JUNI KL. 15.00-16.00, RP Debat-teltet, Sverigesvej

Omfattende brug af AI er afgørende for fortsat vækst og velfærd i Danmark. Så, hvad venter vi på?

Udvidet brug af AI-teknologi (kunstig intelligens) rummer et kæmpe potentiale for det danske samfund. Det gælder lige fra den offentlige sags- og sundhedsbehandling, til den måde vi udvikler og producerer vores produkter og services på. Vi har brug for et AI-boost, hvis vi skal sikre fortsat konkurrencedygtighed, bevare og udvikle vores velfærdssamfund i Danmark. Vi skal tale om de mange muligheder, fordele, ulemper og deciderede trusler, som AI medfører – samt de barrierer, der skal fjernes for at muliggøre rejsen. Og så skal vi tale om, hvornår det giver rigtig god mening, og hvornår og hvor der fortsat er brug for mennesker.

DELTAGERE: Jens Maagøe, NNIT; Maria Schack Vindum, Økonomistyrelsen; Kristine Stenhuus, ATP; Nikolaj Juncher Wædegaard; Dansk Erhverv. MODERATOR: Mikkel Flyverbom, CBS og Regeringens Dataetiske Råd

Categories

Contacts

Tina Joanne Hindsbo

Tina Joanne Hindsbo

Press contact Head of Public & Media Relations +45 3077 9578
Sofie Mand Steffens

Sofie Mand Steffens

Press contact Senior Communications Consultant +45 3077 8337

Related content

Related events

Together we make a mark in business and society; bringing digital transformation to life

The NNIT Group provides a wide range of IT consulting services internationally. In Denmark, where the Group HQ is based, we are one of the leading IT consultancies, servicing both private and public sector customers across all industries. In the rest of Europe, Asia and USA, we are solely focused on companies within life sciences.

NNIT News
Østmarken 3A
DK-2860 Søborg
Denmark
Visit our other newsrooms