Gå videre til innhold
Sa opp jobben for å satse på folkehelse

Pressemelding -

Sa opp jobben for å satse på folkehelse

Én spesiell kommentar fikk Ingrid Sandberg (57) til å gå all in i treningssenterbransjen. Nå åpner hun dørene til folkehelsesenteret Feelgood Dokka.

- Jeg har alltid vært den som har hatt, og har, stor glede av å hjelpe andre, sier Ingrid Sandberg fra Østre Toten.

For 2,5 år siden opplevde 57-åringen å bli utbrent. Ikke lenge etter ble Ingrid diagnostisert med fibromyalgi. Det endte med sykemelding og en lengre periode med opptrening for å komme tilbake i av regnskapsførerjobben hun hadde hatt i over tolv år.

- Jeg trivdes godt med kollegaene og arbeidsplassen, men likevel visste jeg hele tiden at dette ikke var helt meg. Det å ha en stillesittende kontorjobb kjente jeg ikke var bra for kroppen min og jeg ville jobbe mer med helse og trening der jeg kan bidra med at folk får en mer funksjonell kropp og bedre hverdag.

Nå går drømmen i oppfyllelse. Lørdag 6.august åpner Ingrid Sandberg det nye Feelgood-senteret på Dokka der fokuset er folkehelse med lavterskeltrening for alle.

Ble inspirert av et annet Feelgood-senter

Da Ingrid ble sykemeldt visste hun at fysisk aktivitet ville være en viktig faktor for å bli bedre. Likevel fristet det lite med medlemskap på et tradisjonelt senter, og 57-åringen forteller at hun følte det ikke ville bli noen gode rutiner på egentreningen da energinivået var som det var.

- Da jeg fikk den smellen for 2,5 år siden, hadde jeg som mål om å begynne å trene styrke mer regelmessig, men jeg var ikke var i form til å gå på gruppetimer, og det å trene på egen hånd fristet ikke da formen var så dårlig som den var og det ikke var noe energi å hente, forteller hun.

I samme perioden kommer Ingrid over en artikkel om Feelgood på Toten, som drives av søsterduoen Liv Karin- og Kjersti Kval. 57-åringen ble nysgjerrig på treningskonseptet og hun var helt sikker på at dette ville være midt i blinken for henne. Ingrid reiste derfor til Lena for å teste apparatene og for å signere medlemskap.

- Jeg kjente med en gang at disse maskinene gjorde meg godt, påpeker hun.

- Etter hvert fikk jeg også med meg ei venninne som jeg også ville skulle teste ut apparatene på Feelgood Toten.

Ingrid begynner å forklare venninnen hva hun skal gjøre og hvordan apparatene fungerer, noe som blir lagt merke til hos Feelgood-eier Kjersti Kval.

- Du skulle ha jobbet her, du vettu, Ingrid!! hører jeg plutselig fra Kjersti i resepsjonen, ler 57-åringen.

Og etter den kommentaren var prosessen med å skaffe seg sitt eget Feelgood-senter i gang. Nå har den tidligere regnskapsføreren sagt opp den faste jobben og hun satser alt på å bringe folkehelsa til Dokka. Ingrid har tidligere vært faglærer i idrett på Norges Idrettshøgskole, og i tillegg har hun både trenererfaring, hun er mediYoga-instruktør og er utdannet friskvernkonsulent – noe den ferske sentereieren er sikker på kommer godt med i den nye arbeidshverdagen.

- Samtidig har jeg den erfaringen med å vite hvordan det er å være skikkelig i kjelleren og å kjenne på frustrasjonen når kroppen ikke fungerer som man ønsker. Og det å dele mine erfaringer tror jeg absolutt kan være en fordel for å kunne hjelpe og forstå andre i samme situasjon, legger hun til.

- Alle er velkomne på Feelgood

Feelgood-trening består av tolv selvgående, motoriserte treningsmaskiner som sørger for at man trener hele kroppen på cirka 40 minutter. Det eneste brukerne gjør, er å velge én av tre hastigheter. Antall repetisjoner, bevegelsesform og tidsbruk er forhåndsbestemt. Dette bidrar til at man trener på en enkel, trygg og effektiv måte.

Ingrid kan fortelle at hun har fått hjelp til å gjøre i stand senteret, men påpeker samtidig at hun har jobbet mye alene og at hun har kost seg med forberedelsene til åpningsdagen.

- Jeg kjenner virkelig at dette er noe jeg brenner for og nå gleder jeg meg enormt til å kunne gi dette tilbudet til andre. Mange tenker kanskje at dette er trening som kun passer for de over seksti, men Feelgood passer jo for alle!

Hun understreker at alle som er nysgjerrige på treningstilbudet og som ønsker en gratis prøvetime er hjertelig velkomne.

- Nå går jeg virkelig “all in” alene på Feelgood Dokka. På den måten kan jeg være til stede for medlemmene og møte menneskene som kommer innom. I tillegg gleder jeg meg til å tilby prøvetimer og treningsveiledning til de som ønsker dette. På åpningsdagen blir det servering av kaffe og kaker samt noen overraskelser til noen heldige som tar turen, blant annet trekning av et halvt års medlemskap på Feelgood Dokka, smiler Ingrid Sandberg.

Emner

Kategorier


Feelgood er et folke­helse­kon­sept som er eid av Zeizt AS. Vi er i dag en av Norges største treningssenterkjeder med over 50 sentre i Norge i tillegg til flere i Spania Tyskland og Østerrike.

Med hjelp av våre unike motoriserte treningsmaskiner har Feelgood gjort trening til noe alle mestrer. Sammen sørger de for at man alltid får trent hele kroppen på en trygg, enkel og effektiv måte.

Hos oss er alle hjertelig velkommen og tilbudet passer spesielt bra for eldre, utrente og mennesker med ulike funksjonshemminger. Vår type trening er også ideell for å bygge seg opp igjen etter skade eller sykdom

Vårt mål er å gi alle et fysisk funda­ment slik at kroppen har det bra. Dermed får man mest mulig ut av livet. Det er slik vi skaper go´fø­lelsen!

Kontakter

Pål Tømmerhol

Pål Tømmerhol

Pressekontakt Pressekontakt +47 90997158

Feelgood trening er folkehelse i praksis.

Feelgood er et folke­helse­kon­sept som er startet med hjertet for å bedre folkehelsen i inn og utland. Vi gir kroppen den livgivende bevegelsen som den er avhengig av å ha på en trygg, enkel og effektiv måte!

Våre moto­ri­serte treningsmaskiner har endelig gjort fysisk akti­vitet til noe allemannseie mestre. De tilrette­legger alt slik at man ikke behøver være redd for å gjøre noe feil eller å bli over­belastet.

Her er det ikke noe kropps- eller presta­sjons­press og man trener i et voksent miljø der man vil kjenne mest­rings­fø­lelsen fra første stund.

Vårt mål er å gi alle et fysisk funda­ment slik at kroppen har det bra. Dermed får man mest mulig ut av livet og det er slik vi skaper go´fø­lelsen i menneskers hverdag.

Feelgood
Industriveien 38
3340 Åmot
Norge