Gå videre til innhold
 ELSKER VINTEREN: Louis Deleurand (t.v.) og Julie Vadsholt Torstensen besøger Hafjell sammen med deres efterskoler. Begge elsker vinteren og sneen!
ELSKER VINTEREN: Louis Deleurand (t.v.) og Julie Vadsholt Torstensen besøger Hafjell sammen med deres efterskoler. Begge elsker vinteren og sneen!

Nyhet -

Aldrig har der været flere danskere i Hafjell og Kvitfjell

HAFJELL OG KVITFJELL, Efterskolerne har gjort deres indtog i Hafjell og Kvitfjells vintermekka. Aldrig før har de to skidestinationer huset så mange skoleelever. - Det er megafedt og helt utroligt her, siger de unge selv!

Det er velkendt, at det er dejligt at være norsk i Danmark, men det kan virke som om, det er lige så dejligt at være dansk i Norge, hvis ikke mere. Den seneste uge har de to skidestinationer, Hafjell og Kvitfjell, haft rekordbesøg i skibakkerne.

- Jeg har aldrig stået på ski før eller oplevet sne. Vi bor lige ved løberne i hyggelige hytter og elsker bare dette, siger 16-årige Julie Vadsholt Torstensen, som er i Hafjell sammen med Farsø Efterskole.

Julie Vadsholt Torstensen
FØRSTE GANG PÅ SKI: Julie Vadsholt Torstensen har aldrig før stået på ski, men elsker det allerede. Foto: Alpinco.

Ugetrafikken i top
De danske efterskoler og eleverne fylder alpinløberne med entusiasme og skiglæde. Intet nyt for de norske fjelde, men aldrig før har der været så mange danskere i de hvide fjelde midt i Gudbrandsdalen. De seneste år har efterskolerne fra Danmark bidraget til enorm ugetrafik i uger, hvor nordmænd ellers ikke holder ferie, og i år er presset endnu større.

- Lige nu har vi over 1100 skoleelever i Kvitfjell og Hafjell, som både bor hos os, spiser og kører ski. Det er helt fantastisk for vores del og gør, at vi kan fylde vores fjelde med glade skigæster i uger, der ellers er stille, og nordmænd ikke bruger destinationen lige så meget, siger markedschef i Alpinco, Espen Rønning.

Stiger hvert år

Uge 4 er for nordmænd en helt almindelig uge på arbejdet. Heldigvis for destinationen er dette uger, hvor de danske skoleelever kan rejse sammen med deres guider og elever. En af rejsebureauerne, som har lang erfaring i Hafjell, Norsk Hytteudlejning, har i øjeblikket flere grupper på plads både i Hafjell og Kvitfjell. Administrerende direktør, Lars Møller, siger, at efterspørgslen stiger år for år.

- Vi i Norsk Hytteudlejning har oplevet en kæmpe stigning af grupper fra Efterskoler og Højskoler, som vil rejse med os til Skandinavien. Vi er i dag Danmarks største inden for skolerejser, og især Hafjell og Kvitfjell er enormt populære blandt vores grupper. Norsk Hytteudlejning har 8-12 egne guider i Norge og Sverige, som hjælper vores grupper med alt det praktiske, lige fra ankomster, afrejser, skadestuekørsel, aktiviteter, grill-aftener, skiudlevering og meget mere. Vi har allerede rekordmange skolebookinger til 2025 og ser, at rigtig mange skoler fra Alperne søger mod Norge, siger Møller.

Også Louis Deleurand (18) roses for hans skoles arrangement fra Ørestad Gymnasium, som sender eleverne på aktive oplevelser i Norge og rejser også med Norsk Hytteudlejning.

- Det bedste, synes vi studerende, er at være aktive. Tidligere har vi rejst til Bruxelles og Dublin, men dette er meget bedre. Bakkerne og fjeldet her er fantastiske. At være ude i naturen, slippe for shoppingtravlheden og nyde landskabet fuldt ud, det er sjovt, siger han.

Afgørende

For Alpinco, som driver de to skidestinationer, betyder tilstrømningen fra Danmark særligt meget. - For vores del udgør dette omkring 50% af omsætningen i perioder, hvor nordmænd ellers ikke tager på ferie. Vi er helt afhængige af vores udenlandske gæster i de perioder imellem, siger Rønning.

Related links

Kategorier

Kontakter

Veslemøy Eineteig Wedum

Veslemøy Eineteig Wedum

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Hafjell og Kvitfjell/Alpinco 47 29 14 62
 Odd Stensrud

Odd Stensrud

Pressekontakt Daglig leder Hafjell og Kvitfjell/Alpinco +47 419 15 611

VELKOMMEN TIL KVITFJELL OG HAFJELL!

Hafjell Alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Ikke velg mellom familieferie og rå skikjøring, her finner du begge deler.
Kvitfjell Alpinanlegg med sine tre fjellsider ligger 30 minutter nord for Lillehammer og er et skisted med løyper i hele spekteret fra barneområder for de minste, til svarte løyper med olympisk standard. Her kan du booke hotell, hytter, leiligheter, heiskort, skiutleie, skiskole, kurs og konferanse.

Hafjell og Kvitfjell
Hunderveien 122
2636 Øyer
Norge