Gå videre til innhold
Norsk barnebok hylles i Tyskland

Pressemelding -

Norsk barnebok hylles i Tyskland

Marianne Kaurins Syden får strålende mottagelse i Tyskland. Flere anmeldere trekker den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i. og kaller den en koronatrøst for avlyste sommerferier.

Syden handler om Ina som synes det er flaut å ikke skulle på sommerferie når alle på skolen skal på flotte utenlandsreiser. Derfor lyver hun foran hele klassen og sier hun skal til syden. Heldigvis skal Vilmer som bor i samme blokk heller ikke reise bort, og sammen lager de syden hjemme i blokka.

De tyske anmelderne har latt seg imponerer av hvordan Kaurin med letthet skriver om den vanskelige barnefattigdommen. Samtidig mener de at boka er en fin trøst for alle barn som ikke reiser på ferie i år, ettersom Ina og Vilmer oppdager at det kan være fint uansett hvor du er, bare du har venner.

Mikado, redaksjonen for radiobarneprogrammet NDR Info, mener Syden er til trøst for alle barn som ikke skal reise på ferie i år.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) trekker frem Kaurins vidunderlige skildring av Ina og Vilmers paradis, og at det er en sjarmerende kjærlighetshistorie.

ekz-Bibliotheksservice lar seg imponere av hvordan Kaurin med letthet skriver om den vanskelige barnefattigdommen og hvordan hun fletter de alvorlige undertonene inn i en rørende sommer- og vennskapshistorie.

Falter mener Syden er en svært klok bok og at den fortjener mange leser.

News in Österreich mener bokens tema er svært aktuell i den krisen vi står midt i.

Romanen er valgt som månedens bok i mai i radioprogrammet Bücherwurm på NDR Info.

Emner

Kategorier

Kontakter

Cathrine Nilssen

Cathrine Nilssen

Pressekontakt Markedssjef Barn og ungdom 99267713

Velkommen til Aschehoug!

Aschehoug forlag gir lesere, lærere og elever litterære opplevelser og kunnskap gjennom bøkene og læremidlene våre. Vi opplyser, utfordrer og underholder, enten du liker å lese, lytte eller utforske digitalt.

Aschehoug
Sehesteds gate 3
0164 OSLO
Norge