Gå videre til innhold
Arbeidsgruppe for planlegging av den nye videreutdanningen. F.v. dekan Heidi Haavardsen og prosjektleder Ingeborg Ulvund, HiMolde, helsesykepleier Liv Janne og helsesykepleier Lillian Bjerkeli Grøvdal.
Arbeidsgruppe for planlegging av den nye videreutdanningen. F.v. dekan Heidi Haavardsen og prosjektleder Ingeborg Ulvund, HiMolde, helsesykepleier Liv Janne og helsesykepleier Lillian Bjerkeli Grøvdal.

Pressemelding -

Skal utdanne helsesykepleiere i Kristiansund

Styret ved HiMolde har vedtatt å starte opp med utdanning av helsesykepleiere i Kristiansund. Studiet erstatter den tidligere videreutdanningen til helsesøster og er planlagt med 40 studieplasser. Studiet starter opp i januar 2020, og planleggingen er allerede godt i gang.

Erstatter helsesøsterutdanningen

Helsesykepleier er en profesjonstittel og erstatter tittelen helsesøster fra 1. januar 2019. Selv om tittelen er endret og kjønnsnøytral, er stillingsinnholdet i stor grad det samme. Helsesykepleiere står sentralt i det helsefremmende og forebyggende arbeid i norske kommuner og arbeider primært på helsestasjoner og skoler.

Etter fullført videreutdanning i helsesykepleie kan en søke innpass til Masterstudiet i helse- og sosialfag ved HiMolde.

Ny videreutdanning i Kristiansund

Kommunene på Nordmøre og i Romsdal har oppfordret HiMolde om å starte en ny videreutdanning i helsesykepleie, for å avhjelpe den store underdekningen av helsesykepleiere i deler av regionen. Bakgrunnen for dette er den økte satsningen fra Regjeringen på helsefremmende og forebyggende arbeidet blant barn og unge og deres familier i skolehelsetjenesten og ved helsestasjonene i kommunene. HiMolde starter ny videreutdanning i helsesykepleie i januar 2020, med studiested Kristiansund.

Studiet er samlingsbasert, med tre til fire samlinger pr. semester over to år, slik at studiet kan kombineres med en ordinær stilling som sykepleier sier dekan Heidi Viviann Haavardsen ved Høgskolen i Molde, Avdeling for helse- og sosialfag.

Praksisdelen av studiet går over 10 uker og er fordelt på to perioder. Praksisplassene er regionalt fordelt og gjennomføres normalt i de kommunene høgskolen har avtale med i Møre og Romsdal.

Praksis gjennomføres i kommunehelsetjenesten, primært på helsestasjoner og i skolehelsetjenesten og organiseres av Høgskolen i Molde.

Les mer om studiet på https://www.himolde.no/studier/program/videreutdanning-i-helsesykepleie/index.html

Fakta:

  • Navn: Videreutdanning i helsesykepleie
  • Antall studiepoeng:60
  • Studieform: Samlingsbasert deltidsutdanning over 2 år
  • Studiested: HiMolde, Avdeling for helse- og sosialfag, Kristiansund
  • Antall studieplasser: 40
  • Søknadsfrist: 1. november 2019 (lokalt opptak)
  • Studiestart: Januar 2020
  • Opptakskrav: Autorisasjon som sykepleiere og minimum ett års relevant praksis. Krav om politiattest.

Kontaktperson: Prosjektleder Ingeborg Ulvund

Emner


Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk (HiMolde) har 220 ansatte og 2 500 studenter. Høgskolen har bachelor- og masterstudier innen helse- og sosialfag, logistikk, Sport Management, IT, økonomi, og juss og samfunnsvitenskap. I tillegg tilbys doktorgradsutdanning innen logistikk og helse- og sosialfag.

Kontakter

Jens Petter Straumsheim

Jens Petter Straumsheim

Pressekontakt Informasjonssjef 95700194
Jan Ragnvald Eide

Jan Ragnvald Eide

Pressekontakt Rådgiver 712 14 109
Yngve Hustad Reite

Yngve Hustad Reite

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 936 83 780

Vitenskapelig høgskole i logistikk

Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø. Vi ønsker å være en fleksibel høyskole som utdanner reflekterte og endringsorienterte kandidater, som utfører forskning på anerkjent internasjonalt nivå og som bidrar til å fremme regional utvikling og nyskaping i samarbeid med arbeids- og samfunnsliv.

Høgskolen i Molde
Britvegen 2
6410 Molde
Norge