Gå videre til innhold
ECHTE WINTER: Kvitfjell gezien in zijn mooiste outfit, genomen in verband met de World Cup die op 16 februari werd gehouden. Foto: Alpinco.
ECHTE WINTER: Kvitfjell gezien in zijn mooiste outfit, genomen in verband met de World Cup die op 16 februari werd gehouden. Foto: Alpinco.

Nyhet -

Fantastische winterse omstandigheden in Hafjell en Kvitfjell

HAFJELL EN KVITFJELL, Zelden hebben de twee skibestemmingen een betere winter gehad. Recordaantallen in de bergen, poedersneeuw en zon elkaar afwisselend. De omstandigheden zijn fantastisch en Pasen lijkt de beste ooit te worden wat betreft sneeuw en bergen!

De winter vakantieweken zijn goed op gang in beide bergen en toeristen stromen toe vanuit de meeste buurlanden. Deense, Zweedse en Duitse gasten vullen de stoeltjesliften en skiverhuur, genieten van lekker eten in de horecagelegenheden en verheugen zich over de met sneeuw bedekte winter in het binnenland. Met zoveel gasten die aankloppen bij de skibestemmingen, is het extra verheugend om hun het beste te kunnen bieden dat Noorwegen te bieden heeft - in februari.

- We kunnen niet anders dan van oor tot oor glimlachen. De gasten zoveel waarde bieden voor hun geld, met een echte, echte winter, is gewoon fantastisch. Niet alleen blijft het voortdurend sneeuwen, we hebben ook lange periodes met zonneschijn, blauwe luchten en perfecte pistes!

ZON EN SNEEUW: Kvitfjell liet zich van zijn mooiste kant zien tijdens het World Cup-evenement van afgelopen weekend. Foto: Alpinco.

Toename in beide bergen.

Dit zegt de communicatiemanager van Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum. De afgelopen week, week 7, zit traditioneel vol met winterse vakantiegangers uit Denemarken en Zweden. Dit jaar zelfs nog meer dan voorheen.

- We zien een toename van het aantal gasten in beide bergen. 12% meer in Hafjell en 14% in Kvitfjell vergeleken met vorig jaar. De belangrijkste reden is waarschijnlijk dat de meesten om ons heen, in Scandinavië en Europa, naar ons kijken voor maximale winter, en dat is begrijpelijk, zegt ze.

    Afgelopen weekend organiseerde Kvitfjell ook het eerste van in totaal twee World Cup-evenementen die ze deze winter zullen organiseren: eerst de heren in februari en vervolgens de dames in maart. Ook hier mocht de elite echte winterse omstandigheden ervaren en de tv-beelden die van de berg kwamen, waren een lust voor het oog.

    - De races van zaterdag werden gehouden in een magisch winterlandschap. Het was ontroerend, zegt Wedum.

      Het is zeker geen nieuw fenomeen dat buitenlandse toeristen de bergen vullen in de weken dat de Noren niet skiën, maar dat de toename zo groot is, is een vreugde voor velen.

      - We zien dat al onze externe dienstverleners in de bergen ook toenemen. De skischool zat vol en kon uiteindelijk geen deelnemers meer aannemen, terwijl de skiverhuur de online voorbestellingen moest sluiten vanwege de grote vraag, zegt ze.

      RECORD: Skischool, skiverhuur en gastenverkeer braken alle records in week 7. - De winter van dit jaar is buitengewoon, zegt communicatiemanager van Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum. Foto: Privé.

      Echte winter

      De restaurants in de bergen melden hetzelfde. Over het algemeen zijn de bergen ook op de langlaufloipes goed gevuld, en de toeristen lijken voor Noorwegen te kiezen vanwege de winter.

      - De sneeuw is overal hier. Het is zo mooi, zegt Julie Vadsholt Torstensen, die Hafjell bezoekt met haar Deense internaat.

      - Je bent zo dicht bij de sneeuw en de natuur. Ik heb er altijd van gedroomd de winter en het skiën te ervaren, dus dit is een geweldige ervaring, zegt ze.

        Pasen nadert en voor beide bergen zijn dit normaal gesproken weken met veel verkeer. Dit jaar is Pasen echter extra speciaal.

        - Dit jaar hebben we het geluk een fantastische kalender te hebben. Pasen komt vroeg, al eind maart, wat betekent dat fantastische skicondities en geen slush op ons wachten. Alles is klaar voor een fenomenaal paasfeest onder perfecte omstandigheden, zegt Wedum.

          Iets voor iedereenBeide bergen hebben grote evenementen op de agenda staan, zowel concerten voor iedereen als races voor het hele gezin, kinderactiviteiten en plezier met mascottes.

          - We hebben typisch veel families te gast, gedurende het hele seizoen, maar ook met Pasen. Dan is het voor ons het belangrijkst om laagdrempelig vermaak aan te bieden waar iedereen zich kan herinneren en van kan genieten, zegt ze.

          BLAUW: Prachtige omstandigheden in Hafjell aan het einde van februari. Foto: Alpinco.

          Emner

          Kategorier

          Kontakter

          Veslemøy Eineteig Wedum

          Veslemøy Eineteig Wedum

          Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Hafjell og Kvitfjell/Alpinco 47 29 14 62
           Odd Stensrud

          Odd Stensrud

          Pressekontakt Daglig leder Hafjell og Kvitfjell/Alpinco +47 419 15 611

          VELKOMMEN TIL KVITFJELL OG HAFJELL!

          Hafjell Alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Ikke velg mellom familieferie og rå skikjøring, her finner du begge deler.
          Kvitfjell Alpinanlegg med sine tre fjellsider ligger 30 minutter nord for Lillehammer og er et skisted med løyper i hele spekteret fra barneområder for de minste, til svarte løyper med olympisk standard. Her kan du booke hotell, hytter, leiligheter, heiskort, skiutleie, skiskole, kurs og konferanse.

          Hafjell og Kvitfjell
          Hunderveien 122
          2636 Øyer
          Norge