Gå videre til innhold
Den nye forskningsveggen på Anno Norsk skogmuseum i Elverum er en arena der publikum kan utforske ny forskning innen skog, vilt og natur.
Den nye forskningsveggen på Anno Norsk skogmuseum i Elverum er en arena der publikum kan utforske ny forskning innen skog, vilt og natur.

Pressemelding -

«Hvordan vet vi det?» – Ny og spennende forskningsformidling på Anno Norsk skogmuseum

Forskning kan være komplisert, men ved å popularisere stoffet og tilpasse det til et ungt publikum, gir den nye forskningsveggen på Anno Norsk skogmuseum en arena der publikum får et innblikk i forskningens metoder og resultater.

– Vi ønsker å være aktuelle og presentere noe av det siste det forskes på innenfor våre temaer, sier Bjørn Holmen Skoglund, formidler og faglig ansvarlig for tilrettelegging av forskningsprosjektene ved Anno Norsk skogmuseum

Samarbeid med forskningsinstitusjoner fra hele landet
I museets 2. etasje er det installert tre stasjoner med touchskjermer der publikum kan søke informasjon om ny forskning innen skog, vilt og natur. Stasjonene er finansiert av nasjonale rentemidler fra Landbruksdirektoratet.

– Målet er å presentere stadig nye forskningsprosjekter, slik at vi hele tiden kan formidle nytt og spennende innhold. Vi har fått til et bra samarbeid med kommunikasjonsavdelingene ved flere av landets sentrale forskningsinstitusjoner og får tilsendt relevante artikler etter hvert som de blir publisert.

Forskning som forteller historier
Det første prosjektet vi presenterer handler om skogbranner. Ved å studere årringer fra brannskadde furutrær har tidligere NMBU-stipendiat Ylva-li Blanck og NIBIO-forskerne Jørund Rolstad og Ken Olaf Storaunet fått kunnskap om en 700 år lang historie om menneskets bruk av skogen – om klima og skogbrann.

Senere i år vil museet presentere forskning om grantrær og barkbiller, som gjøres av NIBIO. Det kommer også med et forskningsprosjekt om jervens liv, som er et samarbeid mellom NIBIO, NINA og Høgskolen i Innlandet.

Emner

Kategorier

Regions


www.annomuseum.no

Anno består av små og store museer i hele Hedmark – fra lokale bygdetun til museer med nasjonal og internasjonal betydning. Hos oss handler det om opplevelser som gjør noe med deg, og våre 23 besøkssteder formidler et bredt spekter av kultur- og naturhistorie.

Kontakter

Stine Skrutvold Skjæret

Stine Skrutvold Skjæret

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 902 11 346

Museumsopplevelser i hele Hedmark!

Anno består av små og store museer i hele Hedmark – fra lokale bygdetun til museer med nasjonal og internasjonal betydning. Hos oss handler det om opplevelser som gjør noe med deg, og våre 29 besøkssteder formidler et bredt spekter av kultur- og naturhistorie.

Anno - Museene i Hedmark
Pb 117
2401 Elverum
Norge