Pressemelding -

Coop glad for maktutredning

Informasjonsdirektør Bjørn V. Kløvstad er i dag oppnevnt som medlem av utvalget som skal se på konsentrasjonen av makt i dagligvarehandelen. – Vi er svært fornøyd med oppnevnelsen, sier administrerende direktør i Coop Norge, Ola H. Strand.

Coop Norge har hele tiden hevdet at som representant for over 1,2 millioner forbrukere er det riktig at virksomheten får en plass i utvalget.
- I noen saker har vi sammenfallende syn med HSH som representerer de tre andre store dagligvareaktørene i Norge, men grunnleggende har vi diamentralt motsatt utgangspunkt. De er aksjeeide selskaper som skal gi kapitalnytte til sine eiere. Vi er eid av forbrukerne og skal arbeide for brukernytte, sier Strand. –Vi har en over 100-årig historie som gir oss bakgrunn og tyngde i forbrukerspørsmål, og innsikt i en verdikjede vi sitter til slutt i, - ut mot forbrukerne.

- Coop er innstilt på å legge alle kort på bordet, sier Strand og fortsetter: - En del saker må hemmeligholdes av konkurransemessige hensyn, men at myndigheten får se oss i kortene er selvfølgelig helt ok.

Strand tror ikke det vil bli avdekket noen ”bomber” av utvalget. – Jeg tror nok utvalget vil komme fram til de samme som konklusjoner som har fremkommet ved tidligere gjennomganger, nemlig at konkurransesituasjonen i Norge er låst til landbruksvernet og de myndighetsbestemte reguleringene. I tillegg er det en beinhard konkurranse i et begrenset marked med overetablering av butikker mange steder allerede, sier Strand og viser til at de to siste årene har både Lidl og Smart Club kastet inn håndkledet. Han utelukker likevel ikke at det kan finnes ting i andre steder i verdikjeden som ikke har vært kjent til nå.

For mer informasjon:
Administrerende direktør i Coop Norge, Ola H. Strand, telefon  228 99 595
Informasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn V. Kløvstad, mobil 950 45 688

Emner

  • Økonomi, finans

Kategorier

  • lars peder brekk
  • maktkonsentrasjon
  • dagligvarer
  • coop
  • maktutredning

Coop er Norges eneste medlemseide dagligvarekjede som drives av 129 samvirkelag. Bak disse står rundt 1,2 millioner medlemmer. Coop driver detaljhandel, eiendoms- og industrivirksomhet. Samvirkelagene er organisert i fellesorganisasjonen Coop Norge SA. Gjennom datterselskapet Coop Norge Handel AS driver selskapet grossist-, logistikk- og kjedevirksomhet, mens datterselskapet Coop Norge Eiendom AS driver kjøp, salg, utvikling og forvaltning av eiendom. Coop driver i dag rundt 870 dagligvarebutikker innenfor egne kjedekonsepter i tillegg en del kjedeløse. Coop driver også rundt 20 store byggevarehus og flere faghandelsprofiler i ulike bransjer. Til sammen har Coop cirka 1.200 butikker over hele landet.

Relatert innhold