Gå videre til innhold
Anthon B Nilsen Eiendom styrker seg i Kvadraturen med kjøp av Øvre Vollgate 11 fra NBBL

Pressemelding -

Anthon B Nilsen Eiendom styrker seg i Kvadraturen med kjøp av Øvre Vollgate 11 fra NBBL

Eiendomsselskapet Anthon B Nilsen Eiendom AS har kjøpt den 4 000 kvm store kontoreiendommen Øvre Vollgate 11 av Norske Boligbyggelags Landsforbund SA, NBBL. Kjøpet kompletterer Anthon B Nilsen Eiendoms tilstedeværelse som gårdeier i Øvre Vollgate. Fra før eier selskapet Rådhusgata 27 ved inngangen til Øvre Vollgate fra syd, samt eiendommene Øvre Vollgate 7, 9 og 13.

- Øvre Vollgate 11 er en strategisk viktig eiendom for oss som vi er veldig glad for å få inn i porteføljen, sier Peder Chr. Løvenskiold. – Den gir oss anledning til å tenke utvikling av hele gaten med planlegging av effektive arealer og felles løsninger på tvers av fem eiendommer. Samtidig kan vi ta enhetlige grep i utviklingen av gateplanet, og her har vi ambisiøse ønsker og planer med glasspaviljongen mot syd som et spennende ankerfeste, understreker han.

Bygningen i Øvre Vollgate 11 er fra 1916 og tegnet av arkitekt Peter L. Thane. Eiendommen er tilnærmet fullt utleid på relativt korte kontrakter.

- NBBL har gjennom de siste 23 år vært eier av gården i Øvre Vollgate 11 og salget er en viktig milepæl for oss, uttaler Bård Folke Fredriksen, adm. direktør i NBBL. NBBL er meget tilfreds med at gården tas over av en profesjonell og tradisjonsrik eiendomsaktør som vil videreutvikle gården og området. Vi ser med glede og spenning frem til utviklingen i Øvre Vollgate. NBBL nytter anledning til å ønske Anthon B Nilsen Eiendom lykke til med eierskap.

Kjøper overtar eiendommen 15.10.2021. Eiendomshuset Malling & Co har vært megler i transaksjonen. Juridisk rådgiver har vært Haavind for Anthon B Nilsen Eiendom og Selmer for NBBL.

For nærmere informasjon:

Adm. direktør Peder Chr. Løvenskiold, tel. 90 86 07 83/pcl@abn.no

Adm. direktør Bård Folke Fredriksen, tel 415 04 162/ bff@nbbl.no

Emner

Kategorier


Anthon B Nilsen Eiendom AS utvikler og forvalter næringseiendom i Østlandsområdet. Forretningsidéen er sammen med oppdragsgiver – eller i egen regi – å erverve og utvikle tomter og bygninger til arealer som er formålstjenlige for dagens og morgendagens behov. Selskapet ønsker å være oppdragsgiveres foretrukne partner i hele utviklingsprosessen – fra start til ferdig bygg

Kontakter

Fredrik Baumann

Utviklingsdirektør 46921450

Velkommen til Anthon Eiendom AS!

Anthon Eiendom AS er en mellomstor aktør i eiendomsbransjen. Virksomheten satser spesielt på konseptuell eiendomsutvikling og tjenesteorientert forvaltning og eiendomsdrift.
Selskapets hovedfokus er utvikling og drift av næringseiendom i Østlandsområdet. Porteføljen spenner fra kontorlokaler i prestisjesegmentet i Oslo sentrum, via nybygg for lager og kontor til utviklingsprosjekter som transformasjon av den tidligere militærleiren på Lahaugmoen til næringspark. Totalt sett forvalter selskapet ca. 90 000 kvadratmeter i heleide eller deleide bygg. I tillegg har konsernet utviklingsarealer på ytterligere 170 000 kvadratmeter.

Anthon Eiendom AS
Øvre Vollgate 9
0158 Oslo