Gå videre til innhold
Kampen Skole Musikkorps. Foto: Leidolv Magelssen
Kampen Skole Musikkorps. Foto: Leidolv Magelssen

Pressemelding -

Historisk stor bevilgning til frivillighetsmidler

Bydelsutvalget i Gamle Oslo har avsatt kr 2 000 000 til Frivillighetsmidler og Nabolags- og aktivitetsmidler for høsten 2021. I tillegg er bydelen tildelt en ekstrabevilgning på kr 500 000 for å supplere Frivillighetsmidlene med hensikt å styrke tiltak som fremmer psykisk helse. 

Dette er den største potten frivillighetsmidler Bydel Gamle Oslo har delt ut noensinne.

- I bydel Gamle Oslo er vi utrolig heldige som har så mye engasjement og frivillighet blant lokalbefolkningen vår. Derfor har det vært ekstra viktig for oss bydelspolitikere å prioritere den innsatsen, sier nestleder i Bydelsutvalget Gamle Oslo, Agnes Nærland Viljugrein.

Agnes Nærland Viljugrein (AP). Foto: AUF

- Koronatiden har vært spesiell hard for mange av oss, og det har gått utover det frivillige engasjementet i samfunnet. Derfor har vi valgt å prioritere en egen del av midlene til tiltak som fremmer psykisk helse, og som samtidig kan være med på å løfte frivilligheten. Jeg er skikkelig spent på å se alle søknadene og anbefaler så mange som mulig om å søke.

Nytt i år er at det er mulig å om midler til både enkeltarrangementer, mer langsiktige aktiviteter og drift.

- Vi håper å få inn mange gode søknader før fristen 17. oktober, sier Nora Helset, daglig leder i Tøyen frivilligsentral.

Frivillige i Bydel Gamle Oslo. Foto: Tøyen Frivillighetssentral

Både frivillige lag og organisasjoner, private stiftelser, livssyns-/trossamfunn og foretak med ideelle formål som er registrert i frivillighetsregistret kan søke om midlene. I tillegg kan sosiale entreprenører med virke på Grønland og/eller Tøyen søke som en del av områdeløft og Nabolags- og aktivitetsmidlene.

Oslo Badstuforening søkte frivillighetsmidler høsten 2020 og fikk innvilget støtte til hele tre prosjekter. 

- Selve søknaden var ubyråkratisk, og vi fant god informasjon på hjemmesiden. Slik kunne vi fokusere på prosjektene, og vår visjon "badstue til folket." Jeg anbefaler alle som har spennende prosjekter i Gamle Oslo å søke! sier daglig leder Ragna Marie Fjeld.

Fra Oslo Badstuforening sankthansfeiring. Foto: Becky Zeller.

En annen aktør som tidligere er blitt tildelt frivillighetsmidler er Kultur i gamle Oslo (KIGO).

- Tusentalls frivillighetstimer og enda flere gode gjerninger har blitt utløst av støtte fra frivillighetsmidler fra Bydel Gamle Oslo. KIGO er takknemlig for å ha mottatt støtte gjennom ordningen som blant annet gjorde det mulig å opprette det frivillige arrangementet "Loppivalen" sammen KIGOforeldre, sier Kaja Vardøen fra KIGO.

Loppivalen frivillig arrangement. Foto: KIGO/C. Haukeli

- Det er utrolig mange engasjerte folk i bydelen, og vi opplever at veldig mange ønsker å bidra når det skjer noe positivt i nærmiljøet deres. Søknadsprosessen er ubyråkratisk og enkel, og vi oppfordrer alle ildsjeler til å sende inn en søknad! oppfordrer hun.

Det er ingen antallsbegrensning på hvor mange som får midler eller et maksbeløp per tildeling, derimot vil det bli gjort en vurdering ut ifra mottatte søknader. 


- Frivillighetsmidler er helt avgjørende for å bidra til gode liv for de mest sårbare i bydelen vår. Bydel Gamle Oslo har vært svært hardt rammet av nedstenging, permitteringer og sykdom, samtidig som mange av våre beboere bor trangt. Når samfunnet nå åpnes opp igjen er det stort behov for aktiviteter, møteplasser og styrking av gode fellesskap og et krafttak for å hindre ensomhet og utestengelse, sier Stian Amadeus Antonsen, medlem i bydelsutvalget Gamle Oslo.

- Jeg er stolt av alle de frivillige ildsjelene i bydelen vår, og jeg er utrolig glad for å kunne bidra til å gi mange av de gode ideene luft under vingene.

Stian Amadeus Antonsen (SV). Foto: Jo Staube


For mer informasjon om midlene, kriterier og søknadsskjema besøk: https://www.oslo.kommune.no/ti...


For spørsmål ta kontakt med:

Nora Helset
Daglig leder i Tøyen frivilligsentral 
Tlf. 468 37 176

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo
Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge